Ajankohtaista ja spessuteemoja

AJANKOHTAISTA

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran punapöytä on yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia!

 

KESÄKUU 2021

VOIMAANTUMISEN KESÄKUU

 

1) YLÄKERTA: Voimaantumisen viikot:  Esittelemme mm. manselaista voimaantumista + järjestämme Woima-arvonnan, jossa voi voittaa kuukausikortin/ 10-kortin (valinnan mukaan) & voimaannuttavia tuotteita! Voiko woimaa olla koskaan liikaa! Arvontaboxi löytyy yläkerran punapöydästä.  p.s. Lisäksi arvomme extrana Feel Good -paketin.

2)  ALAKERTA: Stanislaw JERZY LEC  Kulttuuriteemana kahvilaintellektuelli Stanisław Jerzy Lecin parhaat vastakarvaiset aforismit eli nasevia ja herättäviä otteita teoksesta Vastakarvaan. Arvomme kyseisen teoksen laatuaforismien ystävien kesken. Arvontaboxi löytyy alakerran kulttuurikornerista. Leciä on tituleerattu Euroopan parhaaksi aforistikoksi. Eikä syyttä. Tervetuloa itse toteamaan, että näin sen täytyy olla!

 

 

 

 

 

SPESSUTEEMOJAMME

TULEVIA TEEMOJA

 

HEINÄKUU: TUPLAKULTTUURIKUUKAUSI

1) YLÄKERTA: Kveenin kielen esittely. Kveeni on Pohjois-Norjassa puhuttu suomensukuinen kieli. Nyt vuonna 2021 Oulun yliopistossa aletaan kouluttamaan ensimmäistä kertaa kveenin kielen kääntäjiä. Nähtävillä runsaasti tilpehööriä, mm.  kveenin kielen inspiraatiokirja Hiiri Hiukkahamphaan suolapalat ja vähä mitäki muuta sekä kveenin kielioppikirja. Saapuivat jo Norjasta!

2) ALAKERTA: Ihmismielen syväluotausta à la La Rochefoucauld. Ilmeisesti on niin, että ihmiselle olisi erinomaisen terveellistä yhä uudelleen ja uudelleen astua siihen suolakylpyyn, minkä Rochefoucauld'n Mietelmien lukeminen hänelle tuottaa, sanoo J. V. Lehtonen. Arvonnassa Mietelmät. Ohessa pari otetta:

Onnea on jo sekin, jos tiedämme kuinka pitkälle onnettomuutemme ulottuu.

 

Emme ole koskaan niin onnettomia kuin luulemme, emmekä niin onnellisia kuin odotimme olevamme.

 

Jotta voisimme olla aina hyviä, täytyisi muiden uskoa, etteivät he milloinkaan saata rankaisematta olla meille pahoja.

 

Rakkautta voidaan sattuvimmin verrata kuumeeseen: me emme kykene hallitsemaan kumpaakaan, olkoon sitten kysymys niiden rajuudesta tai niiden kestoajasta.

Lisää suolakylpyä sitten heinäkuussa!

ELOKUU: YSTÄVYYDEN ELOKUU

YLÄKERTA: Ystävyysaiheisia aforismeja, runoja & sananlaskuja. Arvontaan tulossa todella mukavaisia palkintoja, todellisia ystäväpaketteja: mm. kuukausikortti Sinulle + ystävällesi sekä yllätyslahja ystävälle; Aikuisten ystäväkirja; Avuli-paketti (Avuli on ylen avulias Luonnelintu, tunnettu myös nimellä Aulis Avitus!)

ALAKERTA: Suomen kielen helmiä. Esittelyssä sananparsia ja sutkautuksia. Lähteinä mm.

Pasi Klemettinen: Hätäkös tässä matalassa kaivossa. Sutkauksia ja sananparsia (2019)

Outi Lauhakangas: Parempi pyy. Sananparsiopas (2013)

Outi Lauhakangas: Svengaa kuin hirvi; Sanontojen kootut selitykset (2015)

Elokuun spesiaali: MUSTAN KISSAN VIIKKO, viikolla 32!

 

Tycho Brahen innoittamana Steel Bodylla viikolla 32 MUSTAN KISSAN VIIKKO, koska viikosta löytyy se surullisenkuuluisa perjantai 13.päivä. Se lieneekin tämän vuoden ainoa jäljellä oleva pe 13. pv.

ARVONTA! ARVONNAN VOITTAJA SAA 5 PALKINTOA! Arvontaan tulee Onnistujan hyvän onnen kalenteri. Kalenterina toimii syksyllä ilmestyvä uusi Positiivareiden Onnistujan kalenteri. Siihen merkitsen Tycho Brahen määrittämät onnenpäivät ja Tycho Brahes-dagenit eli epäonnenpäivät.  Ensilehdillä lyhyesti taustaa Tycho Brahesta. Noina neljänä onnenpäivänä asiakas voi tulla sitten lunastamaan palkinnon toimistostamme, hyvän onnen merkkinä. Myös onnen-ylläri tulossa, loppuviikolle. Hyvän onnen terveisin: Katinka

SYYSKUU:

YLÄKERTA: POSITIIVISUUDEN SYYSKUU. Valtakunnallinen positiivisuusviikko osuu syyskuulle. Päätimme pyhittää KOKO KUUKAUDEN positiivisuudelle. Ihanat arvonnat tulossa!

ALAKERTA: EUROOPAN HARVINAISET KIELET -esittely. Spesiaalisanoja + -idiomeja etc. Esittelyssä 10-12 Euroopan alueen hieman harvinaisempaa kieltä. Päivitän tähän tarkempia tietoja, kun lista kielistä varmistuu. Euroopan kielten päivä osuu syyskuulle, sen kunniaksi järjestämme tämän esittelyn.

 

LOKAKUU:

YLÄKERTA: SULOINEN JOUTILAISUUS, dolce far niente, joutilaisuuden iloa havainnollistamassa mm. Homer Simpsonin suuri relauskirja!

Ohessa kirjan esittely:

Harva mies on löytänyt miehen syvintä olemusta samalla tavalla kuin Homer Simpson. Hänen eeppinen vetelyytensä on innoittava esimerkki meille kaikille. Ja nyt, ensimmäistä kertaa, Homer Simpson paljastaa meille salaisuutensa jotka mahdollistavat hänen uskomattoman kykynsä olla saamatta mitään aikaan. Mukana vinkkejä siitä kuinka voit välttää työn tekemisen töissä ja Homerin sutaisema suunnitelma ”tulevaisuuden laiskasta talosta”. Tämä laiskuuden korkeaveisu näyttää modernin joutilaan ihmisen kaikessa laiskassa parhaudessaan. Mukana myös Homerin analyysi klassisesta taiteesta, korvaamattomat vinkit vähäenergisestä syömisestä, kotitöiden välttämisestä sekä monista muista laiskuutta vaativista asioista. Homer Simpsonin Suuri relauskirja pursuaa joutilaisuutta ja on pakollista luettavaa vastarannankiiskille kaikkialla.

 

Tiedossa mm. leppoistamisen tekniikoita, hyggeä unohtamatta! Tulossa mukavia arvontoja - jotta oppisimme olemaan välillä myös jouten!

AIKAISEMPIA TEEMOJA

 

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely (Psst! yleisön pyynnöstä tulossa uusi esittely syksyn mittaan; parveen on nimittäin tulossa uusia luonnelintututtavuuksia!)

Daniil Harms: Sattumia

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

 

Korona / COVID-19 ohjeistus

 

Meillä on helppo pitää etäisyyttä kanssatreenaajaan!

 

Meillä on väljää, löytyy paljon henkilökohtaista treenitilaa! Olemme kolmessa kerroksessa, naisille myös oma puoli, useita laitteita on useita erilaisia, löytyy useita kyykky- ja maastavetopaikkoja, erillinen venyttelytila.

 

Laaja aukiolo: Avaimella sisään klo 4.00-22.00 (sisään klo 22 mennessä, sen jälkeen voit rauhassa tehdä treenisi). Laaja aukiolo mahdollistaa oivasti sen, että voit tulla, kun meillä on erityisen väljää.

 

Salikortin voit tauottaa omalla ilmoituksella milloin tahansa veloituksetta korona-aikana. Tulet takaisin, kun sinulle sopii, jolloin saat kompensaation saliaikaasi. Jos saleja päätetään AVI:n toimesta sulkea, menetetyn ajan saa automaattisesti hyvityksenä salikorttiin. Meillä on erityisen tiukka koronaohjeistus, meidän kaikkien terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi! Ohessa koronaohjeistuksemme, lue huolellisesti:

 

1. Kukaan ei tule kuntosalille sairaana, olipa kyseessä mikä tahansa sairaus. Muun kuin koronan kohdalla salille saa tulla vasta 3 oireettoman päivän kuluttua. Koronatapauksessa oireetonta aikaa on oltava vähintään 2 viikkoa, tai jos lääkäri määrää, enemmän, tai on oltava esittää negatiivinen tulos.

 

2. Ulkomailta palaavat: Salille saa tulla vasta 2 viikon kuluttua matkan päättymisestä, jos oireita ei ole ilmennyt. Jos oireita ilmenee, ota yhteys lääkäriin ja toimi tarkasti saamiesi ohjeiden mukaan. Koronatapauksessa toimi lääkärin ohjeiden mukaan.

 

3. Pese kädet ennen ja jälkee treenin, tarvittaessa myös kesken treenin. Vesipisteitä löytyy niin ala- kuin yläkerrastakin. Pidä muihin ihmisiin vähintään 2 metrin etäisyys. Pyri treenaamaan tiloissamme, kun meillä on väljintä, eli klo 9-15 tai klo 20 jälkeen.

 

4. Salikortin voit hyllyttää milloin tahansa, mistä tahansa syystä. Nyt korona-aikana sen voi tehdä sähköpostilla. Sairaana ei saa tulla asioimaan. Voit puolestasi aina lähettää jonkun muunkin hoitamaan asioitasi, ellet itse voi soittaa tai meilata meille.

 

5. Älä ollenkaan koskettele silmiä, nenää, suuta. Vältä väkijoukkoja ja ylipäänsä paikkoja, joissa on haastavaa ylläpitää turvavälejä. Älä ollenkaan matkusta korona-alueille, jotka ovat leviämisvaiheessa, äläkä ulkomaille. Jos kuitenkin joudut matkustamaan leviämisalueelle tai ulkomaille, noudata kahden viikon karanteenia takaisin tullessa. Jos oireita ilmenee, ota yhteyttä lääkäriin.

 

6. Suojaa muita. Pysy kotona, jos sinulla on mitä tahansa koronaan viittaavia oireita. Suojaa suu ja nenä, kun yskit tai aivastat. Jos epäilet koronatartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen, Tampereella 03-31165 333 (24/7).

 

JOS EPÄILET KORONATARTUNTAA, KESKEYTÄ SALILLAKÄYNTI VÄLITTÖMÄSTI.

HYLLYTÄ KORTTI 24/7: info@steelbody.fi

 

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi.

 

Kiitos, että luit tämän.