Tampere kuntosali Gym Steel Body - Ajankohtaista - Nainen käsipainot

AJANKOHTAISTA JA SPESSUTEEMOJA

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

Ahaa!

Vähän pehmeämpi treenikaverikin ujuttautunut mukaan.

 AJANKOHTAISTA 

Steel Body: Suomen ainoa kulttuurikuntosali, kuukausittain vaihtuvat teemat, arvontoineen! Tästä osiosta löydät meneillään olevat, tulevat ja aikaisemmat kulttuuri- ja terveysteemamme sekä muut mukavat tempauksemme + tärkeät, akuutit asiat. Yhteistyössä kanssamme: www.toimistotarvike.fi, www.luonnelinnut.fi, www.pikku-idis.fi! Olemme järjestäneet erikoisteemoja vuodesta 2020. Korona ja sen tuomat rajoitukset veivät ilon monen elämästä ja halusimme piristää asiakkaitamme. Nyttemmin konseptista on tullut pysyvä. Tarjoamme kuukausittain kaksi pääkuukausiteemaa, lisäksi myös extrateemoja. Tarkoituksenamme on tehdä vapaa-ajasta sellaista, että se myös tuntuu vapaa-ajalta. Teemoihin liittyy kivoja arvontoja, jotka voivat tuoda lisäetuja. Usein voitot soveltuvat hyvin myös lahjaksi. Teemoja on laidasta laitaan, usein löytyy myös jokin kieliteema. Huom. Toimiston viereiseltä seinältä löytyy kalenteri, josta näkee puolen vuoden teemat. Bongaa suosikkisi ja osallistu arvontoihin ja muuhun mukavaan!

 

Extra: MÄYRÄPÄIVÄT

PÄÄPALKINNON BONGASI: Leevi P. Onnittelut!

Leevi sai: hienon MÄYRÄSALKUN täynnä PROTEIINIPATUKOITA, PÄHKINÄPATUKOITA, SUUURSUKLAALEVYN SEKÄ KAHDEN KUUKAUDEN KUNTOSALIKORTIN.

 

 

MegaLöhömöhöarvonnan voitti: Toni V. Onnittelut ja hyviä löhöhetkiä!

 

Tulevia eläinaiheisia teemoja eläinteemoihin tykästyneille: Tälle vuodelle osuu vielä:  Koalapäivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän kunniaksi,  Siilipäivä, International Hedgehog Day 10.11.2022 sekä Laamapäivä, Llama Day 9.12.2022. Ensi vuoden puolelle sujahtaa Kenkänokkapäivä, Shoebill Day, joka on 18.4.2023. Kyseinen päivä on omistettu harvinaisille linnuille. Erikoisuutena tulossa kesäkuulle: Insect Week. Muistutamme teemalla hyönteisten tärkeydestä. Arvontaan mm. Butterfly-teemaa.

 

Parkkiluvat!

Parkkipate valvoo nyt parkkipaikkoja. Steel Bodyn parkkilupa käy yhä normaalisti, mutta pidä huolta, että siinä olevassa voimassaolotarrassa on virtaa. Voimassaolo kirjataan aina vähän edemmäs kuin salikortissa, jotta siinä on virtaa, kun tulet uusimaan. Älä poista lupaa tuulilasista kun haet uutta tarraa, hae vain uusi tarra ja liimaa sitten siihen vanhan päälle. Ettei tule turhia sakkoja. Voimassaolotarroja ja parkkilupia voi hakea toimistosta. KERTA KAIKKIAAN: Muistakaa laittaa se pysäköintilupa siihen tuulilasiin, ja tämä: Meidän HENKILÖKUNTAPAIKKA on tosiaan vain henkilökunnalle eli siihen ei saa jättää autoa, missään kohtaa päivää/ yötä. Paikan kohdalla lukee että se on henkilökuntapaikka.

Liikuntarahaa taas tupsahtanut käyttöön?

ONKO SINULLA LIIKUNTARAHAA, joka vain odottaa käyttöä? Vaihda nyt syysvaihteelle, kipin kapin hakemaan uutta ihanan aktiivista syyskuntoa saliltamme! Kunnossa syksykin jaksaa maistua vielä mansikalta! Meiltä saat täsmälleen haluamasi pituisen salikortin. Ei lisämaksuja eikä muitakaan kettuiluja, nyt eikä ikinä! Aloita joulukunnon hankkiminen hyvissä ajoin!

Ajan/kerrat voit käyttää haluamanasi ajankohtana! Aikaa voi ostaa, vaikka kortti ei olisikaan menossa vielä vanhaksi. Meiltä voit ostaa minkä tahansa ajan tai millä tahansa summalla aikaa. Huom. Etu on HENKILÖKOHTAINEN.

 

​​​​​Steel Body - Suomen Hygge-kuntosali nro 1:Kotisivuillamme löydät myös Hygge-osion eli rentoutumisen ja palautumisen vinkkikeitaan sekä Hyvän mielen tsemppikornerin hankinta-vinkkeineen, kantsii klikata! Hyggeosiosta löytyy mm. Nalle Puhin viisautta, juttua kirjeen kirjoittamisen ihanuudesta sekä herkutteluvinkistö. Hygge näkyy myös kuukausittaisissa kulttuuriteemoissamme sekä extrateemoissamme, puhumattakaan salimiljööstämme ja joustavuudestamme. Me teemme  työtä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta! Hygge on astumista mukavuusalueelle, lupaa nauttia - myös arkena!

 

 

Steel Body etsii tunnollista SIIVOOJAA

Steel Body etsii osa-aikaista siivoushenkistä siivoojaa 1-2 arkiehtoolle, työaika alkaa n. klo 21. Työ sopii mainiosti esimerkiksi opiskelijalle.  Etsimämme henkilö on luotettava, täsmällinen, töihintulevainen (ei peruuttele jatkuvasti tuloaan) ja hänen siivousjälkensä on sitä sorttia, että sen jälkeen hän kehtaisi pyytää vaikka siivoustarkan äitinsä käymään. Palkkaus TES:in mukaan. Luontoisetuna tietysti saa treenata meillä sekä käyttää solariumia ja infrapunasaunaa. Yhteydenotot: info@steelbody.fi.

 

 

 

 

​​ARNOLD SCHWARZENEGGER

Voihan ARNOLD ja I'LL BE BACK! Oletko old school -tyyppi ja nostalgisten kuntosalien ystävä? Ota osaa nostalgisen treenihengen ylläpitoon Tampereen nostalgisimmalla kuntosalilla! Etsimme lahjoituksina mitä tahansa upeaa materiaalia ARNOLD SCHWARZENEGGERISTÄ - jos Sinulta suinkin löytyy jotakin sellaista, mistä raaskit luopua. Ota yhteyttä taikka poikkee paikan päällä!

p. 03-2238877/ ma-pe klo 14-21, info@steelbody.fi

Suurkiitos Tuomakselle rehvakkaan kokoisista Arnold-suurjulisteista! Ovat seinällä!

Teemakuusi: Kuusenvaanijaiset

Yläkerrassa ilonamme on teemakuusi, josta löytyy kuukauden teemoihin sopivia koristeita. Silloin tällöin, jokusen kerran kuussa, kuuseen ilmestyy salavihkaa koriste, jossa on palkinto sen löytäjälle. Jos palkinto on suurikokoinen, se löytyy kuusenjuurelta. Palkinto voi olla esimerkiksi syötävää, juotavaa, saliaikaa, tuotepalkintoja, kuukauden teemaan sopivia palkintoja tai jopa jokin ihan mieletön yllätys! Löytämällä palkinnon lupaavan koristeen ja kiikuttamalla sen toimistoon voit lunastaa siinä mainitun palkinnon, tai voit jättää sen kuuseen seuraavaa löytäjää varten, jos et halua lunastaa siihen merkittyä palkintoa. Palkintokoristeet tosiaan löytävät tiensä kuuseen minä tahansa päivänä, mihin kellonaikaan tahansa. Syyskuussa kuusesta löytyy mm. hyvän mielen palkintoja sekä suklaata Kansainvälisen suklaapäivän kunniaksi! Kaikemmailman, heh!

KULTTUURITEEMAT JUURI NYT:

 

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran punapöytä on yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia!

 

STEEL BODYN POSITIIVINEN SYYSKUU

 

Steel Body - Voima kanssasi! Jo 40 vuotta!

 

 

 

​​YLÄKERTA:

 

PÄÄTEEMA: POSITIIVISEN AJATTELUN SYYSKUU Esillä monenmoista positiivista asiaa. Pöydässä Euroopan kielten päivän 26.9.2022 kunniaksi IDIOMIKIRJANÄYTTELY. Mukana muutama muukin opus. Hyllyssä esillä opuksia liittyen alakerrassa olevaan sveitsinsaksan esittelyyn.

ARVONNAT: Osallistumisaika: Syyskuu.

 

1) HYVÄN MIELEN ARVONTA, MUKANA MYÖS: LUONNELINTU POSITIAINEN. Voita ihana hyvän mielen setti salietuineen. Arvomme myös Positiaissetin, niin ikään salietuineen. Juhlistamme arvonnalla Positiivisen ajattelun päivää, joka on 13.9.2022. Myös teemakuuseen kulkeutuu Hyvän mielen palkintoja syyskuun ajan.

2)  CACTUS OH JOY - kaktusarvonta Kansainvälisen kaktuspäivän 13.9.2022 kunniaksi. Voita upea kaktus-juoma-automaatti + Whamisa-kaktusihonhoitosetti ylläreineen!

3) LOVE AT FIRST SCENT - hajuvesiarvonta. Arvomme 3 naisten ja 3 miesten tuoksua. Kiitokset Veera Helanderille lahjoituksesta!

4) HERKKUSUIDEN SAMETTINEN SUKLAA-ARVONTA Kansainvälisen suklaapäivän 13.9.2022 kunniaksi. Arvomme useita voittoja!

5) HANDY CANDY -karkkiarvonta. Voita kilo karkkia,  pimenevissä illoissa karkkipäivä on silloin tällöin mukava idea. Arvomme kolme kilon settiä. 

 

Punapöydän vieressä on vielä syyskuun ajan HOIJAKKAKANSIO rentoutumis- ja nukkumisvinkkejä täynnänsä, onhan teema tärkeä hyvän mielenkin virittämisessä.

 

ALAKERTA:

EUROOPAN KIELTEN PÄIVÄ 26.9.2022. ESITTELYSSÄ EUROOPAN HARVINAISET KIELET: SVEITSINSAKSA SEKÄ POHJOIS-INKERIN MURRE.

 

 

Yhteistyössä Luonnelintujen kanssa!

 

MAHROLLISTA VAIN STEELILLÄ!

 

 

 

​KAPLINSKI-TEEMA, yläkerran minikirjahyllyssä:

 

Kaikki on ihmettä! - Jaan Kaplinskin kauneimmat runot (Teos Ilta tuo takaisin kaiken, 2021) + tutkielma Jaan Kaplinskin filosofiasta nähtävillä yläkerran minikirjahyllyssä.

Ainoa koskaan laadittu kokoava esitys Jaan Kaplinskin filosofiasta: Jaan Kaplinskin Kaikki on ihmettä - henkinen filosofia-milosofia: Johdatus kaplinskilaiseen tietämiseen ja etiikkaan (2015, 625s., lyhennetty versio). Kaplinski on henkilökohtaisesti kommentoinut tutkielmaa, kommentit nähtävissä tutkielmassa.

 

MUUTA:

 

 

 

 

​Huom. Yläkerran minikirjahyllystä löydät Katinkan tänä vuonna julkaistun, varsin kafkahenkisen kirjan Kootut happamaisuudet (hapankaalikin jää kakkoseksi!) sekä Petri Törmäsen uunituoreen Luonnelinnut-kirjan, uusi editio.   Huom. Suuri Luonnelintuesittely tulossa lokakuussa!​​​​​​ Uusi luonnelintutulokas RAUTARYSKY on nyttemmin Steel Bodyn virallinen nimikkoluonnelintu! Sitä voi ihailla yläkerran punapöydän luona! Niin kirja kuin Rautaryskykin ovat meillä nyttemmin aina nähtävillä. Heti toimiston vieressä.

ERITYISKIITOS JUHO SAARIKOLLE EXTRATEEMAPÄIVÄVINKEISTÄ! Varmasti tulevat käyttöön!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SPESSUTEEMOJAMME 

TULEVIA TEEMOJA

TEEMAT-LISTA 2022

STEEL BODY 40v.! Tarjolla kunnon extrateemat!

(Vuoden 2022 kielet: tanska, inarinsaame, vepsä, italia, sisilia, Suomen murteet, viro, Pohjois-Inkerin murre, sveitsinsaksa, hollanti)

TAMMIKUU:

Asterix-näyttely voimajuoma-arvontoineen/ Tanskan ihanat, erikoiset sanat & idiomit/Steelin slogan-kilpailu

HELMIKUU:

Kirjekyyhkyn kuukausi/ Nalle Puhin viisautta/ Steelin slogan-kilpailu/ Extrat: Saamelaisten kansallispäivän kunniaksi: Inarinsaamen hauskaset idiomit; Ystävänpäivä Special: Ystis-arvonta & tuplakaverikamppis

MAALISKUU:

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet/ Ihana kamala pessimismi; Extra: 8.3.2022: Naistenpäivän Special/ Extra: Onnellisuuden päivä 20.3.2022; Extra: 23. - 24.3.2022 Eukalyptus-päivät, olemme mukana Australiassa 23.3. juhlittavan kansallisen Eukalyptuspäivän hengessä, eukalyptustuote kaupan päälle salikortin ostajille!

HUHTIKUU:

Vepsän kielen esittely: mm. vepsänkielisiä sananlaskuja (käännettynä suomeksi, totta kai!)/ Italian ihanat idiomit, sisilian sananlaskuja mausteeksi; yläkerran minikirjahyllyssä mm. sisilian kielen materiaaleja; Extra1: Pääsiäisarvonta, mukana 2 ihanaa suuurpääsiäispupunroikaletta (suklaata, korkeudeltaan 33 cm!) ja tietysti pääsiäismunazia!; Extra2: Kansainvälinen karkkipäivä 5.4.2022: Arvonta: Kerro meille kaikkien aikojen lempikarkkisi ja voita kk-kortti + herkkulahjakortti; Extra3: Global Love Day, Rakkauden tunnustuspäivä 1.5.2022: 1) Suuri rakkausarvonta; 2) Arvonta eläinrakkaille, voittona palkittu kirja + kk-kortti! Rakkausarvontoihin osallistumisaika 12.4. - 28.4. klo 14.

TOUKOKUU:

Voihan vitsi: vitsien parhaimmistoa/ Franz Kafkan umpikujien maailma; Extra: Viikko 19: Syö mitä haluat -päivä 11.5.2022: Kerro meille mitä rakastat syödä ja voita mukava palkinto!; Extra: Perjantai 13. päivä: Mustan kissan päivä: Yllätysteemana Tukaaninbongaus Kansainvälisen lintupäivän, 14.5., kunniaksi! Extra: Norjan kansallispäivä 17.5.2022: Esillä norjankielisiä idiomeja!

KESÄKUU:

Suomalaiset sananlaskut, extrana muutamainenkin metka sutkaus/ Jaan Kaplinskin kauneimmat runot; Extra: Viikko 26 (ma-pe): Jaffapäivät: Ihana yllätysarvonta!; Extra:  Viikko 26 (ma-pe): Pirunsuolaiset päivät, arvontaan maailman suolaisinta salmiakkilakritsia, Svenskjävlar, nin hyvvää, että lähtee järki, luulen että niissä on pirunsuolaa! T. Katinka; Extra: Koko kesäkuun ajan: Jengi ihan pähkinöis -kampanja: pähkinäpatukkatarjous + arvonta pähkinänystäville.

HEINÄKUU:

Ihana raparperi!/ Baltasar Gracián: Maallinen viisaus; Extra: Riippumattopäivä 22.7.2022: Riippumattoarvonta!; Extra: Viikko 27: Choco & Kisses -viikko: World Chocolate Day 7.7.2022 + World Kiss Day 6.7.2022: Suklaa-arvonta!

ELOKUU:

No voihan ryhveli! Ihanan mystinen sienten maailma/ Sano se murteella. Tutustumme suomen murteisiin. Kirjanäyttely! Esim. Lucky Luke savon murteella; Extra: International Cat Day 8.8.2022: Kattia kanssa -arvonta! Voittona hauskanen tassumuki + kisuopus, jossa esitellään maailman kaikki katinroikaleet. Extra: Hoijakkaviikot 32-33:  Laiskottelupäivä 10.8. sekä Rentoutumispäivä 15.8.: Megalöhömöhösetti-arvonta, sis.  laiskanlinnan, saunasetin sekä NoStress-ravintolisän.  Laiskanlinna on jokaiselle lahjakkaalle laiskottelijalle sopiva unelmatuote, joka kulkee  kätevästi mukana paikassa kuin paikassa; Esillä kirjallisuutta laadukkaan laiskottelun oppimiseksi; Extra: Viikko 34: Suomen luonnon päivän kunniaksi elokuun viimeisellä viikolla: Mäyräpäivät!

SYYSKUU:

Positiivisen ajattelun syyskuu Positiivisen ajattelun päivän 13.9.2022 kunniaksi:  Hyvän mielen arvonta, Love At First Scent -hajuvesiarvonta sekä Handy Candy -karkkiarvonta.

Euroopan kielten päivän kunniaksi yläkerrassa: Idiomikirjanäyttely/  Euroopan kielet; Alakerrassa: Euroopan harvinaiset kielet: 1) Hyvvii huomenii, kullankuppuraisein! Pohjois-Inkerin murre/ 2) Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa; yläkerran minikirjahyllyssä sveitsinsaksan opintomateriaaleja + muuta kivaa.

Extra: Kansainvälinen suklaapäivä 13.9.2022: Samettinen suklaa-arvonta; 13.9.2022 suklaatarjoilu.

International Cactus Day 13.9.2022: Cactus Oh Joy -arvonta. Voittona upea Whamisa-ihonhoitokit + hiaano kaktuksen muotoinen juoma-automaatti!

LOKAKUU:

Luonnelintuesittely. Arvonnassa: Suomen luonnelinnut -opus, uusi editio (2022)/ Ihanat hollannin idiomit, esillä myös hyviä oppimateriaaleja ja muuta mukavaista;

 

Extra: Koala-päivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän, 4.10., juhlistamiseksi. Esillä mielenkiintoista koalainfoa. Koala-arvonta!

 

Extra: Korvapuustipäivä 4.10.2022. Tarjoamme toimistossa korvapuusteja. Yllärinä: CINNAMON DREAM -arvonta, hyggeilemme siis jo etuajassa - marraskuuhan on meitin virallinen Hygge-kuukausi, jolloin hyggeilemmekin oikein megavaihteella!

 

Extra: Yrmeyspäivä + Cursing Day, Kiroilupäivä (tulossa infoa kiroilusta) 15.10.2022. Yrmeempualeinen arvonta! Nyt kaikki yrmikset paikalle! Yrmeässä arvonnassa:  Grumpy Catin Yrmeä kirja, Jurottaja-muki, Naris (Negativus Vali Vali) -fudge, maailman suolaisinta salmiakkilakua Svenskjävlar sekä yllärisoosia upeassa granaatinmuotoisessa pullossa! Toimistossa maistatuksessa Svenskjävlar to-pe 13. - 14.10.2022. Esillä hilpeä How To Be A Grouch -ohje ja muuta yrmeää! Cursing Dayn ohessa Fucking Fabulous -arvonta! Voittona kolme settiä, jotka sisältävät Fucking Fabulous -lakuja sekä Jari Tammen Suuren kirosanakirjan. Yläkerrassa esillä ko. kirja + kirosanoja 100:lla kielellä!

MARRASKUU:

Hygge Special -kuukausi, jouluisalla kuorrutuksella, sisältää teemat: 

1) Piparkakkupäivä Pfefferkuchen 21.11.2022. Piparitarjoilu + Pipariarvonta - kuinkas muuten! Pipari aina piristää, varsinkin keskellä kauhheeta kaamosta!

2) International Hedgehog Day 10.11.2022: Ihana siiliarvonta. Söpöysvaroitus!

3) Yrttien maailma: Mahtavaa makua ja väkevää vihervoimaa! Yrttien käyttövinkit + terveysvaikutukset. TerveysBonus: Suomen luonnon lääkekasvit -esittely. Esillä yrttiopuksia. Ihana yrttiarvonta, voittosettiin kuuluu vapaavalintainen yrttikirja sekä yrttipalkinnot!

Myös SuperHygge-arvonta, jossa voittona kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin Hyggebox!

Extrat:

Extra: Miestenpäivä 19.11.2022, ylläreitä tulossa, vinkki: liittyy työkaluihin!

Extra: Kielivoimistelupäivä, Tongue Twister Day 13.11.2022 (Euroopan kielet)

Viikko 44: Syä särkee, se kasvattaa järkee -järkisärkiviikko arvontoineen: Voita upea kalareseptikirja ja järkisärkeä!

JOULUKUU:

Piet Heinin grukit/ Suuri rakkaus: Rakkaudellinen arvonta: Voita The Big Box Full of Love! Sopii takuulla lahjaksi rakkaimmalle! Arvonta suoritetaan hyvissä ajoin ennen joulua, totta kai.

Extra:

 

Laamapäivä, Llama Day 9.12.2022. Laama-arvonta, ei mitään puolivillaista, kunnon villat!  No problama! It is going to be a llamazing day! Arvonta suoritetaan hyvissä ajoin ennen joulua, totta kai.

Extra: Epäonnen päivä 31.12.2022: Ihana Kelju-arvonta tykötarpeineen! Voihan kojootti sentään!

TULOSSA (suunnittelun alla, ajankohdat tarkentuvat): 

Snoopy-arvonta

PÄHKÄHULLU AKTIIVIARVONTA: VOITA VUOSIKORTTI!: Me emme kysy mitään, mutta vastaa silti! Paras vastaus voittaa vuosikortin!

Kookos Jookos -arvonta

Monday Funday. Teemme siis jostakin maanantaista selvää!

Huzit? - Lekka! (Miten menee? - Erittäin hyvin, lit. herkullisesti). Awee NAM-Släng! Mahtava  namibiansaksa! Sarjassamme: Erikoisia kieliä.

Islanninkieliset sananlaskut

Ketutuspäivät, yllätysajankohta syksyllä: Kun sataa kaikkee mahrollista epätoivottavvaa päähän, ja kaikkia on ryhtyny ketuttammaan, heh! Ohjelmassa pari kettuarvontaa salietuineen sekä kettuarvanvetoa. Ihan mielettömän ihanat kettuzed jo valmiina oottamassa arvontoja! Ihanuusvaroitus!

VUOSI 2023, tulevia teemoja:

TUNNEMYÖNNÖN TAMMIKUU:

Sininen maanantai, Blue Monday, vuoden masentavin päivä 16.1.2023. Piristykseksi: Ihaa-arvonta ylläreineen! Mukana teemassa Garfield sekä Naris (Negativus Valivali). Masennus ei ole aina pelkästään negatiivinen voima, vaan toisinaan mainettaan parempi. Aurinko kurkottaa kyllä risukasaankin, vaikkakin yllättävästä kulmasta! Juttua tunnemyönnön kulttuurin puolesta.

HELMIKUU:

Aloha - tervetuloa havaijin kieli! Havaijin kielen esittely. Aloha merkitsee, muuten, elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä. Esille sekä  Aloha-arvontaan  mm. ihana language map! Helmikuu on julistettu havaijin kielen kuukaudeksi, “mahina 'ōlelo Hawai'i”, Hawaiian Language Month.

Ystävänpäivä 14.2.2023.

International Hygge Day 28.2.2023.

Arvonnassa: Valentine's Hygge Box!

MAALISKUU:

Ihana kveenin kieli! Kveenien ja muiden norjansuomalaisten kansallispäivää on vietetty vuodesta 2014 saakka 16. päivänä maaliskuuta. Juhlistamme! Katsotaan, mikä kaikkea mukavaa löydän esittelyyn. T. Katinka

Kielioppipäivä 4.3.2023. Kaiken maailman kieliopit -näyttely

Extra: Kansainvälinen onnellisuuspäivä 20.3.2023. Arvonnassa: The Happy Box! Lagom-teema. Onnellisuutta ruotsalaisittain.

Extra: Sääpäivä: Maailman ilmatieteen päivä 23.3.2023. Sääarvonta: Voittona sangen ajankohtainen sääopus Sää, joka muutti maailmaa + vuoden 2023 Sääkalenteri. Kirja nähtävillä yläkerran punapöydässä. Tiedetoimittaja Marcus Rosenlund kirjoittaa ensimmäisessä tietokirjassaan siitä, kuinka ilmasto ja sääolosuhteet ovat vaikuttaneet historian kulkuun. Viihdyttävästi ja eloisasti Rosenlund johdattaa lukijan niin esihistoriallisiin kuin myöhäisempiin tapahtumiin. P.s. Jos sataa sataa ropisee, laitamme ropinaedun salikortin ostajille!

HUHTIKUU:

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023. Sen kunniaksi: esille kenkänokkainfoa; järjestämme Kenkänokka-arvonnan sekä Kenkänokan bongausta salietuextrapalkintoineen. Kenkänokkapäivä on pyhitetty harvinaisille linnuille.

TOUKOKUU:

Rakkauden päivä 1.5.2023. Rakkaudellinen arvonta.

Norjan kansallispäivä 17.5.2023. Luvassa norjan kielen hilpeitä ilmaisuja!

KESÄKUU:

World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses. Ihana merihevosaiheinen arvonta!

Insect week, viikko 25. Infoa hyönteisistä. Ihana Butterfly- arvonta. Mahdollinen yllätyslisäarvonta.

Aku Ankka -päivä 9.6.2023, esillä kesäkuun ajan Aku Ankkoja vaikka millä kielillä, Suomen murteita myöten! Murre -Aku Ankka -arvonta.

Islanninkieliset sananlaskut. Islannin kansallispäivä 17.6.2023.

Ruotsalainen LAGOM sekä ihanat ruotsinkieliset idiomit. Ruotsin kansallispäivä 6.6.2023.

HEINÄKUU:

1) Hujambo! Kurkistus swahilin kieleen. Esille mm. sananlaskuja sekä oppimateriaaleja. Toisista ihmisistä välittäminen ja kiireettömyys heijastuvat swahilin kieleen. Esimerkiksi yleinen tervehdys hujambo merkitsee suomeksi kirjaimellisesti “eihän sinulla ole mitään asioita, jotka vaivaavat sinua”. 7.7.2023  World Kiswahili Language Day.

2) Kurkistus kiintoisaan fäärin kieleen. Färsaarten kansallispäivä 29.7.2023.

LOKAKUU:

Italialaisittain maustetut idiomit. Kansainvälisen italian kielen viikon kunniaksi.

Italian language week in the world. It is an international cultural event born in 2001 that takes place every year in October and aims to promote the Italian language in its various facets.

Lisätietoja kustakin saat tuosta alta, tiedot tarkentuvat pikkuhiljaa. Joka kuussa teemoihin sopivia arvontoja!

 

 

SYYSKUU: Euroopan kielten kuukausi, Steelillä: Euroopan harvinaisemmat kielet

 

YLÄKERTA: POSITIIVISUUDEN SYYSKUU: Positiivisuuden aforismeja + pöydässä idiomikirjanäyttely

 

ALAKERTA: EUROOPAN HARVINAISET KIELET

Hyvvii huomenii, kullankuppuraisein! Pohjois-Inkerin murre

Kelton murre

Rotinat olliit. Naine ko synnytti, etenkii minja ko synnytti ensimmäisen lapsen, koko suku tulliit rotinoil. Paistettii roppeen täytyvet piirakat, niitä pit olla neljä. Olliit suuret puhtaat louhkat korit, ne piirakat niihe ja sit käytii rotinoil. Ol sellanen kansan sanontatapa: ”Suu niin sorjast, ko rotinoil männes.” A sit ko mäntii talloo katsomaa pientä, vietii piirakat. Ja sit siihe talloo kanettii niitä piirakkoi, jot lieneetäks ne kaik kerinneet syyväkkää. Kaik sukulaiset tulliit piirakkakorin kans. Kaik vua tahtoit välleempää, ko synty laps, ni välleempää. Välist olliit monet yhtä aikaa, ei sitä huolint jot suntai tai mitä, milloin kuka jous. ”

(Mari Kajava, s. 1908, Orava, Keltto. Mullonen: Elettiinpä ennen Inkeris, 2004).

Kelton kylän murre, Wladimir Kokko kertoo
(Kokko on Inkerin liiton Pietarin osaston entinen puheenjohtaja ja on finsk.no -sivuston tärkeä tukihenkilö):

"Lapsuudessa Kelton vanhassa kylässä kaikkialla puhuttiin suomea. Kyllä tämä Kelton seudun paikallinen murre soi edelleen korvissa. Se oli aika hauska – siinä oli paljon lainasanoja venäjän kielestä ja siinä oli erikoisia pehmeitä konsonantteja. Minä yritän lukea vaikka pienen kappaleen, vaikka Inkerin murre ei suju minun suusta niin luontevasti kuin se olisi jonkin iäkkään henkilön suusta. "

ALAKERTA: Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa!

No nyt on löytynyt kieli, jolla puhua rakkaudesta niin kuin se ansaitsee! P.s. Yläkerrassa minikirjahyllyssä esillä sveitsinsaksan oppimateriaaleja + muutama mukavainen yllätysopus! Tervetuloa ihmettymään!

AIKAISEMPIA TEEMOJA

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely 

Daniil Harms: Sattumia

Stanislaw Jerzy Lec

Voimaantumisen viikot

Kveenin kielen esittely; lisätietoja kveenin kielestä: https://www.kvenskinstitutt.no/kvener/kainulaiset-eli-kvaanit/

Francois de La Rochefoucauld

Ystävyyden elokuu

Suomen kielen helmiä

Euroopan 13 harvinaista kieltä

Kaikemmailman kirjat -näyttely, edustettuina 40 kieltä

Positiivisuuden syyskuu

Joutilaisuuden ylistys

Suuri kirosanaesittely, suomi + 100 maailman kieltä, venäjästä zuluun

Suuri rakkaus: Paulo Coelho & Kim Casali

Suuri luonnelintuesittely, uusine tulokkaineen

Michel de Montaignen lempeä filosofia

Tanskan kielen ihanat, erikoiset sanat & idiomit

Asterix-näyttely

Kirjekyyhkyn kuukausi

Nalle Puhin ihanaa viisautta

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet

Ihana kamala pessimismi

Italian ihanat idiomit ja sisilian pikantit sananlaskut

Vepsänkieliset sananlaskut ja ilmaisut

Voihan vitsi! Vitsejä kasikytälukulaisittain

Franz Kafkan umpikujien maailma

Suomalaiset sananlaskut & sutkaukset

Jaan Kaplinskin kauneimmat runot

Baltasar Graciánin maallinen viisaus

Ihana raparperi!: Leipojan raparperitaivas

Sienten maailma

Suomen murteet