top of page
Tampere kuntosali Gym Steel Body - Ajankohtaista - Nainen käsipainot

AJANKOHTAISTA JA SPESSUTEEMOJA

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

Ahaa!

Vähän pehmeämpi treenikaverikin ujuttautunut mukaan.

 AJANKOHTAISTA 

Steel Body: Suomen ainoa kulttuurikuntosali, kuukausittain vaihtuvat teemat, arvontoineen! Tästä osiosta löydät meneillään olevat, tulevat ja aikaisemmat kulttuuri- ja terveysteemamme sekä muut mukavat tempauksemme + tärkeät, akuutit asiat. Yhteistyössä kanssamme: www.toimistotarvike.fi, www.luonnelinnut.fi, www.pikku-idis.fi! Olemme järjestäneet erikoisteemoja vuodesta 2020. Korona ja sen tuomat rajoitukset veivät ilon monen elämästä ja halusimme piristää asiakkaitamme. Nyttemmin konseptista on tullut pysyvä. Tarjoamme kuukausittain kaksi pääkuukausiteemaa, lisäksi myös extrateemoja. Tarkoituksenamme on tehdä vapaa-ajasta sellaista, että se myös tuntuu vapaa-ajalta. Teemoihin liittyy kivoja arvontoja, jotka voivat tuoda lisäetuja. Usein voitot soveltuvat hyvin myös lahjaksi. Teemoja on laidasta laitaan, usein löytyy myös jokin kieliteema. Huom. Toimiston viereiseltä seinältä löytyy kalenteri, josta näkee kaikki teemat vuoden 2023 loppupuolelle saakka, yhdellä silmäyksellä. Bongaa suosikkisi ja osallistu arvontoihin ja muuhun mukavaan!

Steelin Spessut kesäkuulle

 

Summer is magic!

1. NOSTALGIA: Aku Ankka -päivä 9.6.2023

​2. Dinosaur Day 2, 1.6.2023

​3. Dare Day 1.6.2023

​4. World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses

​5. Herbs and Spices Day 10.6.2023

​6. NOSTALGIA: Rakastatko kutomista? Worldwide Knit In Public Day 10.6.2023

​7. International Lynx Day 11.6.2023

​8. Fudge Day 16.6.2023

9. Healthy Eating week, viikko 24: Hedelmät ja kasvikset

​10. NOSTALGIA: Paula Koivuniemi -päivä 19.6.2023

​11. World Camel Day 22.6.2023

​12. NOSTALGIA: Cyndi Lauper Day 22.6.2023

​13. Faster Harder Scooter! International Nonsense Day 28.6.2023

14. International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaanit

​15. Insect week, viikko 25

​16. Islanninkieliset sananlaskut ja idiomit. Islannin kansallispäivä 17.6.2023​

17. Ruotsalainen LAGOM sekä ihanat ruotsinkieliset idiomit. Ruotsin kansallispäivä 6.6.2023. Toimistosta ruotsalaista vaahtokarkkia!

+YLLÄRITEEMAT:

Suomalaisen saunan päivä 11.6.2023

Hyvän onnen päivä 15.6.2023. Kaniiniarpapäivä!

Lisätietoja: Tuosta alta, omasta kohdastaan.  Arvontaboxit löytyvät yläkerran pöydästä, viimeistään ehtoolla 2.6.2023.

 

MAAILMAN LUONTOPÄIVÄ 3.3.2023 -  mutta STEELILLÄ ON MAAILMAN LUONTOPÄIVÄ IHAN JOKA PÄIVÄ!

YK:n yleiskokous julisti vuonna 2013 maaliskuun 3. päivän maailman luontopäiväksi. Teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa meitä luonnon monimuotoisuudesta ja toisaalta myös sen haavoittuvaisuudesta. Luonnon arvo ihmisen hyvinvoinnille on korvaamaton. Meillä Steel Bodylla on joka kuukausi eläinteemoja.  Suosittu tukaaniteema on kesä- ja heinäkuussa. Vuoden spesiaaleihin kuuluvat kesäkuun hyönteisviikko sekä World Oceans Day, jolloin on teemana merihevoset. Kesäkuuhun osuvat myös ilvespäivä ja kamelipäivä. Heinäkuussa keskiössä ovat piikkisika ja mangusti! SÖPÖYSVAROITUS! Tervetuloa viihtymään! Lisätietoja muista tulevista eläinteemoista tuosta alapuolelta, omasta kohdastaan.

UUSI PALVELU

UUSI LAHJAKORTTIPALVELU - JA IHANA YLLÄTYS YSTÄVÄLLESI ON VALMIS!

Yllätä ystäväsi iloisella postilla! Posti tuo nykyisin usein ei niin kovin mukavaa postia, nyt petrataan! Lähetämme ostamasi lahjakortin kuntosalillemme suoraan vastaanottajalle YLLÄTYSKUORESSA. Saat mukaan lähetykseen oman onnittelukorttisi tai haluamasi viestin taikka vaikka jonkin valokuvan! Voit sisällyttää lahjakorttiin myös pikkuisen lisäyllätyslahjan, jonka lahjansaaja saa samalla mukaansa, kun lunastaa lahjakortin salipalvelun. Salikorttihinnan lisäksi veloitamme ainoastaan postikulut ja lisäyllätyslahjasta omakustannushinnan! Lisätiedustelut: Poikkee toimistossa sopimassa palvelusta tai meilaa meille info@steelbody.fi.

​​​​​Eläinaiheisia teemoja eläinteemoihin tykästyneille:

VUOSI 2023:

Oravapäivä (Squirrel Appreciation Day) 21.1.2023

Hirvipäivä, Moose Day 25.1.2023

International Zebra Day 31.1.2023

World Hippo Day 15.2.2023

Vesinokkaeläinpäivä, Platypus Day 4.3.2023

Mesikämmenen päivä, International Bear Day 23.3.2023

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023 (omistettu harvinaisille linnuille)

Valtakunnallinen koirapäivä 24.4.2023

World Penguin Day 25.4.2023

International Flamingo Day 26.4.2023

Wild Koala Day 3.5.2023

Skunk Day 10.5.2023

World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses

International Lynx Day 11.6.2023

World Camel Day 22.6.2023

International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaani

Porcupine Appreciation Day, Piikkisikapäivä 2.7.2023

World Meerkat Day 3.7.2023

Ei pöllömpi pöllöpäivä, International Owl Awareness Day (IOAD) 4.8.2023

International Cat Day 8.8.2023

International Wolf Day 13.8.2023

International Slow Loris Day 13.9.2023

International Rabbit Day 23.9.2023. Kaniini hatusta!

Raccoon Appreciation Day 1.10.2023

Maailman eläinten päivä 4.10.2023, kunniaeläimemme: Haisuhilleri eli zorilla, teemana: Kaikemmailman eläimet kans! Erikoisia eläimiä ympäri maailman

International Sloth Day, 19.10.2023

World Anteater Day, Muurahaiskarhupäivä 29.11.2023

Erikoisuutena tulossa kesäkuulle: Insect Week. Muistutamme teemalla hyönteisten tärkeydestä. Arvontaan mm. Butterfly-teemaa.

Vuosi 2024: Flying Squirrel Appreciation Day, Axolotl Day, World Ostrich Day, Peacock Day, International Beaver Day, World Tapir Day, Parrot Day, World Giraffe Day, Chameleon Day, Quoll Day, World Rhino Day, World Kangaroo Day, Wombat Day, World Lemur Day, Fox Day, World Walrus Day, World Numbat Day.

Parkkiluvat!

Parkkipate valvoo nyt parkkipaikkoja. Steel Bodyn parkkilupa käy yhä normaalisti, mutta pidä huolta, että siinä olevassa voimassaolotarrassa on virtaa. Voimassaolo kirjataan aina vähän edemmäs kuin salikortissa, jotta siinä on virtaa, kun tulet uusimaan. Älä poista lupaa tuulilasista kun haet uutta tarraa, hae vain uusi tarra ja liimaa sitten siihen vanhan päälle. Ettei tule turhia sakkoja. Voimassaolotarroja ja parkkilupia voi hakea toimistosta. KERTA KAIKKIAAN: Muistakaa laittaa se pysäköintilupa siihen tuulilasiin, ja tämä: Meidän HENKILÖKUNTAPAIKKA on tosiaan vain henkilökunnalle eli siihen ei saa jättää autoa, missään kohtaa päivää/ yötä. Paikan kohdalla lukee että se on henkilökuntapaikka.

Liikuntarahaa taas tupsahtanut käyttöön?

ONKO SINULLA LIIKUNTARAHAA, joka on kenties menossa kohtapuolin vanhaksi? Kipin kapin hakemaan uutta ihanan aktiivista kuntoa saliltamme, elämän kiireissä on rautainen kunto tarpeen! Kunnossa koko elämä maistuu paremmalta! Meiltä saat täsmälleen haluamasi pituisen salikortin. Ei lisämaksuja eikä muitakaan kettuiluja, nyt eikä ikinä! Aloita elämäsi parhaan kunnon hankkiminen nyt ja heti!

Ajan/kerrat voit käyttää haluamanasi ajankohtana! Aikaa voi ostaa, vaikka kortti ei olisikaan menossa vielä vanhaksi. Meiltä voit ostaa minkä tahansa ajan tai millä tahansa summalla aikaa. Huom. Etu on HENKILÖKOHTAINEN.

 

​​​​​Steel Body - Suomen Hygge-kuntosali nro 1:Kotisivuillamme löydät myös Hygge-osion eli rentoutumisen ja palautumisen vinkkikeitaan sekä Hyvän mielen tsemppikornerin hankinta-vinkkeineen, kantsii klikata! Hyggeosiosta löytyy mm. Nalle Puhin viisautta, juttua kirjeen kirjoittamisen ihanuudesta sekä herkutteluvinkistö. Hygge näkyy myös kuukausittaisissa kulttuuriteemoissamme sekä extrateemoissamme, puhumattakaan salimiljööstämme ja joustavuudestamme. Me teemme  työtä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta! Hygge on astumista mukavuusalueelle, lupaa nauttia - myös arkena!

 

 

Steel Body etsii tunnollista SIIVOOJAA

Steel Body etsii osa-aikaista siivoushenkistä siivoojaa 1-2 arkiehtoolle, työaika alkaa n. klo 21. Työ sopii mainiosti esimerkiksi opiskelijalle.  Etsimämme henkilö on luotettava, täsmällinen, töihintulevainen (ei peruuttele jatkuvasti tuloaan) ja hänen siivousjälkensä on sitä sorttia, että sen jälkeen hän kehtaisi pyytää vaikka siivoustarkan äitinsä käymään. Palkkaus TES:in mukaan. Luontoisetuna tietysti saa treenata meillä sekä käyttää solariumia ja infrapunasaunaa. Yhteydenotot: info@steelbody.fi. Edit: Henkilö tehtävään jo löytynyt, mutta ota silti yhteyttä, jos pienimuotoinen siivoushomma kiinnostaa, tarvetta saattaa ajoittain olla.

 

 

 

 

​​ARNOLD SCHWARZENEGGER

Voihan ARNOLD ja I'LL BE BACK! Oletko old school -tyyppi ja nostalgisten kuntosalien ystävä? Ota osaa nostalgisen treenihengen ylläpitoon Tampereen nostalgisimmalla kuntosalilla! Etsimme lahjoituksina mitä tahansa upeaa materiaalia ARNOLD SCHWARZENEGGERISTÄ - jos Sinulta suinkin löytyy jotakin sellaista, mistä raaskit luopua. Ota yhteyttä taikka poikkee paikan päällä!

p. 03-2238877/ ma-pe klo 14-21, info@steelbody.fi

Suurkiitos Tuomakselle rehvakkaan kokoisista Arnold-suurjulisteista! Ovat seinällä!

HOX! Tulossa teemaksi: Arnold Schwarzenegger 30.7.2023. Arnoldin synttärien kunniaksi I'll be back! -arvonta.

Teemakuusi: Kuusenvaanijaiset

Yläkerrassa ilonamme on teemakuusi, josta löytyy kuukauden teemoihin sopivia koristeita. Silloin tällöin, jokusen kerran kuussa, kuuseen ilmestyy salavihkaa koriste, jossa on palkinto sen löytäjälle. Jos palkinto on suurikokoinen, se löytyy kuusenjuurelta. Palkinto voi olla esimerkiksi syötävää, juotavaa, saliaikaa, tuotepalkintoja, kuukauden teemaan sopivia palkintoja tai jopa jokin ihan mieletön yllätys! Löytämällä palkinnon lupaavan koristeen ja kiikuttamalla sen toimistoon voit lunastaa siinä mainitun palkinnon, tai voit jättää sen kuuseen seuraavaa löytäjää varten, jos et halua lunastaa siihen merkittyä palkintoa. Palkintokoristeet tosiaan löytävät tiensä kuuseen minä tahansa päivänä, mihin kellonaikaan tahansa. KESÄKUUSSA kuusesta löytyy mm. hyvän mielen palkintoja sekä suklaata + jottae iha ÄLYTÖNT! Kaikemmailman, heh!

KULTTUURITEEMAT JUURI NYT:

 

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran teemaesittelyt ovat yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Kaikki teemat (vuosi 2023) nähtävillä suuressa vuosikalenterissa, joka on toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia!

 

STEEL BODYN KESÄIHMEET: Summer is Magic!

Kaikkee o, linnummaetooki, tuu vaikka kattoon!

 

Steel Body - Voima kanssasi! Jo 40 vuotta!

ELÄINTEEMAT: Tukaani, ilves, kameli, merihevoset, hyönteisviikko

RUOKATEEMA: Superfood, hedelmät ja kasvikset, spesiaalina eksoottiset hedelmät

Teemalista, kesäkuun kaikki ilot:

1. NOSTALGIA: Aku Ankka -päivä 9.6.2023. Esillä Steelillä kesäkuun ajan Aku Ankkoja vaikka millä kielillä, Suomen murteita myöten - myös upea slangikirja! Murre -Aku Ankka -arvonta: Voita Aku Ankan Suuri Suomalainen Murrekirja, osat 1+2!

2. Dinosaur Day 2, 1.6.2023. Muistutamme upeasta Dino-teemasta Tampere-talolla! Dino-infoa: Esillä upea kirja.

3. Dare Day 1.6.2023. Truth or Dare -arvonta!

4. World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses. Merihevosinfopömpeli + kirjallisuutta esillä. Seahorse Wonder -arvonta!

5. Herbs and Spices Day 10.6.2023. Spice Up Your Day -arvonta! Esillä mauste- ja yrttikirjallisuutta moneen makuun. Voita upea erikoismaustesetti!

6. NOSTALGIA: Rakastatko kutomista? Worldwide Knit In Public Day 10.6.2023. Niin londonraeta, niin londonraeta -DeLuxe -arvonta!

7. International Lynx Day 11.6.2023. Lynx Lynx -arvonta! Voita upea juliste + tyylikäs lisäyllätys!

8. Fudge Day 16.6.2023

9. Healthy Eating week, viikko 24: Hedelmät ja kasvikset. Eksoottiset hedelmät. SuperFood -arvonta! Voita SuperFood-opus + iso tyrnirouhepakkaus!

10. NOSTALGIA: Paula Koivuniemi -päivä. Paula Koivuniemen syntymäpäivä 19.6.2023. Sata Kesää, Tuhat Yötä -arvonta!

11. World Camel Day 22.6.2023. Kameli-infoa.

12. NOSTALGIA: Cyndi Lauper Day 22.6.2023. Cyndi Lauperin syntymäpäivän kunniaksi. Time After Time -arvonta. Voita upea megapläjäys silkkaa Cyndiä - setti sisältää kokonaiset 5 albumillista Cyndin parhautta! Yläkerran pöydässä Girls Just Wanna Have Fun!

13. Faster Harder Scooter! International Nonsense Day 28.6.2023.  Scooterin mielettömät sanoitukset, nähtävillä! Ultimate Scooter -arvonta! Voita hittikokoelma, jossa yli 60 hittiä – nyt on kunnon räyhä!

14. International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaanit. Tukaani-infoa. Awesome Toucan -arvonta. Upea mutta käytännöllinen 3-osainen setti! Tukaaniarpapäivä 29.6.2023!

15. Insect week, viikko 25. Tärkeää tietoa hyönteisistä: esillä opuksia, hyönteisinfo, hyönteishotelli. Butterfly Wonder - arvonta + Yllätyslisäarvonta.

YLLÄRINÄ VIELÄ:

Suomalaisen saunan päivä 11.6.2023

Hyvän onnen päivä 15.6.2023. Tuu ostamaan salikortti ja vedä kaniiniarpa! Onnetar muistaa kaikkia!


 

KIELET, ALAKERRASSA:

Islanninkieliset sananlaskut ja idiomit. Islannin kansallispäivä 17.6.2023.

Ruotsalainen LAGOM sekä ihanat ruotsinkieliset idiomit. Ruotsin kansallispäivä 6.6.2023. Toimistossa 6.6.2023 jaossa ihania ruotsalaisia vaahtokarkkikaniineja!

 

 

 

​​

KAPLINSKI-TEEMA, vakiona yläkerran minikirjahyllyssä:

 

Kaikki on ihmettä! - Jaan Kaplinskin kauneimmat runot (Teos Ilta tuo takaisin kaiken, 2021) + tutkielma Jaan Kaplinskin filosofiasta nähtävillä yläkerran minikirjahyllyssä.

Ainoa koskaan laadittu kokoava esitys Jaan Kaplinskin filosofiasta: Jaan Kaplinskin Kaikki on ihmettä - henkinen filosofia-milosofia: Johdatus kaplinskilaiseen tietämiseen ja etiikkaan (2015, 625s., lyhennetty versio). Kaplinski on henkilökohtaisesti kommentoinut tutkielmaa, kommentit nähtävissä tutkielmassa. Kirjoittaja: Katja Syrén.

 

MUUTA:

 

 

 

 

​Huom. YLÄKERRAN MINIKIRJAHYLLY:

Yläkerrasta löydät Katinkan vuonna 2022 julkaistun, varsin kafkahenkisen kirjan Kootut happamaisuudet (hapankaalikin jää kakkoseksi!). Katinkalta tulossa vuonna 2023 14-kielinen pessimismin käsikirja HAVUJA, PERKELE! Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistys. Ihanan pessimismin käsikirja, laajuudeltaan arviolta 700 sivua. (Edit: 1.6.2023: Kohta julkaistaan. T. Katinka)

 

Yläkerrassa vakiona esillä Petri Törmäsen Suomen Luonnelinnut-kirja, uusi editio (2022).  Luonnelintu RAUTARYSKY on Steel Bodyn virallinen nimikkoluonnelintu! Sitä voi ihailla yläkerran teemapöydän luona!

ERITYISKIITOS JUHO SAARIKOLLE EXTRATEEMAPÄIVÄVINKEISTÄ! Varmasti tulevat käyttöön!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SPESSUTEEMOJAMME 

TULEVIA TEEMOJA

​TULOSSA (suunnittelun alla, ajankohdat tarkentuvat): 

PÄHKÄHULLU AKTIIVIARVONTA: VOITA VUOSIKORTTI!: Me emme kysy mitään, mutta vastaa silti! Paras vastaus voittaa vuosikortin!

Monday Funday. Teemme siis jostakin maanantaista selvää!

Huzit? - Lekka! (Miten menee? - Erittäin hyvin, lit. herkullisesti). Awee NAM-Släng! Mahtava  namibiansaksa! Sarjassamme: Erikoisia kieliä.

VUOSI 2023, teemat:

Vuoden 2023 kieliä: havaiji, kveeni, vepsä, komi, fääri, swahili, namibiansaksa, ruotsi, islanti, saksa, ranska, italia, retoromaani, sveitsinsaksa, livvi, udmurtti, stadin snadi slangi, Tampereen murre, Suomen murteet  (elokuussa).

 

HEINÄKUU:

YLÄKERTA:

International Fruit Day 1.7.2023. Eksoottiset hedelmät. Amazingly Exotic -arvonta. Voita ihan älytön TUKAANILASI ja eksoottista juotavaa! Arvomme 4 settiä! Piña Colada Day 10.7.2023.

EXTRA: Porcupine Appreciation Day, Piikkisikapäivä 2.7.2023. Söpöysvaroitus! Oi voi voi voi voi!

EXTRA: World Meerkat Day 3.7.2023. Mangustiarvonta. Voita todella kiehtova koko perheen mangustidokumenttielokuva!

EXTRA: THE HAPPIEST DAY OF THE YEAR 14.7.2023. Bzzz Bee Happy -arvonta.

UUTUUS! Nostalgia Extra: Sylvester Stallone 6.7.2023, syntymäpäivänsä kunniaksi: Rautainen

It Ain’t About How Hard You Hit... -arvonta

UUTUUS! Nostalgia Extra: Arnold Schwarzenegger 30.7.2023. Arnoldin synttärien kunniaksi I'll be back! -arvonta.

Voittona mm. Arnoldin elämäkerta.

UUTUUS! Nostalgia Extra: 70s Magic: Boney M. 18.7.2023. Boney M. Magic -arvonta!

EXTRA: RAIN DAY 29.7.2023. (Satoi tai paistoi, tänään on virallinen sadepäivä!)

ALAKERTA: KIELITEEMAT

1) Hujambo! Kurkistus swahilin kieleen. World Kiswahili Language Day 7.7.2023. Esille mm. sananlaskuja sekä oppimateriaaleja. Toisista ihmisistä välittäminen ja kiireettömyys heijastuvat swahilin kieleen. Esimerkiksi yleinen tervehdys hujambo merkitsee suomeksi kirjaimellisesti “eihän sinulla ole mitään asioita, jotka vaivaavat sinua”. Esimerkkejä swahilin kielen ilmaisuista:

Akili ni mali.

Literal translation: Knowledge is wealth.

Meaning: There is nothing more valuable than being knowledgeable.

Chema chajiuza, kibaya chajitembeza.

Literal translation: A good thing sells, a bad thing advertises.

Meaning: When something is innately good, it will sell and get the recognition it deserves without you doing anything about it.

Kuuliza si ujinga.

Literal translation: Asking is not stupidity.

Meaning: It is always okay to ask questions.

2) Kurkistus kiintoisaan fäärin kieleen. Färsaarten kansallispäivä 29.7.2023. Yläkerrassa kirjallisuutta Färsaarista ja fäärin kielestä + kielioppiesittelykansio + Tjaldur-lehtiä. Bähähää! -arvonta. Voita söpönen lammasavaimenperä! Alakerrassa mm. infoa Färsaarista, fäärinkielisiä sananlaskuja (fääri-englanti), fäärin spesiaalisanoja (fääri-suomi) sekä Aku Ankka -tarina fääriksi! Sekä: Paljon paljon lammasteemaa! Käy nauttimassa!

ELOKUU:

PÄÄTEEMA, YLÄKERTA:

Suomen murteita megavaihteella! Paljon kirjallisuutta esille!

Tulin tiälläe käymään, sano piru kun kaevoon putosj. (Säyneinen)

Hyvvee päevee! - Hyvähä päevä on, mut minkälaeset lie tulijat? (Juva)

Kaekkee se immeisellä teettä, sanoj entine akka kun pierulla taekinata nostatti. (Tervo)

Huh huh, nyt sielo nii semmone ilema, että kohta sielä sattaa raotnaoloja ja märänneitä akanruatoja. (Ristiina)

PÄÄTEEMA, ALAKERTA: Sveitsin kielet: saksa, ranska, italia & retoromaani + sveitsinsaksa.

EXTRA: EI PÖLLÖMPI PÖLLÖPÄIVÄ, International Owl Awareness Day (IOAD) 4.8.2023. Ihan pöllö! - pöllöarvonta, heh!

EXTRA: International Cat Day 8.8.2023. Esille suuri kisuliinikirja! Fancy Cat -arvonta! Upee setti!

UUTUUS! Nostalgia Extra: Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy! Matti&Teppo -päivä 8.8.2023. Vauhti-arvonta! Voita kaikkien aikojen hittikokoelma. (Matin syntymäpäivä on 8.8.1949.) Matin&Tepon ensialbumista 51 vuotta!

EXTRA: The Moomin Day, Muumipäivä 9.8.2023. Tällöin on Tove Janssonin syntymäpäivä. Muhkea Muumi-arvonta! Onkohan kaikki muumit laaksossa...

UUTUUS! Nostalgia Extra: Snoopy Day 10.8.2023. Snoopy-arvonta.

EXTRA: International Wolf Day 13.8.2023. The Big Bad Wolf -arvonta! Voita tyylikäs susiaiheinen DeLuxe-setti!

EXTRA: International Nagging Day 14.8.2023. JÄKÄ-JÄKÄ -arvonta: Voita KUNNON KAULIN ja hauskanen JUSTIINA-aiheinen ylläri! Hyvää jäkää kaikille!

UUTUUS! Nostalgia Extra: True Blue - Madonna Day 16.8.2023, Madonnan syntymäpäivän kunniaksi! True Blue -arvonta!

UUTUUS! Nostalgia Extra: Marilyn Day 17.8.2023. Marilyn Monroe -aiheinen arvonta!

EXTRA: Marshmallow Day, Vaahtokarkkipäivä 30.8.2023. Nom-nom -vaahtokarkkiarvonta.

SYYSKUU:

Positiivisuuden syyskuu, Positiivisen ajattelun päivä 13.9.2023. Deep Treat: The Meaning of Life.

European Languages Special. Euroopan kielten päivä 26.9.2023. Unusual languages in Europe and beyond. + SuomiSpecial: Stadin Snadi Slangi! Esille: Aku Ankka stadin snadilla slangilla!

Kaikki kielet ovat tärkeitä. Kun kieli kuolee, siinä menee mukana kielen kantamat ajatukset. Ajatus säilyy puhtaimmillaan vain alkuperäiskielessä.  Kieli on aina myös eettinen keidas, osa eettistä työkalupakkiamme. Esim. havaijin 'aloha' on täysin korvaamaton sana, käsite, kokonainen maailma, jonka tarjoaman linssin kautta tarkasteltuna koko maailma näyttäytyy toisin, se on kuin aivan uusi eettinen raami, jonka jo tuo yksi sana tarjoaa. T. Katinka

 

UUTUUS!: Nostalgia Extra:  POPEDA-PÄIVÄ: Popedan yli 45-vuotinen matka huipentuu Tampereen Ratinan stadionille Ratinasta poikki -konserttiin lauantaina 2.9.2023. Steelillä 2.9.2023 POPEDA-PÄIVÄ. Golden Turpo -arvonta! Osallistu arvontaan kertomalla meille, mikä on sun lempibiisi Popedalta.

Nostalgia: MANIC PANIC EXTRA: LEILA K. 6.9.2023. Magic Ball DeLuxe -arvonta! RARE! Tosifanin tuote!

EXTRA: World Coconut Day 2.9.2023.  Kookos Jookos -arvonta!

EXTRA: International Slow Loris Day 13.9.2023. Söpöysvaroitus!

EXTRA: Batman Day 16.9.2023. Fantastic, Bat-tastic! -arvonta. 15.9.2023 Batman-perjantai: Tule uusimaan salikorttisi! Vedä noidan pikimustasta korttipakasta kortti, bongaa Batman ja voita salietu!

EXTRA: Talk Like A Pirate Day 19.9.2023. Ärräpääextra!

EXTRA: International Rabbit Day 23.9.2023. Kaniini hatusta! Osta mikä tahansa salikortti ja nosta hatusta! Jos nostat hatusta kaniinin, saat saliedun! Järjestämme myös Kaniiniarvonnan!

LOKAKUU:

UUTUUS! Nostalgia Extra: Tampereen päivä 1.10.2023. Nostalgiapläjäys: Esittelyssä Vanha Tampere.

Sukukansojen päivä 21.10.2023. Udmurtit ja  udmurtin kieli. Udmurtin aineisto esillä 2 kuukautta. Esille ainokaiset suomeksi käännetyt runoteokset: Joutsenet Jumalan kasvoilla: udmurttilaista kansanrunoutta ja Suuren Guslin kaiku: udmurttilaista taidelyriikkaa.

 

Italialaisittain maustetut idiomit. Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistystä italialaisittain. Ote Katinkan käsikirjoituksesta KAKTUKSIA, PERKELE! Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistys. Ihanan pessimismin käsikirja, osa 2. Kansainvälinen italian kielen viikko viikolla 42. Italian language week in the world.

BEVERAGE EXTRAT:

International Coffee Day 1.10.2023. Arvonnassa: Spessukahvisetti!

World Cocoa and Chocolate Day 1.10.2023. Arvonnassa: Spessukaakaosetti!

Lisäarvonnassa: Juomakirja!

EXTRA: Raccoon Appreciation Day 1.10.2023. Pesukarhhuarvonta. Voita todella sympaatillinen pesukarhhupehmo. Jyrkkä söpöysvaroitus! Nyt on reffakkaan hiaano!

EXTRA: Korvapuustipäivä 4.10.2023

EXTRA: Maailman eläinten päivä 4.10.2023. Kunniaeläimemme, riemastuttava: Haisuhilleri eli ZORILLA! Teemana: Kaikemmailman eläimet kans! Erikoisia eläimiä kautta maailman. Esillä opuksia, joista saamme hämmästellä, mitä kaikkee pystyy maailmasta löytymään! Osallistu spesiaaliin arvontaan. Kerro meille, mikä on lempieläimesi (lukuun ottamatta kissaa, koiraa tai hevosta). En tiä, löytyyk arvontaan ihan haisuhillerii, mut katotaa, heh! t. Katinka

UUTUUS! Nostalgia Extra:  Perjantaina 13. lokakuuta: D'OH DAY.

”D’oh!” - aina, kun jokin menee odottamattomasti pieleen tai tajuat olleesi väärässä! Mikäpä hokema paremmin sopisi perjantai 13. päivään, jolloin yks jos toinenkin homma on kovasti vaarassa mennä sujuvasti pieleen, suorastaan jatkuvalla syötöllä!

Homer Simpsonin ääninäyttelijä Dan Castellaneta on kertonut, että ”D’oh!” perustuu näyttelijä Jimmy Finlaysonin samanlaiseen joskin hitaampaan valitukseen vanhoissa Ohukainen ja Paksukainen -elokuvissa. Siihen aikaan kirousta ”Damn!” pidettiin jumalanpilkkana ja se sensuroitiin. Alun perin huudahdus oli vain vaivainen ulvahdus, mutta Castellaneta muutti sitä vähitellen. D’oh! -huudahdus lisättiin vuonna 2001 Oxford English Dictionary -sanakirjaan ja sitä selitetään seuraavasti:

”used to comment on a foolish or stupid action, especially one's own.”

"Expressing frustration at the realisation that things have turned out badly or not as planned, or that one has just said or done something foolish. Also (usu. mildly derogatory): implying that another person has said or done something foolish."

D'OH-arvonta: Ota osaa ja voita hauskanen D’oh-aiheinen palkinto!

Perjantaina 13.10.2023

Toimistossa: Mustan Kissan Päivä. Luvassa yllätyksiä! Tule uusimaan salikorttisi, nosta kortti noidan pikimustasta korttipakasta ja voita salietu!

EXTRA: Kiroilupäivä & Yrmeyspäivä 15.10.2023: Jurppiviikko viikolla 41, Jurppiarvontoineen, totta kai! Arvonnassa mukana mm. Repe Sorsa!

VITUTTAAKO, VITUTTAAKO? KUUNTELEN! Lokakuuhun yllätyksenä: WITUTUSWIIKON Witutus Maximus -arvonta: Kerro meille kunakin päivänä tällä viikolla, ma, ti, ke, to, pe, la, su, mikä sua eniten kunakin päivänä vituttaa. Laita mukaan nimesi ja puhelinnumerosi. Jos jonakin päivänä vituttaa oikein helvetisti, tai niin kuin Li Andersson sanoisi: ”kuin pientä eläintä”, voit laittaa kaksi erilaista vastausta. Valitsemme vastauksista mielestämme huolellisimman vitutuksen, joka voittaa Megavitutuspaketin. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan Silkka vitutuspalkinto. WitutusWiikon Nostalgia Extra: Väyrynen kysyy! -arvonta: Vastaa Paavo Väyrysen jo vuonna 1987 esittämään äärimmäisen oleelliseen kysymykseen: Voiko vitutukseen kuolla? Voit vastata joko ytimekkäästi kyllä tai ei, tai antaa halutessasi asiasta pidemmänkin selvityksen. Voita jotakin kiwaa Witutukseen!

EXTRA: International Sloth Day 19.10.2023 Relax-extra!

EXTRA: ChaChaCha kaikille!

The Ilmiö:

The Käärijä.

The Green.

The One and Only.

Jere Pöyhösen syntymäpäivä 21.10.2023.

It's Crazy, It's Party! Arvonta, takuulla!

EXTRA: Nut Day 22.10.2023. Let's Go Nuts! -arvonta. Pe 20.10.2023 ollaan niin pähkinöinä, että kaupan päälle saa pähkinäpatukan!

MARRASKUU:

Luonnelintuesittely, mukavine arvontoineen!

Karjalan kielen päivä 27.11.2023. Esittelyssä muutamaisia elämän pikku tosiasioita, livvinkarjalaksi. Esimakua: Hukkua pagened, kondie vastah.

Kettu keskel, karut kahten puolen.

Ei ole ihmisty igävättömää, eigo puudu metsäz linnun istumattomaa.

Venehen kiänäd, a tuuldu ed kiänä.

Viimiseh taiginah hos šitu, ga ei sagene. (Viimeisessä hädässä ei auta mikään. Viimeiseksi vaikka paskanna taikinaan, mutta se ei vain siitä sakene.)

Eletyn tiijät, ga elämättömiä et tiijä.

Gor'a iel, itše jälles. (Ihminen kulkee vaikeuksien ja vastoinkäymisten viitoittamaa tietä. Murhe edellä, itse jäljessä.)

Yheksän viikkuo suolua da vetty, ennenku mies itköö.

Ei ihmistä hairahtamatoinda, puuta linnun istumatoinda.

Udmurtin kielen päivä 27.11.2023 Esittelyssä: Udmurtit, kieli ja kulttuuri

EXTRA: Tweety Day 21.11.23. Tweetyn syntymäpäivä! Söpönen Tweety-arvonta.

EXTRA: World Kindness Day, Maailman kiltteyspäivä 13.11.2023

Kindness Day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997, and made a “Declaration of Kindness”. Likewise, on Kindness Day everyone is encouraged to make a similar declaration. Donating books, food, or clothes to your local community is a great way to celebrate.

However, pledging to commit just one act of kindness is no less worthwhile: hold the door open for a stranger, compliment your neighbor on their collection of garden gnomes, let your partner have control of the TV remote for the evening.

EXTRA: Guinness World Records Day 16.11.2023. Esille uusin Guinnessin ennätyskirja.

UUTUUS! Nostalgia Extra:  Mikki Hiiri -päivä 18.11.2023. Mickey & Minnie -arvonta!

EXTRA: Extra Mile Day 1.11.2023

EXTRA: Odd Socks Day 14.11.2023

 

EXTRA: Muurahaiskarhupäivä 29.11.2023. Söpöysvaroitus! Pehmoleluarvonta!

JOULUKUU:

Yläkerrassa:

 

Suomalainen SISU. Steelillä Suomalaisen Sisun päivä 6.12.2023. SISUPUSSI-arvonta! Esille Katja Pantzarin Everyday Sisu (2022). Sisuinfoa.

Walt Disney Day 5.12.2023. Yllätysarvonta! Ette ikinä arvaa, mikä teema!

UUTUUS! Nostalgia Extra: Suomalaisen musiikin päivä 8.12.2023. Eppu Normaalin suomimelankoliaa. Eppu Normaali -arvonta! Osallistu kertomalla meille, mikä on  Sun mielestä Eppujen paras biisi! Voit nimetä myös useita, jos on vaikea päättää, mikä on ykkönen.

EXTRA: National Chocolate Covered Anything Day 16.12.2023

EXTRA: National Whiner's Day, (suomeksi tuttavallisesti: Nillittäjien päivä, heh) 26.12.2023

EXTRA: Card Playing Day 28.12.2023. Tule uusimaan salikorttisi! Vedä noidan pikimustasta korttipakasta kortti ja voita salietu: voit voittaa parhaimmillaan jopa vuosikortin! Muut mahdolliset voitot: Alennusta salikorttiostoosi 50%, 40%, 30% tai 20%! Jos vedät blancon, saat lohdutuspalkinnoksi 15%:n alennuksen! Eli kaikki osallistujat voittavat, Steelin reiluun tapaan! Kaupan päälle lisäksi kivat minipelikortit, niin kauan kuin tavaraa riittää! Yläkerran pöydässä joulukuun ajan: Chic -pelikorttiarvonta. Voita tyylikkäät mustat pelikortit! Arvomme kaksi korttipakkaa! Tähän teemaan tulossa vielä mahdollinen lisäyllätysmomentti!

EXTRA: Epäonnen päivä, Unlucky Day 31.12.2023. Shit Happens! -arvonta. Mukana jälleen rakastettu Kelju K. Kojootti!

VUOSI 2024

(vain eläinteemat vielä osin auki, lista täydentyy)

 

 

TAMMIKUU:

Thank God, It's Monday Day 1.1.2024

Loiri-päivä 4.1.2024

Vuoden masentavin päivä 16.1.2024.  Puolangan Pessimistit.  Mitäpä se hyvejää! -arvonta.

Nothing Day 16.1.2024. The Un-Event Day. On Doing Absolutely Nothing!

Popeye Day 17.1.2024

Popcorn Day 19.1.2024

International Flower Day 19.1.2024

Cheese Lover's Day 20.1.2024

Flying Squirrel Day 21.1.2024

Jaan Kaplinski Day 22.1.2024

Answer Your Cat's Questions Day 22.1.2024 "Your kitty has questions and January 22 is the day to be answering them, hence it is known as Answer Your Cat’s Questions Day. What child hasn’t promised their cat that if they just reveal they can speak, they’ll keep the secret? On this special day, we’re listening to each meow and trying to understand just what that cat is getting at – we just wish they had speech bubbles above their head like Garfield!" Esille kirja: Millaista on olla kissa?

HELMIKUU:

Axolotl Day 1.2.2024

World Ostrich Day 2.2.2024

International Eighties Day 6.2.2024. Ultimate 80s -arvonta! Voita 100 biisillistä silkkaa kasikytälukua!

Lähetä kortti ystävälle -päivä 7.2.2024

Hammassärkypäivä 9.2.2024

World Pizza Day 9.2.2024

Don't Cry Over Spilled Milk Day 11.2.2024

Villaintine's Day 13.2.2024

Valentine's Day 14.2.2024

Schopenhauer Day 22.2.2024

Chili Day 24.2.2024

Viron kansallispäivä 24.2.2024. Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistystä niin kuin vain virolaiset osaavat! Esillä edelleen Jaan Kaplinskin runoja sekä tutkielma Jaan Kaplinskin filosofiasta.

MAALISKUU:

Sauce Month. Tulossa aika soosia!

Peanut Butter Lover's Day 1.3.2024

Stanisław Jerzy Lec Day 6.3.2024

Naistenpäivä 8.3.2024

Nostalgia Extra: Boys, Boys, Boys! Sabrina-päivä. Sabrinan syntymäpäivä 15.3.2024. Spessu-arvonta!

World Sleep Day 17.3.2024

Onnellisuuspäivä 20.3.2024

International Colour Day 21.3.2024. Värien merkityksestä.

Peacock Day 25.3.2024

Spinach Day 26.3.2024

HUHTIKUU:

Fun Day 1.4.2024

Chocolate Mousse Day 3.4.2024

International Beaver Day 7.4.2024

Emil Cioran Day 8.4.2024

That Sucks! Day 15.4.2024

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2024

ASIAKASTOIVE: Varispäivä, International Crow and Raven Appreciation Day, ruotsiksi ihan vain Kråkdagen 27.4.2024

Garlic Day 19.4.2024

Sisilian kansallispäivä 25.4.2024. Elämän ihanuudesta, sisilialaisittain. (käännetty suomeksi)

Hollannin kansallispäivä 27.4.2024. Ihmiselämän erikoisista aspekteista, hollanniksi. (käännetty suomeksi)

World Tapir Day 27.4.2024

TOUKOKUU:

Global Love Day 1.5.2024

International No Diet Day 6.5.2024

Herb Day 6.5.2024

Lost Sock Memorial Day 9.5.2024

Kulttuurisen monimuotoisuuden päivä 21.5.2024

Carb Day 25.5.2024

International Parrot Day 31.5.2024

KESÄKUU:

Rocky Road Ice Cream Day 2.6.2024

Tanskan kansallispäivä 5.6.2024. Tanskalaista hyggeä ja elämän ihanuutta!

Suomalaisen saunan päivä 11.6.2024

Teräsmiespäivä 12.6.2024

Fudge Day 16.6.2024

Garfield Day 19.6.2024

World Giraffe Day 21.6.2024

International Day of The Tropics 29.6.2024

Healthy Eating Week

..jatkoa listaan seuraa myöhemmin, suuntaviivat jo valmiina. Toivottu teema Kameleonttipäivä tulossa elokuuhun 2024.

 

AIKAISEMPIA TEEMOJA

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely 

Daniil Harms: Sattumia

Stanislaw Jerzy Lec

Voimaantumisen viikot

Kveenin kielen esittely; lisätietoja kveenin kielestä: https://www.kvenskinstitutt.no/kvener/kainulaiset-eli-kvaanit/

Francois de La Rochefoucauld

Ystävyyden elokuu

Suomen kielen helmiä

Euroopan 13 harvinaista kieltä

Kaikemmailman kirjat -näyttely, edustettuina 40 kieltä

Positiivisuuden syyskuu

Joutilaisuuden ylistys

Suuri kirosanaesittely, suomi + 100 maailman kieltä, venäjästä zuluun

Suuri rakkaus: Paulo Coelho & Kim Casali

Suuri luonnelintuesittely, uusine tulokkaineen

Michel de Montaignen lempeä filosofia

Tanskan kielen ihanat, erikoiset sanat & idiomit

Asterix-näyttely

Kirjekyyhkyn kuukausi

Nalle Puhin ihanaa viisautta

Inarinsaamen hauskaset idiomit

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet

Ystävänpäivä Special

Ihana kamala pessimismi

Naistenpäivän Special

Onnellisuuden päivä 20.3.2022

Eukalyptus-päivä 23.3.2022

Italian ihanat idiomit ja sisilian pikantit sananlaskut

Kansainvälinen karkkipäivä 5.4.2022

Global Love Day, Rakkauden tunnustuspäivä 1.5.2022

Vepsänkieliset sananlaskut ja ilmaisut

Voihan vitsi! Vitsejä kasikytälukulaisittain

Franz Kafkan umpikujien maailma

Syö mitä haluat -päivä 11.5.2022

Perjantai 13. päivä: Mustan kissan päivä

Norjan kansallispäivä 17.5.2022: Esillä norjankielisiä idiomeja

Suomalaiset sananlaskut & sutkaukset

Jaan Kaplinskin kauneimmat runot

Jaffapäivät

Pirunsuolaiset päivät

Baltasar Graciánin maallinen viisaus

Jengi ihan pähkinöis -kampanja

Riippumattopäivä 22.7.2022

Choco & Kisses -viikko: World Chocolate Day 7.7.2022 + World Kiss Day 6.7.2022

Ihana raparperi!: Leipojan raparperitaivas

No voihan ryhveli! Sienten maailma

Suomen murteet. Sano se murteella. Kirjanäyttely

International Cat Day 8.8.2022

Hoijakkaviikot 32-33:  Laiskottelupäivä 10.8.2022 sekä Rentoutumispäivä 15.8.2022

Suomen luonnon päivä: Mäyräpäivät

Sveitsinsaksan idiomit

Pohjois-Inkerin murre: Erikoisia sanoja, sanontoja; sananlaskuja

Positiivisuuden syyskuu

Idiomisanakirjanäyttely/ Euroopan kielet

Euroopan harvinaiset kielet: 1) Hyvvii huomenii, kullankuppuraisein! Pohjois-Inkerin murre. 2) Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa.

Kansainvälinen suklaapäivä 13.9.2022

International Cactus Day 13.9.2022

Luonnelintuesittely

Ihanat hollannin idiomit

Espanjan kielen esittely. Espanjan hauskaset idiomit. Espanjan kansallispäivän 12.10.2022 kunniaksi

Koala-päivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän, 4.10.2022, juhlistamiseksi

​World Kangaroo Day 24.10.2022

​​Korvapuustipäivä 4.10.2022

Yrmeyspäivä + Cursing Day, Kiroilupäivä  15.10.2022

Hygge Special -kuukausi

Piparkakkupäivä 21.11.2022

International Hedgehog Day 10.11.2022

Yrttien maailma: Mahtavaa makua ja väkevää vihervoimaa! Yrttien käyttövinkit + terveysvaikutukset. TerveysBonus: Suomen luonnon lääkekasvit -esittely.

Snoopy-arvonta

SuperHygge-arvonta

International Women's Day + Chokladens Dag 11.11.2022

​Miestenpäivä 19.11.2022

​Kielivoimistelupäivä, Tongue Twister Day 13.11.2022. Euroopan kielet, ja vähän päälle

Syä särkee, se kasvattaa järkee -järkisärkiviikko

Piet Heinin grukit, grukien filosofia

Suuri rakkaus

Walt Disney Day 5.12.2022. Magica De Spell Day

Laamapäivä, Llama Day 9.12.2022

Cocoa Day 13.12.2022

Epäonnen päivä, Unlucky Day 31.12.2022. Kelju K. Kojootti

Lucky Friday 13.1.2023

Blue Monday 16.1.2023 Tunnemyönnön kulttuuri; Emil Cioran - masennuksen mestarifilosofi

Nothing Day 16.1.2023

International Hugging Day 21.1.2023

Oravapäivä, Squirrel Appreciation Day 21.1.2023

Hirvipäivä, Moose Day 25.1.2023

Curmudgeons Day, Äkämyspäivä 29.1.2023

Hell Is Freezing Over Day 31.1.2023, kansainvälinen talvesta valittamisen päivä

International Zebra Day 31.1.2023

Oatmeal Month (1/2023): Talkkuna

Aloha - tervetuloa havaijin kieli!

Steelin Aloha Friday 24.2.2023

Valentine's Special: Barbapapa / Barbalove. Ystävänpäivä 14.2.2023 + International Hygge Day 28.2.2023

Villaintine's Day 13.2.2023. Pahattaren Valentine's Day.

Satunnaisten kilttien tekojen päivä, Random Acts of Kindness Day 17.2.2023.

Comfy Day 20.2.2023.

World Hippo Day 15.2.2023. Juttua mm. Escobarin hipoista + triviaa hipoista.

Tell a Fairy Tale Day 26.2.2023

SuperKven - ihana kveenin kieli! ​

Kielioppipäivä 4.3.2023. Holy Grammar! Kaiken maailman kieliopit and then some -näyttely

Vesinokkaeläinpäivä, Platypus Day 4.3.2023. ​

Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.2023. Olet kaunis!

​Potato Chip Day 14.3.2023

​Me Day 16.3.2023. Me, myself and I​

World Sleep Day 17.3.2023​

Kansainvälinen onnellisuuspäivä 20.3.2023. Lagom.

​Maailman runouden päivä 21.3.2023​

Sääpäivä: Maailman ilmatieteen päivä 23.3.2023

​Mesikämmenen päivä, International Bear Day 23.3.2023

​Kansainvälinen juustopäivä 27.3.2023

​Merenneitopäivä, Mermaid Day 29.3.2023

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023. Extreme Birds: The World's Most Extraordinary and Bizarre Birds.

​World Penguin Day 25.4.2023

International Flamingo Day 26.4.2023

Vepsäiloa, Vepsän kielen päivän 20.4.2023 kunniaksi.

DORIS-PÄIVÄ 1.4.2023. J. Karjalaisen syntymäpäivä.

​Licorice Day, Lakupäivä 12.4.2023

​SAM FOX -PÄIVÄ 15.4.2023. Samantha Foxin syntymäpäivä.

​Lääkettä kiiretautiin: World Leisure Day 16.4.2023. Joutoajan ihme! Piet Hein ajan äärellä: Joutoaika vs. joutuaika. Gruukkeja ajasta.

​Garlic Day 19.4.2023

​Valtakunnallinen koirapäivä 24.4.2023

​Scream Day 24.4.2023

​Väiski Vemmelsäären päivä, Bugs Bunny Day 30.4.2023

Global Love Day, Rakkauden päivä 1.5.2023 

Barbapapa Day 19.5.2023

Purple Color Day 16.5.2023, Vivid violet

Wear Purple For Peace Day 16.5.2023.

Norjan kansallispäivä 17.5.2023, Norjan kielen hilpeitä ilmaisuja!

FOR SKUNK'S SAKE! Stay Up All Night Night + Skunk Day 10.5.2023

World Cocktail Day 13.5.2023 James Bondin Cocktailit sekä cocktailreseptejä

EUROVIISUEXTRA: pe 12.5.2023. ChaChaCha-päivä

Dinosaur Day 17.5.2023

National Lost Sock Memorial Day 9.5.2023

Syö mitä haluat -päivä 11.5.2023

Nostalgia Girl Power Extra: Peppi Pitkätossun päivä, Pippi Långstrump Dag 21.5.2023

Komin kielen päivä 21.5.2023 Komi-asiaa!

International Wild Koala Day 3.5.2023

Ajankohtaista
bottom of page