Tampere kuntosali Gym Steel Body - Ajankohtaista - Nainen käsipainot

AJANKOHTAISTA JA SPESSUTEEMOJA

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

Ahaa!

Vähän pehmeämpi treenikaverikin ujuttautunut mukaan.

 AJANKOHTAISTA 

Steel Body: Suomen ainoa kulttuurikuntosali, kuukausittain vaihtuvat teemat, arvontoineen! Tästä osiosta löydät meneillään olevat, tulevat ja aikaisemmat kulttuuri- ja terveysteemamme sekä muut mukavat tempauksemme + tärkeät, akuutit asiat. Yhteistyössä kanssamme: www.toimistotarvike.fi, www.luonnelinnut.fi, www.pikku-idis.fi! Olemme järjestäneet erikoisteemoja vuodesta 2020. Korona ja sen tuomat rajoitukset veivät ilon monen elämästä ja halusimme piristää asiakkaitamme. Nyttemmin konseptista on tullut pysyvä. Tarjoamme kuukausittain kaksi pääkuukausiteemaa, lisäksi myös extrateemoja. Tarkoituksenamme on tehdä vapaa-ajasta sellaista, että se myös tuntuu vapaa-ajalta. Teemoihin liittyy kivoja arvontoja, jotka voivat tuoda lisäetuja. Usein voitot soveltuvat hyvin myös lahjaksi. Teemoja on laidasta laitaan, usein löytyy myös jokin kieliteema. Huom. Toimiston viereiseltä seinältä löytyy kalenteri, josta näkee kaikki teemat vuoden 2023 loppupuolelle saakka, yhdellä silmäyksellä. Bongaa suosikkisi ja osallistu arvontoihin ja muuhun mukavaan!

Extra: 25.11.2022 Hyväntahtoista Aloha-perjantaita! Jakakaamme tänään iloista elämänenergiaa! Aloha merkitsee "elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä" ja kantaa mukanaan rakkautta, armollisuutta ja hyväntahtoisuutta. Havaijilla on Aloha-perjantai joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Live, laugh and aloha! Tänään Steelillä yhä Black Fridayn kettutaiat kehissä. Tule uusimaan salikortti ja saat yllätyksen, joka voi olla salietu, alennus tai jotakin syötävää tai juotavaa! Lisäksi saat Aloha Fridayn kunniaksi virkistävän juoman! Kaikki voittavat jotakin! Maanantaina 28.11.2022 vuorossa Steelin Cyber Monday! Aloha!

P.s. Havaijin kielen esittely ja muutakin ihanaa mieltä virkistävää Havaiji-systeemiä tulossa helmikuussa, ihanine arvontoineen!

Extra: Steelin Black Friday: Ketutusviikko

Sattaa, sattaa ropisee, joka paikasa om pimmeetä ja kaikkia ketuttaa!

 

VOEHAN KETUNROPINAT!

 

Steelillä vietetään mukavaista KETUTUSVIIKKOA viikolla 47! Tule katkaisemaan kaamoksen ketutus maximus!

 

Kaikkiin salikorttiostoksiin (mukaan lukien lahjakorttiostot), pieniin ja suuriin, kaupan päälle kettutaika! Valitse Ketutus maximus -manauskartastamme kettumainen manaus, niin katsotaan, mitä kivaa se tuo tullessaan! Voit voittaa saliaikaa, saada alennuksen tai se voi olla vaikkapa jotakin syötävää! Yllätyksiä on jaossa koko viikon! Lisäksi järjestämme kaksi Ketutus maximus -arvontaa. Voittona molemmissa muhkea kettupehmopenaali, jonka sisällä on salietu! Toinen arvonta suoritetaan viikolla 47 toimistossa tavalla tai toisella asioivien kesken; toiseen arvontaan voit osallistua jättämällä tervehdyksen yläkerran punapöydän Ketutus maximus -boxiin! Voit osallistua molempiin arvontoihin!

Me ei olla ketun kengillä kuluussa, tää on torellista!

Tervetuloa viihtymään!

 

No voihan Barbapapa! Maailman kiltteyspäivä, World Kindness Day 13.11.2022! Kiltteyspäivän kunniaksi yläkerran punapöydässä kuukausikorttiarvonta! Korkea Love-Boxi! Osallistumisaika: Marraskuun loppuun saakka. Kiltteyspäivän esittelykansio pikkuisine Barbapapa-osioineen punapöydän viereisellä tasolla ja Kiltteyspäivän yleisesittely peilissä. Kiltteyspäivänä Hymyile, kehu, muista rakasta ystävää, valmista hyvää ruokaa läheisille, ota osaa hyväntekeväisyyteen, tuota hyvää mieltä kanssaihmisille. Hymy ja hyvä tahto tekevät maailmasta meille kaikille niin paljon paremman paikan!  

 

Extra: Miestenpäivä 19.11.2022, viikko 46!

Arvomme 3 työkaluaiheista voittoa, sisältäen saliedun mukanaan tuovan kaniiniarvanvedon. Edit: Alun perin haluamaamme työkalutuotetta ei ollutkaan saatavilla, joten jouduimme korvaamaan sen toisella tuotteella, mutta teema on yhä sama, tuotteet jo matkalla meille, joten kohta-kohta arvotaan!

Extra: Univiikko, viikolla 44.

 

Sweet Dreams -arvonta! Vinkkejä parempaan uneen löydät yläkerran punapöydän viereisellä tasolla olevasta HOIJAKKAKANSIOSTA. Siinä on myös kaikenlaisia rentoutumisvinkkejä mukana! Arvontaboxi yläkerran punapöydässä. Osallistumisaika: marraskuu.

 

Extra: International Women's Day + Chokladens Dag 11.11.2022

International Women's Day, Cool Lady -arvonnan voittaja: Jenna N.

Daim-arvonnan voittajat: Victoria L., Veera H. & Laura M. Voittajille ilmoitetaan henk.koht. Onnittelut! 

 

 

Tulevia eläinaiheisia teemoja eläinteemoihin tykästyneille:

 

VUOSI 2022: 

Koalapäivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän kunniaksi (osallistu Koala-arvontaan, koalainfoa nähtävissä yläkerran punapöydän vieressä)

Siilipäivä, International Hedgehog Day 10.11.2022

Laamapäivä, Llama Day 9.12.2022.

VUOSI 2023:

Oravapäivä (Squirrel Appreciation Day) 21.1.2023

Hirvipäivä, Moose Day 25.1.2023

International Zebra Day 31.1.2023

World Hippo Day 15.2.2023

Vesinokkaeläinpäivä, Platypus Day 4.3.2023

Mesikämmenen päivä, International Bear Day 23.3.2023

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023 (omistettu harvinaisille linnuille)

Valtakunnallinen koirapäivä 24.4.2023

World Penguin Day 25.4.2023

International Flamingo Day 26.4.2023

World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses

International Lynx Day 11.6.2023

World Camel Day 22.6.2023

International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaani teemana

World Meerkat Day 3.7.2023

Ei pöllömpi pöllöpäivä, International Owl Awareness Day (IOAD) 4.8.2023

International Cat Day 8.8.2023

International Wolf Day 13.8.2023

International Slow Loris Day 13.9.2023

International Rabbit Day 23.9.2023. Kaniini hatusta!

International Sloth Day, 19.10.2023

Erikoisuutena tulossa kesäkuulle: Insect Week. Muistutamme teemalla hyönteisten tärkeydestä. Arvontaan mm. Butterfly-teemaa.

 

Parkkiluvat!

Parkkipate valvoo nyt parkkipaikkoja. Steel Bodyn parkkilupa käy yhä normaalisti, mutta pidä huolta, että siinä olevassa voimassaolotarrassa on virtaa. Voimassaolo kirjataan aina vähän edemmäs kuin salikortissa, jotta siinä on virtaa, kun tulet uusimaan. Älä poista lupaa tuulilasista kun haet uutta tarraa, hae vain uusi tarra ja liimaa sitten siihen vanhan päälle. Ettei tule turhia sakkoja. Voimassaolotarroja ja parkkilupia voi hakea toimistosta. KERTA KAIKKIAAN: Muistakaa laittaa se pysäköintilupa siihen tuulilasiin, ja tämä: Meidän HENKILÖKUNTAPAIKKA on tosiaan vain henkilökunnalle eli siihen ei saa jättää autoa, missään kohtaa päivää/ yötä. Paikan kohdalla lukee että se on henkilökuntapaikka.

Liikuntarahaa taas tupsahtanut käyttöön?

ONKO SINULLA LIIKUNTARAHAA, joka on menossa kohtapuolin vanhaksi? Vielä ehdit mukavaan kuntoon jouluksi,  kipin kapin hakemaan uutta ihanan aktiivista joulunajan kuntoa saliltamme, joulukiireissä jos missä on kova kunto tarpeen! Kunnossa joulupiparikin maistuu paremmalta! Meiltä saat täsmälleen haluamasi pituisen salikortin. Ei lisämaksuja eikä muitakaan kettuiluja, nyt eikä ikinä! Aloita joulukunnon hankkiminen hyvissä ajoin!

Ajan/kerrat voit käyttää haluamanasi ajankohtana! Aikaa voi ostaa, vaikka kortti ei olisikaan menossa vielä vanhaksi. Meiltä voit ostaa minkä tahansa ajan tai millä tahansa summalla aikaa. Huom. Etu on HENKILÖKOHTAINEN.

 

​​​​​Steel Body - Suomen Hygge-kuntosali nro 1:Kotisivuillamme löydät myös Hygge-osion eli rentoutumisen ja palautumisen vinkkikeitaan sekä Hyvän mielen tsemppikornerin hankinta-vinkkeineen, kantsii klikata! Hyggeosiosta löytyy mm. Nalle Puhin viisautta, juttua kirjeen kirjoittamisen ihanuudesta sekä herkutteluvinkistö. Hygge näkyy myös kuukausittaisissa kulttuuriteemoissamme sekä extrateemoissamme, puhumattakaan salimiljööstämme ja joustavuudestamme. Me teemme  työtä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta! Hygge on astumista mukavuusalueelle, lupaa nauttia - myös arkena!

 

 

Steel Body etsii tunnollista SIIVOOJAA

Steel Body etsii osa-aikaista siivoushenkistä siivoojaa 1-2 arkiehtoolle, työaika alkaa n. klo 21. Työ sopii mainiosti esimerkiksi opiskelijalle.  Etsimämme henkilö on luotettava, täsmällinen, töihintulevainen (ei peruuttele jatkuvasti tuloaan) ja hänen siivousjälkensä on sitä sorttia, että sen jälkeen hän kehtaisi pyytää vaikka siivoustarkan äitinsä käymään. Palkkaus TES:in mukaan. Luontoisetuna tietysti saa treenata meillä sekä käyttää solariumia ja infrapunasaunaa. Yhteydenotot: info@steelbody.fi.

 

 

 

 

​​ARNOLD SCHWARZENEGGER

Voihan ARNOLD ja I'LL BE BACK! Oletko old school -tyyppi ja nostalgisten kuntosalien ystävä? Ota osaa nostalgisen treenihengen ylläpitoon Tampereen nostalgisimmalla kuntosalilla! Etsimme lahjoituksina mitä tahansa upeaa materiaalia ARNOLD SCHWARZENEGGERISTÄ - jos Sinulta suinkin löytyy jotakin sellaista, mistä raaskit luopua. Ota yhteyttä taikka poikkee paikan päällä!

p. 03-2238877/ ma-pe klo 14-21, info@steelbody.fi

Suurkiitos Tuomakselle rehvakkaan kokoisista Arnold-suurjulisteista! Ovat seinällä!

HOX! Tulossa teemaksi: Arnold Schwarzenegger 30.7.2023. Arnoldin synttärien kunniaksi I'll be back! -arvonta.

Teemakuusi: Kuusenvaanijaiset

Yläkerrassa ilonamme on teemakuusi, josta löytyy kuukauden teemoihin sopivia koristeita. Silloin tällöin, jokusen kerran kuussa, kuuseen ilmestyy salavihkaa koriste, jossa on palkinto sen löytäjälle. Jos palkinto on suurikokoinen, se löytyy kuusenjuurelta. Palkinto voi olla esimerkiksi syötävää, juotavaa, saliaikaa, tuotepalkintoja, kuukauden teemaan sopivia palkintoja tai jopa jokin ihan mieletön yllätys! Löytämällä palkinnon lupaavan koristeen ja kiikuttamalla sen toimistoon voit lunastaa siinä mainitun palkinnon, tai voit jättää sen kuuseen seuraavaa löytäjää varten, jos et halua lunastaa siihen merkittyä palkintoa. Palkintokoristeet tosiaan löytävät tiensä kuuseen minä tahansa päivänä, mihin kellonaikaan tahansa. MARRASKUUSSA kuusesta löytyy mm. hyvän mielen palkintoja, hyggeteemaa sekä suklaata! Kaikemmailman, heh!

KULTTUURITEEMAT JUURI NYT:

 

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran punapöytä on yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia!

 

STEEL BODYN MEGAHYGGE-MARRASKUU

 

Steel Body - Voima kanssasi! Jo 40 vuotta!

 

 

 

​​YLÄKERTA & ALAKERTA:

 

PÄÄTEEMA: MEGAHYGGE arvontoineen. Monipuolinen hygge-esittely, alakerrassa myös hyggesanasto (kansiossa) tanska-suomi-englanti. Yläkerrassa hyggekirjallisuutta ja söpöstelyjä.

 

Megahygge sisältää teemat: 

1) Piparkakkupäivä Pfefferkuchen 21.11.2022. Piparitarjoilu + Pipariarvonta

2) International Hedgehog Day 10.11.2022: Ihana siiliarvonta. Söpöysvaroitus!

3) Yrttien maailma: Mahtavaa makua ja väkevää vihervoimaa! Yrttien käyttövinkit + terveysvaikutukset. TerveysBonus: Suomen luonnon lääkekasvit -esittely. Esillä yrttiopuksia. Ihana yrttiarvonta, voittosettiin kuuluu vapaavalintainen yrttikirja sekä yrttipalkinnot!

4) Snoopy-arvonta. Voita suurensuuri Snoopy-kirja. Kirja esillä yläkerrassa.

5) SuperHygge-arvonta, jossa voittona kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin Hyggebox!

Extrat:

Extra: International Women's Day + Chokladens Dag 11.11.2022/ vko 45/ käväise toimistossa toimittamassa mitä tahansa asiaa ja ota osaa!

Extra: Miestenpäivä 19.11.2022, ylläreitä tulossa, vinkki: liittyy työkaluihin!/ vko 46/ käväise toimistossa toimittamassa mitä tahansa asiaa ja ota osaa!

Extra: Kielivoimistelupäivä, Tongue Twister Day 13.11.2022. Euroopan kielet, ja vähän päälle! Kansio löytyy yläkerran punapöydän viereiseltä tasolta.

Dutch

Danish

French

German

Italian

Polish

Romanian

Swedish

Xhosa (juu kyllä, heh!)

Finnish

Muut kuin suomi käännetty enkuksi.

Viikko 44: Syä särkee, se kasvattaa järkee -järkisärkiviikko arvontoineen: Voita upea kalareseptikirja ja järkisärkeä!

Viikko 44: Univiikko: Sweet Dreams -arvonta!

 

LOKAKUUN ARVONNAT,  VOITTAJAT

YRMEYSARVONTA: JUHO S.

Voittosetissä: Grumpy Catin Yrmeä kirja, Jurottaja-muki, Naris (Negativus Vali Vali) -fudge, maailman suolaisinta salmiakkilakua Svenskjävlar sekä yllärisoosia upeassa granaatinmuotoisessa pullossa!  Lohdutuspalkintona: Svenskjävlar: TEIJA H.

Fucking Fabulous -arvonta: ERKKI Ä., JANRIK H., MINNA K. Voittona kolme settiä, jotka sisältävät Fucking Fabulous -lakuja sekä Jari Tammen Suuren kirosanakirjan.

CINNAMON DREAM -arvonta: PERTTU L.  Voittona ihanan kanelinen hyggesetti.

KOALA-ARVONTA: NIKO.

 

KENGURU-ARVONTA: ILKKA.

LUONNELINTUARVONTA: SINIKKA O.

Soittelen voittajille tai bongaan teitiä salilta.   ISOT ONNITTELUT! Kiitos aktiivisuudesta. Uudet muhkeet arvonnat nyt yläkerran pöydässä JA radion päällä! Nyt on apajat! 7 ARVONTAA, WOW!

T. Katinka. 

 

MAHROLLISTA VAIN STEELILLÄ (EPÄILEMÄTTÄ)!

 

 

 

​KAPLINSKI-TEEMA, yläkerran minikirjahyllyssä:

 

Kaikki on ihmettä! - Jaan Kaplinskin kauneimmat runot (Teos Ilta tuo takaisin kaiken, 2021) + tutkielma Jaan Kaplinskin filosofiasta nähtävillä yläkerran minikirjahyllyssä.

Ainoa koskaan laadittu kokoava esitys Jaan Kaplinskin filosofiasta: Jaan Kaplinskin Kaikki on ihmettä - henkinen filosofia-milosofia: Johdatus kaplinskilaiseen tietämiseen ja etiikkaan (2015, 625s., lyhennetty versio). Kaplinski on henkilökohtaisesti kommentoinut tutkielmaa, kommentit nähtävissä tutkielmassa.

 

MUUTA:

 

 

 

 

​Huom. Yläkerrasta löydät Katinkan tänä vuonna julkaistun, varsin kafkahenkisen kirjan Kootut happamaisuudet (hapankaalikin jää kakkoseksi!) sekä Petri Törmäsen uunituoreen Luonnelinnut-kirjan, uusi editio.   ​​​​​​ Uusi luonnelintutulokas RAUTARYSKY on nyttemmin Steel Bodyn virallinen nimikkoluonnelintu! Sitä voi ihailla yläkerran punapöydän luona! Niin kirja kuin Rautaryskykin ovat meillä nyttemmin aina nähtävillä. Heti toimiston vieressä.

ERITYISKIITOS JUHO SAARIKOLLE EXTRATEEMAPÄIVÄVINKEISTÄ! Varmasti tulevat käyttöön!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SPESSUTEEMOJAMME 

TULEVIA TEEMOJA

TEEMAT-LISTA 2022

STEEL BODY 40v.! Tarjolla kunnon extrateemat!

(Vuoden 2022 kielet: tanska, inarinsaame, vepsä, italia, sisilia, Suomen murteet, viro, Pohjois-Inkerin murre, saksa, sveitsinsaksa, hollanti, ranska, romania, puola, xhosa)

TAMMIKUU:

Asterix-näyttely voimajuoma-arvontoineen/ Tanskan ihanat, erikoiset sanat & idiomit/Steelin slogan-kilpailu

HELMIKUU:

Kirjekyyhkyn kuukausi/ Nalle Puhin viisautta/  Extrat: Saamelaisten kansallispäivän kunniaksi: Inarinsaamen hauskaset idiomit; Ystävänpäivä Special: Ystis-arvonta & tuplakaverikamppis

MAALISKUU:

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet/ Ihana kamala pessimismi; Extra: 8.3.2022: Naistenpäivän Special/ Extra: Onnellisuuden päivä 20.3.2022; Extra: 23. - 24.3.2022 Eukalyptus-päivät

HUHTIKUU:

Vepsän kielen esittely: mm. vepsänkielisiä sananlaskuja/ Italian ihanat idiomit, sisilian sananlaskuja mausteeksi; Extra1: Pääsiäisarvonta, mukana 2 ihanaa suuurpääsiäispupunroikaletta!; Extra2: Kansainvälinen karkkipäivä 5.4.2022: Arvonta: Kerro meille kaikkien aikojen lempikarkkisi ja voita kk-kortti + herkkulahjakortti; Extra3: Global Love Day, Rakkauden tunnustuspäivä 1.5.2022: 1) Suuri rakkausarvonta; 2) Arvonta eläinrakkaille, voittona palkittu kirja + kk-kortti!

TOUKOKUU:

Voihan vitsi: vitsien parhaimmistoa/ Franz Kafkan umpikujien maailma; Extra: Viikko 19: Syö mitä haluat -päivä 11.5.2022: Kerro meille mitä rakastat syödä ja voita mukava palkinto!; Extra: Perjantai 13. päivä: Mustan kissan päivä: Yllätysteemana Tukaaninbongaus Kansainvälisen lintupäivän, 14.5., kunniaksi! Extra: Norjan kansallispäivä 17.5.2022: Esillä norjankielisiä idiomeja!

KESÄKUU:

Suomalaiset sananlaskut, extrana muutamainenkin metka sutkaus/ Jaan Kaplinskin kauneimmat runot; Extra: Viikko 26 (ma-pe): Jaffapäivät: Ihana yllätysarvonta!; Extra:  Viikko 26 (ma-pe): Pirunsuolaiset päivät, arvontaan maailman suolaisinta salmiakkilakritsia, Svenskjävlar; Extra: Koko kesäkuun ajan: Jengi ihan pähkinöis -kampanja: pähkinäpatukkatarjous + arvonta pähkinänystäville.

HEINÄKUU:

Ihana raparperi!/ Baltasar Gracián: Maallinen viisaus; Extra: Riippumattopäivä 22.7.2022: Riippumattoarvonta!; Extra: Viikko 27: Choco & Kisses -viikko: World Chocolate Day 7.7.2022 + World Kiss Day 6.7.2022: Suklaa-arvonta!

ELOKUU:

No voihan ryhveli! Ihanan mystinen sienten maailma/ Sano se murteella. Kirjanäyttely!; Extra: International Cat Day 8.8.2022: Kattia kanssa -arvonta!; Extra: Hoijakkaviikot 32-33:  Laiskottelupäivä 10.8. sekä Rentoutumispäivä 15.8.: Megalöhömöhösetti-arvonta; Extra: Viikko 34: Suomen luonnon päivän kunniaksi elokuun viimeisellä viikolla: Mäyräpäivät!

SYYSKUU:

Positiivisen ajattelun syyskuu Positiivisen ajattelun päivän 13.9.2022 kunniaksi:  Hyvän mielen arvonta, Love At First Scent -hajuvesiarvonta sekä Handy Candy -karkkiarvonta.

Euroopan kielten päivän kunniaksi yläkerrassa: Idiomikirjanäyttely/  Euroopan kielet; Alakerrassa: Euroopan harvinaiset kielet: 1) Hyvvii huomenii, kullankuppuraisein! Pohjois-Inkerin murre/ 2) Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa;

Extra: Kansainvälinen suklaapäivä 13.9.2022: Samettinen suklaa-arvonta; 13.9.2022 suklaatarjoilu.

International Cactus Day 13.9.2022: Cactus Oh Joy -arvonta.

LOKAKUU:

Luonnelintuesittely. Arvonnassa: Suomen luonnelinnut -opus, uusi editio (2022)/ Ihanat hollannin idiomit;  Espanjan kielen esittely. Espanjan hauskaset idiomit. Espanjan kansallispäivän 12.10.2022 kunniaksi!

 

Extra: Koala-päivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän, 4.10., juhlistamiseksi. Esillä mielenkiintoista koalainfoa. Koala-arvonta!

EXTRA: World Kangaroo Day 24.10.2022. Kenguru-arvonta!

Extra: Korvapuustipäivä 4.10.2022.  Yllärinä: CINNAMON DREAM -arvonta

 

Extra: Yrmeyspäivä + Cursing Day, Kiroilupäivä  15.10.2022.  Yrmeä arvonta.  Fucking Fabulous -arvonta.

MARRASKUU:

Hygge Special -kuukausi, jouluisalla kuorrutuksella, sisältää teemat: 

1) Piparkakkupäivä Pfefferkuchen 21.11.2022. Piparitarjoilu + Pipariarvonta - kuinkas muuten! Pipari aina piristää, varsinkin keskellä kauhheeta kaamosta!

2) International Hedgehog Day 10.11.2022: Ihana siiliarvonta. Söpöysvaroitus!

3) Yrttien maailma: Mahtavaa makua ja väkevää vihervoimaa! Yrttien käyttövinkit + terveysvaikutukset. TerveysBonus: Suomen luonnon lääkekasvit -esittely. Esillä yrttiopuksia. Ihana yrttiarvonta, voittosettiin kuuluu vapaavalintainen yrttikirja sekä yrttipalkinnot!

4) Snoopy-arvonta. Voita suurensuuri Snoopy-kirja. Kirja esille yläkertaan.

5) SuperHygge-arvonta, jossa voittona kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin Hyggebox!

Extrat:

Extra: International Women's Day + Chokladens Dag 11.11.2022

Extra: Miestenpäivä 19.11.2022, ylläreitä tulossa, vinkki: liittyy työkaluihin!

Extra: Kielivoimistelupäivä, Tongue Twister Day 13.11.2022. Euroopan kielet, ja vähän päälle!

Dutch

Danish

French

German

Italian

Polish

Romanian

Swedish

Xhosa (juu kyllä, heh!)

Finnish

Muut kuin suomi käännetty enkuksi.

Viikko 44: Syä särkee, se kasvattaa järkee -järkisärkiviikko arvontoineen: Voita upea kalareseptikirja ja järkisärkeä!

JOULUKUU:

Piet Heinin grukit

Piet Heinin syntymäpäivän 16.12.2022 (s.1905) kunniaksi esittelyssä: GRUKIT, Piet Heinin oma genre.

Gruukit ovat ikään kuin runojen ja aforismien välimuotoja, joihin on istutettu virnistys ja huokaus. Vähän kuin realistisia hyggehakuisia pohdintoja, muodoltaan harmonisuutensa ja symmetrisyytensä ansiosta hyggeisiä, mutta sisältö osuu usein hieman arkaan kohtaan. Niiden syvälle luotaavuuden johdosta voidaankin puhua perustellusti gruk-filosofiasta. Sana GRUK tulee sanojen GRin ja sUK yhteensulautumasta (grin = virnistys; suk = huokaus). Niistä kukin on varustettu kirjailijan itsensä piirtämällä havainnollistavalla pikkuisella kuvalla. Piet Hein on gruukkien kirjoittaja ja keksijä. Hänen mielestään gruukkien kääntäminen oli niin hankalaa, että hän halusi kääntää niitä eri kielille itse. Suomi ei ollut kuitenkaan siinä mukana. Yritän nyt sitten parhaani mukaan  kääntää niitä suomeksi, tanskan kielestä, satakunta gruukkia tulossa esille. Epäilemättä haastava rojekki, sillä osaa gruukeista pidetään jopa kääntymättöminä. Osa käännöksistä tullee olemaan tapailuja, eikä muutoin voikaan olla. T. Katinka, iso tanskan kielen fani

Suuri rakkaus: Rakkaudellinen arvonta: Voita The Big Box Full of Love! Sopii takuulla lahjaksi rakkaimmalle! Arvonta suoritetaan hyvissä ajoin ennen joulua, totta kai.

Extra: Walt Disney Day 5.12.2022. Juhlistamme!: Steelillä: Magica de Spell Day, Milla Magia -päivä. Magnificent Magica de Spell -arvonta: Voittona upea jättikokoinen Minä Milla Magia -kirja! Kirja esille yläkerran pöytään.

Extra: Laamapäivä, Llama Day 9.12.2022. Laama-arvonta, ei mitään puolivillaista, kunnon villat!  No problama! It is going to be a llamazing day! Arvonta suoritetaan hyvissä ajoin ennen joulua, totta kai.

EXTRA: Cocoa Day 13.12.2022. HyggeCocoa-arvonta

Extra: Epäonnen päivä 31.12.2022: Ihana Kelju-arvonta tykötarpeineen! Voihan kojootti sentään!

TULOSSA (suunnittelun alla, ajankohdat tarkentuvat): 

PÄHKÄHULLU AKTIIVIARVONTA: VOITA VUOSIKORTTI!: Me emme kysy mitään, mutta vastaa silti! Paras vastaus voittaa vuosikortin!

Monday Funday. Teemme siis jostakin maanantaista selvää!

Huzit? - Lekka! (Miten menee? - Erittäin hyvin, lit. herkullisesti). Awee NAM-Släng! Mahtava  namibiansaksa! Sarjassamme: Erikoisia kieliä.

VUOSI 2023, teemat (lista voi vielä täydentyä):

TAMMIKUUN TERVEYSTEEMA: OATMEAL MONTH. Unohdettu perinneruokaterveyspommi: Talkkuna! Talkkuna-arvonta + talkkunainfoa!

TUNNEMYÖNNÖN TAMMIKUU:

BLUE MONDAY, Sininen maanantai 16.1.2023
Virallisesti vuoden masentavin päivä – muttei Steelillä: me otetaan tästäkin päivästä kaikki irti! (Samana päivänä: Nothing Day. Aiheesta hilpeä esittely.) Sujuvasti liitämme mukaan teemaan myös erikoisen kitiviurupäivän nimeltään Hell Is Freezing Over Day 31.1.2023, jolloin valitamme kollektiivisesti sitä, kun on perhanan kylmä!

YLÄKERRASSA

1) Ihaa-arvonta ylläreineen! Osallistumisaika: tammikuu.
2) Garfield
3) Luonnelintu Naris (Negativus Vali Vali). Esittely.
4) Kelju K. Kojootti: Kelju -arvonta, voittona ihana setti Kelju-fanille! Osallistumisaika: tammikuu.

5) Hell Is Freezing Over Day 31.1.2023. Kitiviur-kilpailu! Loihdi meille kunnon valitusvirsi siitä, kuinka kylmää ja kaikin puolin wiheliäistä talvella on. Paras valitusvirsi voittaa kk-kortin ja lohdutusyllärin talven viimaan! Osallistumisaika: tammikuu. P.s. Kiitos Tuomolle kilpailuvinkistä!

Tunnemyönnön kulttuuri
”Miten menee?” Oletko kyllästynyt vastaamaan aina hiukan haljusti: “Hyvin”, tai jollakin muulla ylisanalla, joka ei tee oikeutta todellisuudelle? No nyt on apajat! Esittelemme ihquja tunnemyönnöllisiä vastauksia usein kuultuihin voinnintiedusteluihin: “Miten menee?”/ “Mitä kuuluu?” Mukana kielet: suomi, livvi, meänkieli, inarinsaame, vepsä, ruotsi, tanska, norja, hollanti, englanti, ranska, viro ja Pohjois- Inkerin murre. Lopetetaan kaunistelu ja annetaan tilaa todellisille tunteillemme. Olkoon olemisemme ihmisen kokoista ja koko tunteidemme kirjon väristä!

ALAKERRASSA

Masennuksen mestarifilosofi Emil Cioranin tunnemyönnön filosofia

Masennus ei ole aina pelkästään negatiivinen voima, vaan toisinaan mainettaan parempi. Aurinko kurkottaa kyllä risukasaankin, vaikkakin yllättävästä kulmasta! (Osa suomeksi, osa englanniksi)

p.s. On muuten ihania Kelju-tuotteita nyt EMP:llä!

EXTRA: Jaan Kaplinskin syntymäpäivä 22.1.2023 (s.1941): Esillä Kaplinskin kauneimmat runot sekä Katja Syrénin ainoalaatuinen tutkielma Jaan Kaplinskin kaiken ihmeellisyyden filosofiasta (2015).

EXTRA: LUCKY FRIDAY, pe 13.1.2023. Perjantai 13. päivä, epäonnenpäiväkö? Pyh ja pah! Ei Steelillä. I Should Be So Lucky - Lucky Luke -arvonta!

EXTRA: Oravapäivä, Squirrel Appreciation Day 21.1.2023. Go nuts for Squirrels -arvonta! Oravainfoa.

EXTRA: International Hugging Day 21.1.2023. Asiaa halailusta!

EXTRA: Hirvipäivä, Moose Day 25.1.2023. Hirvittävä hirviarvonta!

EXTRA: International Zebra Day 31.1.2023. Amazing Zebra -arvonta, voittona yllätystuote, jota et tiennyt tarvitsevasi! Voitto sopii siis ihan kaikille! P.s. Voiton sisällä lisäyllätys!

HELMIKUU: ALOHA-KUUKAUSI

Aloha - tervetuloa havaijin kieli! Havaijin kielen esittely. Aloha merkitsee, muuten, elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä. Esille laaja  kattaus havaijin kielen sanoja, mm. 'alohaa' avataan syvältä saakka, ihana language map ja muuta mukavaa.   Aloha-arvontaan  aloha-teemaa, mm. iki-ihana tukaanikarahvi laseineen, cocktail-teemaa, pikkuinen havaijin kielen sanakirja sekä esillekin tuleva language map! Helmikuuhan on julistettu havaijin kielen kuukaudeksi, “mahina 'ōlelo Hawai'i”, Hawaiian Language Month. Koska katsomme, että maailman tärkein sana on ALOHA, ristimme Steelillä kuukauden Aloha-kuukaudeksi. Tule tutustumaan alohan ulottuvuuksiin!

Joka kuukauden viimeisenä perjantaina Havaijilla on Aloha Friday, jolloin otetaan relasti. Tarjoamme toimistossa virkistävää juotavaa alohan hengessä helmikuun viimeisenä perjantaina, Steelin Aloha Friday 24.2.2023.

EXTRA: Valentine's Special: Barbapapa/ Barbalove. Ystävänpäivä 14.2.2023 + International Hygge Day 28.2.2023; Arvonnassa: Valentine's Hygge Box!

EXTRA: Comfy Day 20.2.2023. Älytön toffeliarvonta! On Comfy Day you have been granted permission to get as comfortable as you please! This means you get to wear comfy clothes, be a complete mess, eat comfort food, and embark on any activity that allows you to be cozy and lazy.

EXTRA: World Hippo Day 15.2.2023. Juttua Escobarin hipoista. Hippo-arvonta.

EXTRA: Tell a Fairy Tale Day 26.2.2023. The unofficial holiday encourages celebrators to read, tell, and listen to fairy tales from around the world. Unleash your imagination on Tell A Fairy Tale Day. Fairy Tale Surprise -arvonta: Voittona harvinainen yllätyssatukirja!

MAALISKUU:

Ihana kveenin kieli! Kveenien ja muiden norjansuomalaisten kansallispäivää on vietetty vuodesta 2014 saakka 16. päivänä maaliskuuta. Juhlistamme! Katsotaan, mikä kaikkea mukavaa löydän esittelyyn. T. Katinka

Kielioppipäivä 4.3.2023. Kaiken maailman kieliopit -näyttely

EXTRA: Asiakkaan toivomuksesta: Vesinokkaeläinpäivä, Platypus Day 4.3.2023. Vesinokkaeläin-infoa, mahdollinen arvonta (kartoitan, mitä löytyy, T. Katinka).

EXTRA: Potato Chip Day 14.3.2023. Rouskis-arvonta!

EXTRA: Me Day 16.3.2023

EXTRA: World Sleep Day 17.3.2023. Uniasiaa + Sweet dreams -uniarvonta.

EXTRA: Kansainvälinen onnellisuuspäivä 20.3.2023. Arvonnassa: The Happy Box! Lagom-teema. Onnellisuutta ruotsalaisittain.

EXTRA: Maailman runouden päivä 21.3.2023. Jaan Kaplinski: Ilta tuo takaisin kaiken

EXTRA: Sääpäivä: Maailman ilmatieteen päivä 23.3.2023. Sääarvonta: Voittona sangen ajankohtainen sääopus Sää, joka muutti maailmaa + vuoden 2023 Sääkalenteri. Kirja nähtävillä yläkerran punapöydässä. Tiedetoimittaja Marcus Rosenlund kirjoittaa ensimmäisessä tietokirjassaan siitä, kuinka ilmasto ja sääolosuhteet ovat vaikuttaneet historian kulkuun. Viihdyttävästi ja eloisasti Rosenlund johdattaa lukijan niin esihistoriallisiin kuin myöhäisempiin tapahtumiin. P.s. Jos sataa sataa ropisee, laitamme ropinaedun salikortin ostajille!

EXTRA: Mesikämmenen päivä, International Bear Day 23.3.2023. Mesikämmen-arvonta!

EXTRA:  Merenneitopäivä, Mermaid Day 29.3.2023. It's for lovers of the fabled creature that's appeared in literature, mythology, music, films, and pop culture for a long time. It's the day to let one's imagination run wild and indulge one's fascination with this aquatic creature. Merenneitofaneille: Mermaid Wonder -arvonta!

HUHTIKUU:

LINTUEXTRA:

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023. Sen kunniaksi: esille kenkänokkainfoa; järjestämme Kenkänokka-arvonnan sekä Kenkänokan bongausta salietuextrapalkintoineen. Kenkänokkapäivä on pyhitetty harvinaisille linnuille.

​World Penguin Day 25.4.2023

International Flamingo Day 26.4.2023

Vepsäiloa, Vepsän kielen päivän 20.4.2023 kunniaksi

EXTRA: Asiakkaiden hartaasta toiveesta: Valtakunnallinen koirapäivä 24.4.2023. Haukku-arvonta!

EXTRA: Scream Day 24.4.2023

TOUKOKUU: VIOLETTI KUUKAUSI: PEACE AND HARMONY

Rakkauden päivä 1.5.2023. Rakkaudellinen arvonta.

Purple Color Day 16.5.2023, asiaa violetin ystäville! Vivid violet -arvonta: Voita varsin violetti setti!

Muistutamme myös erikoisesta päivästä: Wear Purple For Peace Day 16.5.2023

On National Wear Purple for Peace Day, people don't wear purple to stop nuclear war or a particular conflict, and they don't aim for world peace just for the sake of it—they have a reason behind it. The day was made to get aliens to visit earth! Whoever thought it up believed that humans are too violent towards each other and that if we ever are going to get aliens to visit us, we better clean up our act. They also believed that wearing the color purple would help us achieve world peace, and would signal to aliens that we are on our way to reaching our goal.

Norjan kansallispäivä 17.5.2023. Luvassa norjan kielen hilpeitä ilmaisuja!

EXTRA: National Lost Sock Memorial Day 9.5.2023. Merkillinen sukka-arvonta!

EXTRA: Syö mitä haluat -päivä 11.5.2023. Nami nami -arvonta: Kerro meille, mitä haluat syödä kaikkein mieluiten ja voita maukas palkinto!

EXTRA: Peppi Pitkätossun päivä, Pippi Långstrump Dag 21.5.2023. Maailman vahvin tyttö -arvonta!

EXTRA: International Wild Koala Day 3.5.2023

STEELIN HEDELMÄKESÄ KESÄKUU + HEINÄKUU:

ELÄINYSTÄVÄN KESÄKUU:

YLÄKERTA: PÄÄTEEMA: Aku Ankka -päivä 9.6.2023, esillä kesäkuun ajan Aku Ankkoja vaikka millä kielillä, Suomen murteita myöten! Murre -Aku Ankka -arvonta.

EXTRA: World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses. Ihana merihevosaiheinen arvonta!

EXTRA: International Lynx Day 11.6.2023

EXTRA: Healthy Eating week, viikko 24: Hedelmät ja kasvikset. Hedelmät ja terveys.

EXTRA: World Camel Day 22.6.2023

EXTRA: International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaani-teema

EXTRA: Insect week, viikko 25. Infoa hyönteisistä. Ihana Butterfly- arvonta. Mahdollinen yllätyslisäarvonta.

KIELET, ALAKERRASSA:

Islanninkieliset sananlaskut. Islannin kansallispäivä 17.6.2023.

Ruotsalainen LAGOM sekä ihanat ruotsinkieliset idiomit. Ruotsin kansallispäivä 6.6.2023.

HEINÄKUU:

YLÄKERTA:

International Fruit Day 1.7.2023. Eksoottiset hedelmät. Amazingly Exotic -arvonta. Piña Colada Day 10.7.2023.

EXTRA: World Meerkat Day 3.7.2023. Mangustiarvonta.

EXTRA: Sylvester Stallone 6.7.2023, syntymäpäivänsä kunniaksi: Rautainen

It Ain’t About How Hard You Hit... -arvonta

EXTRA: Arnold Schwarzenegger 30.7.2023. Arnoldin synttärien kunniaksi I'll be back! -arvonta.

ALAKERTA: KIELITEEMAT

1) Hujambo! Kurkistus swahilin kieleen. Esille mm. sananlaskuja sekä oppimateriaaleja. Toisista ihmisistä välittäminen ja kiireettömyys heijastuvat swahilin kieleen. Esimerkiksi yleinen tervehdys hujambo merkitsee suomeksi kirjaimellisesti “eihän sinulla ole mitään asioita, jotka vaivaavat sinua”. 7.7.2023  World Kiswahili Language Day.

2) Kurkistus kiintoisaan fäärin kieleen. Färsaarten kansallispäivä 29.7.2023.

ELOKUU:

EXTRA: EI PÖLLÖMPI PÖLLÖPÄIVÄ, International Owl Awareness Day (IOAD) 4.8.2023. Ihan pöllö! - pöllöarvonta, heh!

EXTRA: International Cat Day 8.8.2023. Fancy Cat -arvonta!

EXTRA: The Moomin Day, Muumipäivä 9.8.2023. Tällöin on Tove Janssonin syntymäpäivä. Muumi-arvonta!

EXTRA: International Wolf Day 13.8.2023. The Big Bad Wolf -arvonta!

EXTRA: True Blue - Madonna Day 16.8.2023, Madonnan syntymäpäivän kunniaksi! True Blue -arvonta!

EXTRA: Marilyn Day 17.8.2023. Marilyn Monroe -aiheinen arvonta!

SYYSKUU:

Positiivisuuden syyskuu, Positiivisen ajattelun päivä 13.9.2023.

European Languages Special. Euroopan kielten päivä 26.9.2023. Teema tarkentuu.

EXTRA: World Coconut Day 2.9.2023.  Kookos Jookos -arvonta!

EXTRA: International Slow Loris Day 13.9.2023. Söpöysvaroitus!

EXTRA: International Rabbit Day 23.9.2023. Kaniini hatusta! Osta mikä tahansa salikortti ja nosta hatusta! Jos nostat hatusta kaniinin, saat saliedun! Järjestämme myös Kaniiniarvonnan!

LOKAKUU:

Tampereen päivä 1.10.2023. Nostalgiapläjäys: Esittelyssä Vanha Tampere.

 

Italialaisittain maustetut idiomit. Kansainvälisen italian kielen viikon kunniaksi.

Italian language week in the world. It is an international cultural event born in 2001 that takes place every year in October and aims to promote the Italian language in its various facets.

EXTRA: International Coffee Day 1.10.2023. Arvonnassa: Spessukahvisetti!

EXTRA: World Cocoa and Chocolate Day 1.10.2023. Arvonnassa: Spessukaakaosetti!

EXTRA: Raccoon Appreciation Day 1.10.2023. Pesukarhhuarvonta.

EXTRA: Korvapuustipäivä 4.10.2023

EXTRA: Maailman eläinten päivä 4.10.2023

EXTRA: Perjantaina 13. lokakuuta: D'OH DAY.

”D’oh!” - aina, kun jokin menee odottamattomasti pieleen tai tajuat olleesi väärässä! Mikäpä hokema paremmin sopisi perjantai 13. päivään, jolloin yks jos toinenkin homma on kovasti vaarassa mennä sujuvasti pieleen, suorastaan jatkuvalla syötöllä!

Homer Simpsonin ääninäyttelijä Dan Castellaneta on kertonut, että ”D’oh!” perustuu näyttelijä Jimmy Finlaysonin samanlaiseen joskin hitaampaan valitukseen vanhoissa Ohukainen ja Paksukainen -elokuvissa. Siihen aikaan kirousta ”Damn!” pidettiin jumalanpilkkana ja se sensuroitiin. Alun perin huudahdus oli vain vaivainen ulvahdus, mutta Castellaneta muutti sitä vähitellen.

Homerin ohella huudahdusta ovat Simpsoneissa käyttäneet myös hänen biologiset sukulaisensa – poika Bart, tyttäret Lisa ja Maggies, äiti Mona, isä Abe sekä velipuoli Herb. Satunnaisesti myös muutamat muut sarjan hahmot ovat käyttäneet sitä, muun muassa Marge, Hassu-klovni ja johtaja Burns.

D’oh!-huudahdus lisättiin vuonna 2001 Oxford English Dictionary -sanakirjaan ja sitä selitetään seuraavasti:

”used to comment on a foolish or stupid action, especially one's own.”

"Expressing frustration at the realisation that things have turned out badly or not as planned, or that one has just said or done something foolish. Also (usu. mildly derogatory): implying that another person has said or done something foolish."

D'OH-arvonta: Ota osaa ja voita hauskanen D’oh-aiheinen palkinto!

EXTRA: Kiroilupäivä & Yrmeyspäivä 15.10.2023: Jurppiviikko viikolla 41, Jurppiarvontoineen, totta kai!

EXTRA: International Sloth Day, 3. Thursday on October. Relax-extra!

MARRASKUU:

Luonnelintuesittely, mukavine arvontoineen!

Karjalan kielen päivä 27.11.2023

EXTRA: Mikki Hiiri -päivä 18.11.2023

EXTRA: Extra Mile Day 1.11.2023

EXTRA: Odd Socks Day 14.11.2023

JOULUKUU:

EXTRA: National Chocolate Covered Anything Day 16.12.2023

EXTRA: National Whiner's Day, (suomeksi tuttavallisesti: Nillittäjien päivä, heh) 26.12.2023

 

 

 

 

AIKAISEMPIA TEEMOJA

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely 

Daniil Harms: Sattumia

Stanislaw Jerzy Lec

Voimaantumisen viikot

Kveenin kielen esittely; lisätietoja kveenin kielestä: https://www.kvenskinstitutt.no/kvener/kainulaiset-eli-kvaanit/

Francois de La Rochefoucauld

Ystävyyden elokuu

Suomen kielen helmiä

Euroopan 13 harvinaista kieltä

Kaikemmailman kirjat -näyttely, edustettuina 40 kieltä

Positiivisuuden syyskuu

Joutilaisuuden ylistys

Suuri kirosanaesittely, suomi + 100 maailman kieltä, venäjästä zuluun

Suuri rakkaus: Paulo Coelho & Kim Casali

Suuri luonnelintuesittely, uusine tulokkaineen

Michel de Montaignen lempeä filosofia

Tanskan kielen ihanat, erikoiset sanat & idiomit

Asterix-näyttely

Kirjekyyhkyn kuukausi

Nalle Puhin ihanaa viisautta

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet

Ihana kamala pessimismi

Italian ihanat idiomit ja sisilian pikantit sananlaskut

Vepsänkieliset sananlaskut ja ilmaisut

Voihan vitsi! Vitsejä kasikytälukulaisittain

Franz Kafkan umpikujien maailma

Suomalaiset sananlaskut & sutkaukset

Jaan Kaplinskin kauneimmat runot

Baltasar Graciánin maallinen viisaus

Ihana raparperi!: Leipojan raparperitaivas

Sienten maailma

Suomen murteet

Sveitsinsaksan idiomit

Pohjois-Inkerin murre: Erikoisia sanoja, sanontoja; sananlaskuja

Positiivisuuden syyskuu

Idiomisanakirjanäyttely/ Euroopan kielet