top of page
Tampere kuntosali Gym Steel Body - Ajankohtaista - Nainen käsipainot

AJANKOHTAISTA JA SPESSUTEEMOJA

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

Ahaa!

Vähän pehmeämpi treenikaverikin ujuttautunut mukaan.

 AJANKOHTAISTA 

Steel Body teemakuntosali

- lupa nauttia!

♥ Kulttuuri

♥ Kielet

♥ Nostalgia

♥ Luonto

♥ Filosofia

♥ Elämänfilosofia  

♥ Erikoisteemat

Kuukausittain vaihtuvat teemat, arvontoineen!

Tästä osiosta löydät meneillään olevat, tulevat ja aikaisemmat erikoisteemamme sekä muut mukavat tempauksemme + tärkeät, akuutit asiat. Yhteistyössä kanssamme: www.toimistotarvike.fi, www.luonnelinnut.fi,

www.pikku-idis.fi!

Olemme järjestäneet erikoisteemoja vuodesta 2020. Korona ja sen tuomat rajoitukset veivät ilon monen elämästä ja halusimme piristää asiakkaitamme. Nyttemmin konseptista on tullut pysyvä. Tarjoamme kuukausittain kaksi pääkuukausiteemaa, lisäksi runsaasti extrateemoja. Tarkoituksenamme on tehdä vapaa-ajasta sellaista, että se myös tuntuu vapaa-ajalta.  Ei vain raakaa rautaa, vaan myös mielenvirkistystä! Teemoihin liittyy kivoja arvontoja, jotka voivat tuoda lisäetuja. Usein voitot soveltuvat hyvin myös lahjaksi. Teemoja on laidasta laitaan,  aina löytyy eläinteemaa, nostalgiateemaa sekä kieli + kulttuuri -teemaa, mutta myös muuta: Yllätys on aina taattu!

Huom. Toimiston viereiseltä seinältä löytyy kalenteri, josta näkee kaikki teemat vuoden 2024 loppupuolelle saakka, yhdellä silmäyksellä. Tuu hämmästymään, bongaa suosikkisi ja osallistu arvontoihin ja muuhun mukavaan! ♡ Huom.  Kalenteriin on merkitty päivät, joihin reagoimme, mutta teemat ovat esillä kulloinkin yleensä KOKO KUUKAUDEN AJAN!

ILOUUTINEN!

Sähkölisä ON VIHDOIN POISTUNUT! Vanhat hinnat nyt voimassa!

HYVÄÄ SADUNKERRONTA-PÄIVÄÄ, Tell A Fairy Tale Day 26.2.2024! Satuilu sallittu ja suotavaa! Yläkerrassa esillä kaikemmailman satuja, susihukkatakuu: Kerrottuina myös suden näkökulmasta. Esillä myös 20-kielinen Punahilkka!

Poikkee ilahtumaan! Huomaa Punahilkkakirjelehtiö-arvonta. Vielä ehdit osallistua, tämän viikon ajan.

 

MUISTA MUISTAA MYÖS ITSEÄSI:

KOHTI MUKAVAA KEVÄTKUNTOA, NIIN KAIKKI MAISTUU MANSIKAMMALTA!

Onkos  taas tupsahtanut liikuntarahaa liikunnaniloon käytettäväksi? Meiltä voit ostaa millä tahansa summalla.  Tervetuloa kunto-ostoksille!

8. syyskuuta vietetään Kansainvälistä lukutaitopäivää. Meillä Steelillä on joka kuukausi esillä kulloisiinkin kuukausiteemoihin liittyvää kirjallisuutta. Tarkoituksenamme on rohkaista ihmisiä lukemaan - tarttumaan ihan oikeaan kirjaan puhelimennäytön sijasta! Tervetuloa tutustumaan mukavaisiin teoksiin! Kirjallisuusteemoissa tulossa mm.  Detective Fiction Day 20.4.2024: Agatha Christie - Queen of Crime. Arvontakin tulossa!  HUOM. Jos jokin esillä olevista kirjoista erityisesti kiinnostaa Sinua, voit kysyä Katjalta, mistä saisit hankittua sen edullisesti tai tiedustella, voitko ostaa edullisesti tai peräti saada omaksi meiltä ko. kirjan, kun teemakuukausi on ohitse. Lukeminen kannattaa aina!

HUOM. Toimiston vieressä seinällä jo nähtävillä KAIKKI VUODEN 2024 TEEMAT sekä lista eläinteemoista. Toki kalenteri saattaa viä paikoin täydentyä. Joka kuukaudelle on jokin eläin-, nostalgia- ja  kieli-/ kulttuuriteema sekä paljon metkoja erikoisteemoja! Vuosi 2024 pitää sisällään myös filosofisia teemoja sekä herkkuteemoja.

Steelin Spessut

Mahti maaliskuu

 

It's Crazy, It's Hygge!

STEELIN MAALISKUUN ILOT

1. Sauce Month

2. Peanut Butter Lover's Day

3. Bon Jovi

4. Stanisław Jerzy Lec Day

5. Naistenpäivä

6. Boys, Boys, Boys! Sabrina.

7. World Sleep Day

8. Olli Lindholm

9. Onnellisuuspäivä. Onnellisuuskalenteri. Eléphantaisie - Eläinten tunne-elämä. Point Nemo. Yksinäisyyden monet kasvot.

​10. Voehan Kaardemumma!

11. International Colour Day. Pick A Colour Day!

12. Peacock Day

13. Spinach Day

14. Tarantino Experience


 

Lisätiedot kustakin tuosta alta, omasta kohdastaan, kelaa alaspäin.

 

Maaliskuun arvontaboxit löytyvät yläkerran pöydästä viimeistään 5.3.2024 ehtoolla Upea setti! 

Huom. Voit tipauttaa haluamaasi boxiin myös läheisesi nimen ja puhelinnumeron, sillä arvontamme ovat KAIKILLE AVOIMIA!

MAAILMAN LUONTOPÄIVÄ 3.3.2023 -  mutta STEELILLÄ ON MAAILMAN LUONTOPÄIVÄ IHAN JOKA PÄIVÄ!

YK:n yleiskokous julisti vuonna 2013 maaliskuun 3. päivän maailman luontopäiväksi. Teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa meitä luonnon monimuotoisuudesta ja toisaalta myös sen haavoittuvaisuudesta. Luonnon arvo ihmisen hyvinvoinnille on korvaamaton. Meillä Steel Bodylla on joka päivä luonnonpäivä, sillä meillä on joka kuukausi koko kuukauden ajan esillä  eläinteemoja, joihin liittyy usein myös tykättyjä arvontoja.   Maaliskuussa teemana RIIKINKUKKO.  Esillä infoa riikinkukosta, arvonnassa upea riikinkukkoaiheinen lautaliinasetti telineineen.  Tervetuloa viihtymään!

Steelin LINTUKEVÄT

1. STRUTSI, World Ostrich Day 2.2.2024, sekä HAVAIJIN LINNUSTO

2. RIIKINKUKKO, Peacock Day 25.3.2024, arvontoineen!

3. KENKÄNOKKAPÄIVÄ, Shoebill Day 18.4.2024, joka on omistettu harvinaisille linnuille. LUNNI.

4. VARISPÄIVÄ, Crow and Raven Appreciation Day 27.4.2024

5. PAPPAGALLOPÄIVÄ, International Parrot Day 31.5.2024

6.  Huhtikuussa: Lintukevään pääarvonta: Flamingo Wonder!

 

Lisätietoja muista tulevista eläinteemoista tuosta alapuolelta, omasta kohdastaan.

 

Arvontojen voittajat/ TAMMIKUUN 2024 arvonnat:

Kippari-Kalle: Anssi P.

Uuno on numero yksi: Jari

Popcorn&movie: Hasse

Loiri elämäkerta: Katja

Puolangan Pessimistit: Leevi

Kahviarvonta: Päivi M., Sahin, Timo S. & Minttu M. Alice notebook: Karu L.

Juustoarvonta: Susanna M. (päävoitto), Santtu L. & Vili S.

Sininen kissa: Teija H.

Terve!-arvonta suoritetaan lähipäivinä parhaitten vastausten kesken. Soittelen/viestittelen voittajille taikka bongaan salilta! Onnittelut ja kiitos aktiivisuudesta! Juttelee: Katinka

 

 

LAHJAPALVELU - JA IHANA YLLÄTYS YSTÄVÄLLESI ON VALMIS!

SAATA YSTÄVÄSI HYVÄLLE MIELELLE!

Yllätä ystäväsi iloisella postilla - Anna meidän postittaa hänelle hyvänmielenlahja! Posti tuo nykyisin usein ei niin kovin mukavaa postia, nyt petrataan! Lähetämme ostamasi lahjakortin kuntosalillemme suoraan vastaanottajalle YLLÄTYSKUORESSA. Saat mukaan lähetykseen oman onnittelukorttisi tai haluamasi viestin taikka vaikka jonkin valokuvan, tai mitä tahansa kuoreen mahtuu! Voit sisällyttää lahjakorttiin myös pikkuisen lisäyllätyslahjan, jonka lahjansaaja saa samalla mukaansa, kun lunastaa lahjakortin salipalvelun. Salikorttihinnan lisäksi veloitamme ainoastaan postikulut ja lisäyllätyslahjasta omakustannushinnan! Lisätiedustelut: Poikkee toimistossa sopimassa palvelusta tai meilaa meille info@steelbody.fi.

​​​​​Eläinaiheisia teemoja eläinteemoihin tykästyneille:

Vuosi 2024:

Flying Squirrel Appreciation Day, Axolotl Day, World Ostrich Day, Peacock Day, International Beaver Day, World Tapir Day, Parrot Day, World Giraffe Day, Chameleon Day, Quoll Day,

World Rhino Day (lähikuvassa: Zairenleveähuulisarvikuono), World Kangaroo Day, Wombat Day, World Lemur Day, Fox Day, World Walrus Day, World Numbat Day, Llama Day.

Parkkiluvat!

Parkkipate valvoo nyt parkkipaikkoja. Steel Bodyn parkkilupa käy yhä normaalisti, mutta pidä huolta, että siinä olevassa voimassaolotarrassa on virtaa. Voimassaolo kirjataan aina vähän edemmäs kuin salikortissa, jotta siinä on virtaa, kun tulet uusimaan. Älä poista lupaa tuulilasista kun haet uutta tarraa, hae vain uusi tarra ja liimaa sitten siihen vanhan päälle. Ettei tule turhia sakkoja. Voimassaolotarroja ja parkkilupia voi hakea toimistosta. KERTA KAIKKIAAN: Muistakaa laittaa se pysäköintilupa siihen tuulilasiin, ja tämä: Meidän HENKILÖKUNTAPAIKKA on tosiaan vain henkilökunnalle eli siihen ei saa jättää autoa, missään kohtaa päivää/ yötä. Paikan kohdalla lukee että se on henkilökuntapaikka.

​​​​​Steel Body - Suomen Hygge-kuntosali nro 1

Kotisivuiltamme löydät myös Hygge-osion eli rentoutumisen ja palautumisen vinkkikeitaan sekä Hyvän mielen tsemppikornerin hankinta-vinkkeineen, kantsii klikata! Hyggeosiosta löytyy mm. Nalle Puhin viisautta, juttua kirjeen kirjoittamisen ihanuudesta sekä herkutteluvinkistö. Hygge näkyy myös kuukausittaisissa kulttuuriteemoissamme sekä extrateemoissamme, puhumattakaan salimiljööstämme ja joustavuudestamme. Me teemme  työtä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta! Hygge on astumista mukavuusalueelle, lupaa nauttia - myös arkena!

 

 

Siivoushommaa

Ota yhteyttä, jos pienimuotoinen siivoushomma kiinnostaa, tarvetta saattaa ajoittain olla.

 

​​ARNOLD SCHWARZENEGGER

Voihan ARNOLD ja I'LL BE BACK! Oletko old school -tyyppi ja nostalgisten kuntosalien ystävä? Ota osaa nostalgisen treenihengen ylläpitoon Tampereen nostalgisimmalla kuntosalilla! Etsimme lahjoituksina mitä tahansa upeaa materiaalia ARNOLD SCHWARZENEGGERISTÄ - jos Sinulta suinkin löytyy jotakin sellaista, mistä raaskit luopua. Ota yhteyttä taikka poikkee paikan päällä!

p. 03-2238877/ ma-pe klo 14-21, info@steelbody.fi

Suurkiitos Tuomakselle rehvakkaan kokoisista Arnold-suurjulisteista! Ovat seinällä!

Teemakuusi: Kuusenvaanijaiset

Yläkerrassa ilonamme on teemakuusi, josta löytyy kuukauden teemoihin sopivia koristeita. Silloin tällöin, jokusen kerran kuussa, kuusen juurelle  ilmestyy salavihkaa palkinto, joka voi olla esimerkiksi syötävää, juotavaa, saliaikaa, tuotepalkintoja, kuukauden teemaan sopivia palkintoja tai jopa jokin ihan mieletön yllätys! Löytämällä palkinnon voit napata sen mukaasi  tai voit jättää sen kuusen juurelle seuraavaa löytäjää varten.  Palkinnot tosiaan löytävät tiensä kuuseen minä tahansa päivänä, mihin kellonaikaan tahansa.

MAALISKUUSSA  kuusen juurelta löytyy mm. hyvän mielen palkintoja, rakkautta sekä suklaata  + jottae iha ÄLYTÖNT, kuten aina! Tsekkaa kuusi kun tuut! Kaikemmailman, heh!

KULTTUURITEEMAT JUURI NYT:

 

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran teemaesittelyt ovat yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Kaikki teemat nähtävillä suuressa vuosikalenterissa, joka on toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia!

 

STEEL BODYN MAHTI MAALISKUU:

It's Crazy, It's Hygge!

 

Kaikkee o, ja vähä pääle - voihan hyggen ihme! 

 

Steel Body - Voima kanssasi! Jo 40 vuotta!

Teemalista, MAALISKUUN kaikki ilot:

1. Sauce Month. Kaiken maailman soosireseptit. Esillä soosikirja + maustekirja. Sauce Lovers -arvonta: Voita hieno soosikirja (eri kuin esillä oleva!) + yllätys! Kunnon soosi aina piristää!

2. Peanut Butter Lover's Day 1.3.2024. Peanut Butter Lovers -arvonta.

3. Nostalgia Extra: Bon Jovi -arvonta. Voittona Greatest Hits. Jon Bon Jovi s. 2.3.1962.

4. Stanisław Jerzy Lec Day 6.3.2024. Aforismiesittely, alakerrassa. Lec-arvonta! Voittona aforismiteos Vastakarvaan.

5. Naistenpäivä 8.3.2024. Girl Power Glam Metal -arvonta! The Magic of Shoes -arvonta!

6. Nostalgia Extra: Boys, Boys, Boys! Sabrina-päivä 15.3.2024. Sabrina Hits -arvonta, voita LP!

7. World Sleep Day 17.3.2024. Esillä aktiiviasiakkaidemme univinkit. Mermaid Wonder -merenneitotorkkupeittoarvonta.

8. Nostalgia Extra: Olli Lindholm 19.3.2024. Olli Lindholm elämäkerta-arvonta.

9. Onnellisuuspäivä 20.3.2024. Iloinen Iskelmä -arvonta. Esillä hyggekirjallisuutta. Onniteemat: 1) Suomalaisten onnellisuuden salaisuus; 2) Alakerrassa Onnellisuuskalenteri; 3) Eléphantaisie - Eläinten tunne-elämä: esillä Kun norsut itkevät -teos; 4) Yllätysteemana: Point Nemo. Yksinäisyyden monet kasvot: A. Ari Huusela ja Point Nemo: Tahdolla maailman ympäri: kirjaesittely; B. Lars Svendsen: Yksinäisyyden filosofia: kirjaesittely; C. Plan A Solo Vacation Day 1.3.2024: Päivän esittely.

10. Hygge Extra: Voehan Kaardemumma! - pullanleipojan arvonta. Voittona reffakas pönttö pullamaustetta sekä pikkuinen pullakirja! Infoa kardemummasta ja sen terveysvaikutuksista.

11. International Colour Day 21.3.2024. Värien merkityksestä. Toimistossa: Pick A Colour Day!

12. Peacock Day 25.3.2024. Riikinkukko-arvonta. Voittona kahta sorttia riikinkukkoaiheisia lautasliinoja + hieno lautasliinateline.

13. Spinach Day 26.3.2024. Green Power -arvonta.

14. Tarantino Experience -arvonta. Quentin Tarantino s. 27.3.1963. Voita 6 cd:n kokoelma musaa Tarantinon leffoista!

KAPLINSKI-TEEMA, vakiona yläkerran minikirjahyllyssä:

 

 

Kaikki on ihmettä! - Jaan Kaplinskin kauneimmat runot (Teos Ilta tuo takaisin kaiken, 2021) + tutkielma Jaan Kaplinskin filosofiasta nähtävillä yläkerran minikirjahyllyssä.

Ainoa koskaan laadittu kokoava esitys Jaan Kaplinskin filosofiasta: Jaan Kaplinskin Kaikki on ihmettä - henkinen filosofia-milosofia: Johdatus kaplinskilaiseen tietämiseen ja etiikkaan

(2015, 625 s., lyhennetty versio). Kaplinski on henkilökohtaisesti kommentoinut tutkielmaa, kommentit nähtävissä tutkielmassa. Kirjoittaja: Katja Syrén.

 

MUUTA:

 

 

 

 

TOIMISTON KATINKAN KIRJOITUKSET YLÄKERRASSA:

Yläkerrasta löydät Katinkan vuonna 2022 julkaistun, varsin kafkahenkisen kirjan:

Kootut happamaisuudet. Umpikujien filosofia. Ei mistään kotoisin olevat kirjoitukset, osa 1. (351 s.) Hapankaalikin jää kakkoseksi!

Teon alla:

- kakkososa: Gifappeltjes - Wiheliäisen happamaiset ihanaiset myrkky?omenaiset vainen. Ernomasten ajatusten kirja. Ei mistään kotoisin olevat kirjoitukset, osa 2

- kolmososa: Kitkeröiset-katkeroiset. Ernomasuuden lähteillä. Ei mistään kotoisin olevat kirjoitukset, osa 3.

Yläkerrasta löydät myös Katinkan UUTUUSKIRJAN,

14-kielisen pessimismin käsikirjan:

HAVUJA, PERKELE! Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistys. Ihanan pessimismin käsikirja, osa 1,

(566 s.)  Teos on julkaistu kesäkuussa 2023 ja se toimittaa sen mitä lupaa.

Teon alla:

- kakkososa: KAKTUKSIA, PERKELE! Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistys. Ihanan pessimismin käsikirja, osa 2. Kielet: suomi (stadin slangi + lisää murreosioita), kveeni, islanti, fääri, saksa, sveitsinsaksa, luxemburg, afrikaans, italia, espanja, portugali, romania, retoromaani, korsika, mallorca, udmurtti, latina, esperanto. Teokseen sisältyy mm. eettinen teoriani: Silkkihansikasetiikka. Worst Case Scenario kanssakäymisen lähtökohtana. Arkipäivän etiikka.

SUOMEN LUONNELINNUT

Yläkerrassa vakiona esillä SUOMEN LUONNELINNUT (ikkunassa) sekä Petri Törmäsen Suomen Luonnelinnut, uusi editio (2022).  Luonnelintu RAUTARYSKY on Steel Bodyn virallinen nimikkoluonnelintu! Sitä voi ihailla yläkerran teemapöydän luona!

ERITYISKIITOS JUHO SAARIKOLLE EXTRATEEMAPÄIVÄVINKEISTÄ! Varmasti tulevat käyttöön!

 SPESSUTEEMOJAMME 

Ajankohtaista

TULEVIA TEEMOJA

Vuoden 2024 kielet: ♥ suomi ♥ livvi ♥ meänkieli ♥ inarinsaame ♥ vepsä ♥ ruotsi ♥ tanska ♥ norja ♥ hollanti ♥ sisilia ♥ englanti ♥ ranska ♥ viro ♥ Pohjois- Inkerin murre ♥ italia ♥ havaiji ♥ sveitsinsaksa ♥ romania ♥ espanja ♥ latina ♥ esperanto.

 

 

VUOSI 2024

 

 

HUHTIKUU:

Fun Day 1.4.2024

Chocolate Mousse Day 3.4.2024. Suklaamoussearvonta! Toimistossa: Töhnämunapäivä!

International Beaver Day 7.4.2024, Majavainen pehmoleluarvonta! Voittona hiaano muustikka!

Emil Cioran Day 8.4.2024. Tummaa filosofiaa.

Mikael Agricolan päivä 9.4.2024. Loimaan murre Extra. Pannaas sillai si! Kirja-arvonta!

That Sucks! Day 15.4.2024. Yllätysarvonta!

Blah Blah Blah Day 17.4.2024. Yllätysarvonta!

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2024, joka on omistettu harvinaisille linnuille, lähikuvassa: KENKÄNOKKA ja LUNNI.

ASIAKASTOIVE: Varispäivä, International Crow and Raven Appreciation Day, ruotsiksi ihan vain Kråkdagen 27.4.2024. Varislintuinfo.

Lintukevään pääarvonta: Flamingo Wonder, voita upea monikäyttöinen taustakangas, ulko- tai sisäkäyttöön, kerta- tai kestokäyttöön!

Detective Fiction Day 20.4.2024. Agatha Christie - Queen of Crime -arvonta!

Superhero Day 28.4.2024. Näkökulmia supersankariuteen. Marvel Extra.

Garlic Day 19.4.2024. I Love Garlic -arvonta.

Sisilian kansallispäivä 25.4.2024. Elämän ihanuudesta, sisilialaisittain. (käännetty suomeksi)

Hollannin kansallispäivä 27.4.2024. Ihmiselämän erikoisista aspekteista, hollanniksi. (käännetty suomeksi)

World Tapir Day 27.4.2024. Tapiiri-info. Ihana Tapiiri! -arvonta.  Söpöysvaroitus! Voita ihana muki, rare!

TOUKOKUU:

Global Love Day 1.5.2024.  Big Love -arvonta.

World Laughter Day, Naurupäivä 5.5.2024: Special-teema: Kookaburra eli Isonauraja. Päivän esittely. Kookaburra-info.

Adele Day 5.5.2024. Adele elämäkerta-arvonta, voitossa mukana myös yllätyssingle.

International No Diet Day 6.5.2024

Herb Day 6.5.2024.  Green Is Power - Basilika The King of Herbs -yrttiarvonta. Basilika on vuoden vihannes. Basilika-info, basilikasta on moneksi!

Lost Sock Memorial Day 9.5.2024. Päivän esittely. Land of Lost Socks - Kadonneiden sukkien maa -arvonta.

Nostalgia Extra: Sandra. Everlasting Love! ♡ 18.5.2024. Sandra The Hits -arvonta: Platinum Collection ( 3CD ).

Kulttuurisen monimuotoisuuden päivä 21.5.2024. Päivän esittely.

Sherlock Holmes Day 22.5.2024. Päivän esittely.  Holmes-arvonta. Voittona dvd + kirja.

Carb Day 25.5.2024. Milloin kannattaa syödä hiilareita -info. Carba, Carba! -arvonta.

Hole In My Bucket Day 30.5.2024. Päivän esittely.  Kaiken maailman kuopat + iloista pessimismiä.

International Parrot Day 31.5.2024. Päivän esittely. Voehan Pappagallo! -papukaijapehmoleluarvonta. Tulossa vihreä pappagallo!

KESÄKUU:

Rocky Road Ice Cream Day 2.6.2024

Tanskan kansallispäivä 5.6.2024. Tanskalaista hyggeä ja elämän ihanuutta! Hygge-arvonta.

The Depp Experience. Johnny Depp s. 9.6.1963.  Pirates of The Caribbean -arvonta. Voittona Collection, jossa on osat 1-3.

Suomalaisen saunan päivä 11.6.2024. Sauna-arvonta

Teräsmiespäivä 12.6.2024. Voimajuomaa vai kryptoniittia? -arvonta

Fudge Day 16.6.2024

Garfield Day 19.6.2024

World Giraffe Day 21.6.2024

Global Smurf Day 22.6.2024. Smurffijulistearvonta. Torstaina 20.6.2024 Krokelikraks Extra toimistossa!

Fiesta de La Fortuna 24.6.2024. Onnettaren juhla. Onnettaren kunniaksi. 24.6.2024 toimistossa Fortuna Extra.

International Day of The Tropics 29.6.2024. Flamingo Wonder -uimarengasarvonta. Renkaan halkaisija 97cm, painoraja 70 kg. Hiaano!

Healthy Eating Week

HEINÄKUU

World Meerkat Day 3.7.2024

 

Chocolate Day  7.7.2024. Suklaa-arvonta.

ROKKENROLL!

International Rock'n'Roll Day 13.7.2024

Tina Turner - Queen of Rock'n'Roll -arvonta: Voittona Tina! ( CD ) Best of Tina!

Ranskan kansallispäivä 14.7.2024

Lollipop Day 20.7.2024.  Perjantaina 19.7.2024 toimistossa Tikkunekkupäivä.

Riippumattopäivä 22.7.2024. Löhömöhö-riippumattoarvonta.

Esperanto Day 26.7.2024

Unikeonpäivä 27.7.2024

Rain Day 29.7.2024. LET IT RAIN!  Iloinen sadepäivän arvonta! Lisäksi: 1) Kilpailu: Millaisilla ilmaisutavoilla Sinä puhut rankkasateesta? Parhaiden vastausten kesken arvotaan hieno sateenvarjo ja salietu!;  2) Toimistossa ROPINAETUPÄIVÄ.

Schwarzenegger Day 30.7.2024

Kansainvälinen ystävyyden päivä 30.7.2024. Toimistossa Kaverietupäivä!

..jatkoa listaan seuraa myöhemmin, suuntaviivat jo valmiina. Toivottu teema Kameleonttipäivä tulossa elokuuhun 2024. Loppuvuoden lista nähtävillä toimiston viereisellä seinällä.

 

AIKAISEMPIA TEEMOJA

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely 

Daniil Harms: Sattumia

Stanislaw Jerzy Lec

Voimaantumisen viikot

Kveenin kielen esittely; lisätietoja kveenin kielestä: https://www.kvenskinstitutt.no/kvener/kainulaiset-eli-kvaanit/

Francois de La Rochefoucauld

Ystävyyden elokuu

Suomen kielen helmiä

Euroopan 13 harvinaista kieltä

Kaikemmailman kirjat -näyttely, edustettuina 40 kieltä

Positiivisuuden syyskuu

Joutilaisuuden ylistys

Suuri kirosanaesittely, suomi + 100 maailman kieltä, venäjästä zuluun

Suuri rakkaus: Paulo Coelho & Kim Casali

Suuri luonnelintuesittely, uusine tulokkaineen

Michel de Montaignen lempeä filosofia

Tanskan kielen ihanat, erikoiset sanat & idiomit

Asterix-näyttely

Kirjekyyhkyn kuukausi

Nalle Puhin ihanaa viisautta

Inarinsaamen hauskaset idiomit

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet

Ystävänpäivä Special

Ihana kamala pessimismi

Naistenpäivän Special

Onnellisuuden päivä 20.3.2022

Eukalyptus-päivä 23.3.2022

Italian ihanat idiomit ja sisilian pikantit sananlaskut

Kansainvälinen karkkipäivä 5.4.2022

Global Love Day, Rakkauden tunnustuspäivä 1.5.2022

Vepsänkieliset sananlaskut ja ilmaisut

Voihan vitsi! Vitsejä kasikytälukulaisittain

Franz Kafkan umpikujien maailma

Syö mitä haluat -päivä 11.5.2022

Perjantai 13. päivä: Mustan kissan päivä

Norjan kansallispäivä 17.5.2022: Esillä norjankielisiä idiomeja

Suomalaiset sananlaskut & sutkaukset

Jaan Kaplinskin kauneimmat runot

Jaffapäivät

Pirunsuolaiset päivät

Baltasar Graciánin maallinen viisaus

Jengi ihan pähkinöis -kampanja

Riippumattopäivä 22.7.2022

Choco & Kisses -viikko: World Chocolate Day 7.7.2022 + World Kiss Day 6.7.2022

Ihana raparperi!: Leipojan raparperitaivas

No voihan ryhveli! Sienten maailma

Suomen murteet. Sano se murteella. Kirjanäyttely

International Cat Day 8.8.2022

Hoijakkaviikot 32-33:  Laiskottelupäivä 10.8.2022 sekä Rentoutumispäivä 15.8.2022

Suomen luonnon päivä: Mäyräpäivät

Sveitsinsaksan idiomit

Pohjois-Inkerin murre: Erikoisia sanoja, sanontoja; sananlaskuja

Positiivisuuden syyskuu

Idiomisanakirjanäyttely/ Euroopan kielet

Euroopan harvinaiset kielet: 1) Hyvvii huomenii, kullankuppuraisein! Pohjois-Inkerin murre. 2) Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa.

Kansainvälinen suklaapäivä 13.9.2022

International Cactus Day 13.9.2022

Luonnelintuesittely

Ihanat hollannin idiomit

Espanjan kielen esittely. Espanjan hauskaset idiomit. Espanjan kansallispäivän 12.10.2022 kunniaksi

Koala-päivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän, 4.10.2022, juhlistamiseksi

​World Kangaroo Day 24.10.2022

​​Korvapuustipäivä 4.10.2022

Yrmeyspäivä + Cursing Day, Kiroilupäivä  15.10.2022

Hygge Special -kuukausi

Piparkakkupäivä 21.11.2022

International Hedgehog Day 10.11.2022

Yrttien maailma: Mahtavaa makua ja väkevää vihervoimaa! Yrttien käyttövinkit + terveysvaikutukset. TerveysBonus: Suomen luonnon lääkekasvit -esittely.

Snoopy-arvonta

SuperHygge-arvonta

International Women's Day + Chokladens Dag 11.11.2022

​Miestenpäivä 19.11.2022

​Kielivoimistelupäivä, Tongue Twister Day 13.11.2022. Euroopan kielet, ja vähän päälle

Syä särkee, se kasvattaa järkee -järkisärkiviikko

Piet Heinin grukit, grukien filosofia

Suuri rakkaus

Walt Disney Day 5.12.2022. Magica De Spell Day

Laamapäivä, Llama Day 9.12.2022

Cocoa Day 13.12.2022

Epäonnen päivä, Unlucky Day 31.12.2022. Kelju K. Kojootti

Lucky Friday 13.1.2023

Blue Monday 16.1.2023 Tunnemyönnön kulttuuri; Emil Cioran - masennuksen mestarifilosofi

Nothing Day 16.1.2023

International Hugging Day 21.1.2023

Oravapäivä, Squirrel Appreciation Day 21.1.2023

Hirvipäivä, Moose Day 25.1.2023

Curmudgeons Day, Äkämyspäivä 29.1.2023

Hell Is Freezing Over Day 31.1.2023, kansainvälinen talvesta valittamisen päivä

International Zebra Day 31.1.2023

Oatmeal Month (1/2023): Talkkuna

Aloha - tervetuloa havaijin kieli!

Steelin Aloha Friday 24.2.2023

Valentine's Special: Barbapapa / Barbalove. Ystävänpäivä 14.2.2023 + International Hygge Day 28.2.2023

Villaintine's Day 13.2.2023. Pahattaren Valentine's Day.

Satunnaisten kilttien tekojen päivä, Random Acts of Kindness Day 17.2.2023.

Comfy Day 20.2.2023.

World Hippo Day 15.2.2023. Juttua mm. Escobarin hipoista + triviaa hipoista.

Tell a Fairy Tale Day 26.2.2023

SuperKven - ihana kveenin kieli! ​

Kielioppipäivä 4.3.2023. Holy Grammar! Kaiken maailman kieliopit and then some -näyttely

Vesinokkaeläinpäivä, Platypus Day 4.3.2023. ​

Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.2023. Olet kaunis!

​Potato Chip Day 14.3.2023

​Me Day 16.3.2023. Me, myself and I​

World Sleep Day 17.3.2023​

Kansainvälinen onnellisuuspäivä 20.3.2023. Lagom.

​Maailman runouden päivä 21.3.2023​

Sääpäivä: Maailman ilmatieteen päivä 23.3.2023

​Mesikämmenen päivä, International Bear Day 23.3.2023

​Kansainvälinen juustopäivä 27.3.2023

​Merenneitopäivä, Mermaid Day 29.3.2023

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023. Extreme Birds: The World's Most Extraordinary and Bizarre Birds.

​World Penguin Day 25.4.2023

International Flamingo Day 26.4.2023

Vepsäiloa, Vepsän kielen päivän 20.4.2023 kunniaksi.

DORIS-PÄIVÄ 1.4.2023. J. Karjalaisen syntymäpäivä.

​Licorice Day, Lakupäivä 12.4.2023

​SAM FOX -PÄIVÄ 15.4.2023. Samantha Foxin syntymäpäivä.

​Lääkettä kiiretautiin: World Leisure Day 16.4.2023. Joutoajan ihme! Piet Hein ajan äärellä: Joutoaika vs. joutuaika. Gruukkeja ajasta.

​Garlic Day 19.4.2023

​Valtakunnallinen koirapäivä 24.4.2023

​Scream Day 24.4.2023

​Väiski Vemmelsäären päivä, Bugs Bunny Day 30.4.2023

Global Love Day, Rakkauden päivä 1.5.2023 

Barbapapa Day 19.5.2023

Purple Color Day 16.5.2023, Vivid violet

Wear Purple For Peace Day 16.5.2023.

Norjan kansallispäivä 17.5.2023, Norjan kielen hilpeitä ilmaisuja!

FOR SKUNK'S SAKE! Stay Up All Night Night + Skunk Day 10.5.2023

World Cocktail Day 13.5.2023 James Bondin Cocktailit sekä cocktailreseptejä

EUROVIISUEXTRA: pe 12.5.2023. ChaChaCha-päivä

Dinosaur Day 17.5.2023

National Lost Sock Memorial Day 9.5.2023

Syö mitä haluat -päivä 11.5.2023

Nostalgia Girl Power Extra: Peppi Pitkätossun päivä, Pippi Långstrump Dag 21.5.2023

Komin kielen päivä 21.5.2023 Komi-asiaa!

International Wild Koala Day 3.5.2023

Aku Ankka -päivä 9.6.2023

​Dare Day 1.6.2023

​World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses

​Herbs and Spices Day 10.6.2023

​Worldwide Knit In Public Day 10.6.2023

​International Lynx Day 11.6.2023

Suomalaisen saunan päivä 11.6.2023

Hyvän onnen päivä 15.6.2023

​Fudge Day 16.6.2023

Healthy Eating week, viikko 24: Hedelmät ja kasvikset

​Paula Koivuniemi -päivä 19.6.2023

​World Camel Day 22.6.2023

​Cyndi Lauper Day 22.6.2023

Faster Harder Scooter! International Nonsense Day 28.6.2023

International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaanit

​Insect week, viikko 25/2023

​Islanninkieliset sananlaskut ja idiomit. Islannin kansallispäivä 17.6.2023​

Ruotsalainen LAGOM sekä ihanat ruotsinkieliset idiomit. Ruotsin kansallispäivä 6.6.2023.

Eksoottiset hedelmät

Piikkisikapäivä 2.7.2023

World Meerkat Day 3.7.2023

The Happiest Day of The Year 14.7.2023

Sylvester Stallone Day 6.7.2023

Arnold Schwarzenegger Day 30.7.2023

70s Magic: Boney M. Day 18.7.2023

Jason Statham Day 26.7.2023

Unikeonpäivä 27.7.2023: Pähkinäunikeko

Rain Day 29.7.2023

Hujambo! World Kiswahili Day 7.7.2023

Fäärin kieli. Färsaarten kansallispäivä 29.7.2023

Suomen murteita megavaihteella! ​SavoSpecial.

Sveitsin kielet: saksa, ranska, italia & retoromaani

​Klovniviikko 1. - 7.8.2023

​International Owl Awareness Day 4.8.2023

​International Cat Day 8.8.2023

Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy! Matti & Teppo -päivä 8.8.2023

​The Moomin Day, Muumipäivä 9.8.2023​

Snoopy Day 10.8.2023

​International Wolf Day 13.8.2023​

International Nagging Day 14.8.2023

​True Blue - Madonna Day 16.8.2023

​Marilyn Day 17.8.2023

​Suomen luonnon päivä 26.8.2023. Närhi.​

Marshmallow Day, Vaahtokarkkipäivä 30.8.2023

Positiivisuuden syyskuu: The Meaning of Life. Viktor E. Frankl ♡

Pink Positive: Pink Panther

European Languages Special: Unusual languages in Europe and beyond

Namibiansaksa & oshindonga

SuomiSpecial: Stadin Snadi Slangi

Popeda

Leila K. Magic Ball

Kaija Koo

Kookos Jookos

International Slow Loris Day 13.9.2023

Fantastic, Bat-tastic! Batman Day 16.9.2023

Talk Like A Pirate Day 19.9.2023. Ärräpääextra

International Rabbit Day 23.9.2023. Kaniini hatusta!

Wanha Tampere

Udmurtit: kieli ja kulttuuri

Italian & korsikan kieli

Beverage Extra

Pesukarhu, zorilla, laiskiainen

Korvapuustipäivä

Curious Events Day

D'OH

Mustan Kissan Päivä

Witutus Extra

Pomopäivä

Dictionary Day

Relax-extra

It's Crazy, It's Party!

Kikka

Nut Day

Halloween Extra

BERRY FOXMAS! Happamia, sano kettu pihlajanmarjoista

Suomen luonnelinnut

Karjalan + udmurtin kieli ja kulttuuri

Tweety

Maailman kiltteyspäivä

Tolerance Extra

Guinness World Records

Disney 100 vuotta: Mikki Hiiri

Have a Bad Day Day 19.11.2023: Tunnemyönnön päivä

Extra Mile Day 1.11.2023

Odd Socks Day 14.11.2023

Muurahaiskarhu

Suomalainen SISU

​DISNEY 100 VUOTTA: Walt Disney Day 5.12.2023: CHESHIRE CAT

Suomalaisen musiikin päivä 8.12.2023. Eppu Normaalin suomimelankoliaa.

​Take It In The Ear Day 8.12.2023

​National Chocolate Covered Anything Day 16.12.2023

​Whiner's Day 26.12.2023

​Card Playing Day 28.12.2023

Kuitua koneeseen!: Kuituinfo

Epäonnen päivä, Unlucky Day 31.12.2023. Fortuna Extra

Thank God, It's Monday Day 1.1.2024

UUNO ON NUMERO YKSI: Uuno Turhapuro -päivä 1.1.2024

Loiri-päivä 4.1.2024

BLUE MONDAY Vuoden masentavin päivä 15.1.2024: Sininen kissa, Puolangan Pessimistit, 15-kielinen Blue Corner

Nothing Day 16.1.2024

Popeye Day 17.1.2024

Popcorn and Movie Day 19.1.2024

International Flower Day 19.1.2024

Cheese Lover's Day 20.1.2024

Flying Squirrel Day 21.1.2024

Jaan Kaplinski Day 22.1.2024

Answer Your Cat's Questions Day 22.1.2024

Rabbit Hole Day 27.1.2024

Alice In Wonderland

Ryhtiliikkeen tammikuun Terve! -arvonta

Axolotl Day 1.2.2024

World Ostrich Day 2.2.2024

International Eighties Day 6.2.2024

Lähetä kortti ystävälle -päivä 7.2.2024

Hammassärkypäivä 9.2.2024

World Pizza Day 9.2.2024

Don't Cry Over Spilled Milk Day 11.2.2024

Villaintine's Day 13.2.2024

Valentine's Day 14.2.2024

Schopenhauer Day 22.2.2024

Aloha Friday 23.2.2024; Havaijin kielen kuukausi

Chili Day 24.2.2024

Viron kansallispäivä 24.2.2024

Tell A Fairy Tale Day 26.2.2024, Susihukkatakuu!

bottom of page