top of page
Tampere kuntosali Gym Steel Body - Ajankohtaista - Nainen käsipainot

AJANKOHTAISTA JA SPESSUTEEMOJA

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

Ahaa!

Vähän pehmeämpi treenikaverikin ujuttautunut mukaan.

 AJANKOHTAISTA 

Steel Body: Suomen ainoa kulttuurikuntosali, kuukausittain vaihtuvat teemat, arvontoineen! Tästä osiosta löydät meneillään olevat, tulevat ja aikaisemmat kulttuuri- ja terveysteemamme sekä muut mukavat tempauksemme + tärkeät, akuutit asiat. Yhteistyössä kanssamme: www.toimistotarvike.fi, www.luonnelinnut.fi, www.pikku-idis.fi! Olemme järjestäneet erikoisteemoja vuodesta 2020. Korona ja sen tuomat rajoitukset veivät ilon monen elämästä ja halusimme piristää asiakkaitamme. Nyttemmin konseptista on tullut pysyvä. Tarjoamme kuukausittain kaksi pääkuukausiteemaa, lisäksi myös extrateemoja. Tarkoituksenamme on tehdä vapaa-ajasta sellaista, että se myös tuntuu vapaa-ajalta. Teemoihin liittyy kivoja arvontoja, jotka voivat tuoda lisäetuja. Usein voitot soveltuvat hyvin myös lahjaksi. Teemoja on laidasta laitaan, usein löytyy myös jokin kieliteema. Huom. Toimiston viereiseltä seinältä löytyy kalenteri, josta näkee kaikki teemat vuoden 2023 loppupuolelle saakka, yhdellä silmäyksellä. Bongaa suosikkisi ja osallistu arvontoihin ja muuhun mukavaan!

Steelin Spessut helmikuulle:

 

MEGA LOVE COCKTAIL:

Aloha - Love - Hygge - Kindness - Fairy Tales - Hippos! Arvontaboxit löytyvät yläkerran pöydästä.

RANDOM ACTS OF KINDNESS DAY PE 17.2.2023. Poikkea toimistossa toimittamassa mitä tahansa asiaa ja ota osaa MERRY EVERYTHING -arvontaan!

STEELIN ALOHA FRIDAY  24.2.2023. Toimistossa tarjolla virkistävää yuzu-juomaa + maistiaisina yuzunmakuista spessulakua, Limited Edition. Saat myös halutessasi testata yuzu-tuoksua, jolla on tunnetusti stressiä lievittävä vaikutus! Yuzu-infokansio yläkerran pöydän vaiheilla. Aloha Fridayn idean esittely yläkerran peilissä. Otetaas aloha osaksi arkeamme, niin johan stressi helpottaa!

LISÄTIETOJA KUUKAUDEN TEEMOISTA TUOSTA ALHAALTA, OMASTA KOHDASTAAN. ALOHA!

UUSI PALVELU

UUSI LAHJAKORTTIPALVELU - JA IHANA YLLÄTYS YSTÄVÄLLESI ON VALMIS!

Yllätä ystäväsi iloisella postilla! Posti tuo nykyisin usein ei niin kovin mukavaa postia, nyt petrataan! Lähetämme ostamasi lahjakortin kuntosalillemme suoraan vastaanottajalle YLLÄTYSKUORESSA. Saat mukaan lähetykseen oman onnittelukorttisi tai haluamasi viestin taikka vaikka jonkin valokuvan! Voit sisällyttää lahjakorttiin myös pikkuisen lisäyllätyslahjan, jonka lahjansaaja saa samalla mukaansa, kun lunastaa lahjakortin salipalvelun. Salikorttihinnan lisäksi veloitamme ainoastaan postikulut ja lisäyllätyslahjasta omakustannushinnan! Lisätiedustelut: Poikkee toimistossa sopimassa palvelusta tai meilaa meille info@steelbody.fi.

​​​​​

Tulevia eläinaiheisia teemoja eläinteemoihin tykästyneille:

VUOSI 2023:

Oravapäivä (Squirrel Appreciation Day) 21.1.2023

Hirvipäivä, Moose Day 25.1.2023

International Zebra Day 31.1.2023

World Hippo Day 15.2.2023

Vesinokkaeläinpäivä, Platypus Day 4.3.2023

Mesikämmenen päivä, International Bear Day 23.3.2023

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023 (omistettu harvinaisille linnuille)

Valtakunnallinen koirapäivä 24.4.2023

World Penguin Day 25.4.2023

International Flamingo Day 26.4.2023

World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses

International Lynx Day 11.6.2023

World Camel Day 22.6.2023

International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaani

Porcupine Appreciation Day, Piikkisikapäivä 2.7.2023

World Meerkat Day 3.7.2023

Ei pöllömpi pöllöpäivä, International Owl Awareness Day (IOAD) 4.8.2023

International Cat Day 8.8.2023

International Wolf Day 13.8.2023

International Slow Loris Day 13.9.2023

International Rabbit Day 23.9.2023. Kaniini hatusta!

Raccoon Appreciation Day 1.10.2023

International Sloth Day, 19.10.2023

Erikoisuutena tulossa kesäkuulle: Insect Week. Muistutamme teemalla hyönteisten tärkeydestä. Arvontaan mm. Butterfly-teemaa.

Parkkiluvat!

Parkkipate valvoo nyt parkkipaikkoja. Steel Bodyn parkkilupa käy yhä normaalisti, mutta pidä huolta, että siinä olevassa voimassaolotarrassa on virtaa. Voimassaolo kirjataan aina vähän edemmäs kuin salikortissa, jotta siinä on virtaa, kun tulet uusimaan. Älä poista lupaa tuulilasista kun haet uutta tarraa, hae vain uusi tarra ja liimaa sitten siihen vanhan päälle. Ettei tule turhia sakkoja. Voimassaolotarroja ja parkkilupia voi hakea toimistosta. KERTA KAIKKIAAN: Muistakaa laittaa se pysäköintilupa siihen tuulilasiin, ja tämä: Meidän HENKILÖKUNTAPAIKKA on tosiaan vain henkilökunnalle eli siihen ei saa jättää autoa, missään kohtaa päivää/ yötä. Paikan kohdalla lukee että se on henkilökuntapaikka.

Liikuntarahaa taas tupsahtanut käyttöön?

ONKO SINULLA LIIKUNTARAHAA, joka on menossa kohtapuolin vanhaksi? Kipin kapin hakemaan uutta ihanan aktiivista kuntoa saliltamme, elämän kiireissä on rautainen kunto tarpeen! Kunnossa koko elämä maistuu paremmalta! Meiltä saat täsmälleen haluamasi pituisen salikortin. Ei lisämaksuja eikä muitakaan kettuiluja, nyt eikä ikinä! Aloita elämäsi parhaan kunnon hankkiminen nyt ja heti!

Ajan/kerrat voit käyttää haluamanasi ajankohtana! Aikaa voi ostaa, vaikka kortti ei olisikaan menossa vielä vanhaksi. Meiltä voit ostaa minkä tahansa ajan tai millä tahansa summalla aikaa. Huom. Etu on HENKILÖKOHTAINEN.

 

​​​​​Steel Body - Suomen Hygge-kuntosali nro 1:Kotisivuillamme löydät myös Hygge-osion eli rentoutumisen ja palautumisen vinkkikeitaan sekä Hyvän mielen tsemppikornerin hankinta-vinkkeineen, kantsii klikata! Hyggeosiosta löytyy mm. Nalle Puhin viisautta, juttua kirjeen kirjoittamisen ihanuudesta sekä herkutteluvinkistö. Hygge näkyy myös kuukausittaisissa kulttuuriteemoissamme sekä extrateemoissamme, puhumattakaan salimiljööstämme ja joustavuudestamme. Me teemme  työtä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta! Hygge on astumista mukavuusalueelle, lupaa nauttia - myös arkena!

 

 

Steel Body etsii tunnollista SIIVOOJAA

Steel Body etsii osa-aikaista siivoushenkistä siivoojaa 1-2 arkiehtoolle, työaika alkaa n. klo 21. Työ sopii mainiosti esimerkiksi opiskelijalle.  Etsimämme henkilö on luotettava, täsmällinen, töihintulevainen (ei peruuttele jatkuvasti tuloaan) ja hänen siivousjälkensä on sitä sorttia, että sen jälkeen hän kehtaisi pyytää vaikka siivoustarkan äitinsä käymään. Palkkaus TES:in mukaan. Luontoisetuna tietysti saa treenata meillä sekä käyttää solariumia ja infrapunasaunaa. Yhteydenotot: info@steelbody.fi.

 

 

 

 

​​ARNOLD SCHWARZENEGGER

Voihan ARNOLD ja I'LL BE BACK! Oletko old school -tyyppi ja nostalgisten kuntosalien ystävä? Ota osaa nostalgisen treenihengen ylläpitoon Tampereen nostalgisimmalla kuntosalilla! Etsimme lahjoituksina mitä tahansa upeaa materiaalia ARNOLD SCHWARZENEGGERISTÄ - jos Sinulta suinkin löytyy jotakin sellaista, mistä raaskit luopua. Ota yhteyttä taikka poikkee paikan päällä!

p. 03-2238877/ ma-pe klo 14-21, info@steelbody.fi

Suurkiitos Tuomakselle rehvakkaan kokoisista Arnold-suurjulisteista! Ovat seinällä!

HOX! Tulossa teemaksi: Arnold Schwarzenegger 30.7.2023. Arnoldin synttärien kunniaksi I'll be back! -arvonta.

Teemakuusi: Kuusenvaanijaiset

Yläkerrassa ilonamme on teemakuusi, josta löytyy kuukauden teemoihin sopivia koristeita. Silloin tällöin, jokusen kerran kuussa, kuuseen ilmestyy salavihkaa koriste, jossa on palkinto sen löytäjälle. Jos palkinto on suurikokoinen, se löytyy kuusenjuurelta. Palkinto voi olla esimerkiksi syötävää, juotavaa, saliaikaa, tuotepalkintoja, kuukauden teemaan sopivia palkintoja tai jopa jokin ihan mieletön yllätys! Löytämällä palkinnon lupaavan koristeen ja kiikuttamalla sen toimistoon voit lunastaa siinä mainitun palkinnon, tai voit jättää sen kuuseen seuraavaa löytäjää varten, jos et halua lunastaa siihen merkittyä palkintoa. Palkintokoristeet tosiaan löytävät tiensä kuuseen minä tahansa päivänä, mihin kellonaikaan tahansa. HELMIKUUSSA kuusesta löytyy mm. hyvän mielen palkintoja, hyggeteemaa sekä suklaata! Kaikemmailman, heh!

KULTTUURITEEMAT JUURI NYT:

 

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran punapöytä on yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia!

 

STEEL BODYN ALOHA-HELMIKUU, kaikille rakkautta! 

 

Steel Body - Voima kanssasi! Jo 40 vuotta!

HELMIKUU: ALOHA-KUUKAUSI

Aloha - tervetuloa havaijin kieli! Havaijin kielen esittely. Aloha merkitsee, muuten, elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä. Esillä laaja  kattaus havaijin kielen sanoja (alakerrassa), mm. 'alohaa' avataan syvältä saakka, ihana language map, matkakirja, Havaijin kulttuurista kertova kirja, cocktail-reseptejä, kirja merihevosista (tulossa vielä laaja merihevosopas esille puolenkuun paikkeilla; tiesitkö, että Havaijilta löytyy 18 maailman 36:sta merihevoslajista!), alohan viisautta, pari havaijin sanakirjaa, kirjoja eksoottisista hedelmistä ja muuta mukavaa.   Aloha-arvontaan  aloha-teemaa, mm. iki-ihana tukaanikarahvi laseineen, (setti sisältää karahvin + kuusi lasia, esillä pöydässä karahvi + 2 lasia), cocktail-teemaa, pikkuinen havaijin kielen sanakirja sekä esillekin tuleva language map ja vähän muutakin kivan alohahenkistä! Arvomme 2 settiä! Helmikuu on julistettu havaijin kielen kuukaudeksi, “mahina 'ōlelo Hawai'i”, Hawaiian Language Month. Koska katsomme, että maailman tärkein sana on ALOHA, ristimme Steelillä kuukauden Aloha-kuukaudeksi. Tule tutustumaan alohan ulottuvuuksiin!

Joka kuukauden viimeisenä perjantaina Havaijilla on Aloha Friday, jolloin otetaan relasti. Tarjoamme toimistossa virkistävää juotavaa alohan hengessä helmikuun viimeisenä perjantaina, Steelin Aloha Friday 24.2.2023. Tarjolla myös yuzutuoksuttelua sekä yuzunmakuista spessulakua, Limited Edition!

EXTRA: Valentine's Special: Barbapapa/ Barbalove. Ystävänpäivä 14.2.2023 + International Hygge Day 28.2.2023; Arvonnassa: Valentine's Hygge Box! 28.2.2023 toimistossa maistatuksessa herkullista tanskalaista mansikkaista rakkautta! Special Edition!

EXTRA: Villaintine's Day 13.2.2023. Yhdistämme valentiinin ja villaintiinin: Toimistossa Pahattaren Valentine's Day 13. - 14.2.2023. Sinut ottaa vastaan ilahduttavan sarvipäinen ja kynnekäs Pahatar! Yläpöytään esille helmikuun ajaksi ihastuttava Disneyn Pahikset, jossa esitellään koko Disneyn pahisporukka! Milla Magia -suurkirja myös esillä. Arvonnassa: Villaintine's Hygge Box!

EXTRA: Satunnaisten kilttien tekojen päivä, Random Acts of Kindness Day 17.2.2023.

Satunnaisten kilttien tekojen päivänä päätät itse, mitä kilttejä tekoja, vaikka pieniäkin, osoitat muille.

Satunnaisten kilttien tekojen päivänä auttamalla muita saat myös itse hyvän mielen. Kuten Cheekkikin aikanaan lauloi: "Anna mun olla syypää sun hymyyn". Hymyn saaminen muiden kasvoille on aina pienen vaivan arvoista. Tunnettu kirjailija Charles Dickens on sanonut: ”Kukaan, joka keventää toisen taakkaa, ei ole hyödytön tässä maailmassa.” Merry Everything -arvonta. Asioi toimistossa perjantaina 17.2.2023 ja ota osaa mukavaiseen Merry Everything -arvontaan!

EXTRA: Comfy Day 20.2.2023. Älytön toffeliarvonta! Voita ihan tolkuttomat tohvelit! Jos poikkeet toimistossa 20.2.2023, näet Katinkan älyttömät tohvelit!  On Comfy Day you have been granted permission to get as comfortable as you please! This means you get to wear comfy clothes, be a complete mess, eat comfort food, and embark on any activity that allows you to be cozy and lazy.

EXTRA: World Hippo Day 15.2.2023. Juttua Escobarin hipoista sekä muutakin hippotriviaa, kansio yläpöydän vaiheilla. Tiesitkö, että hipot voivat elää jopa 65-vuotiaiksi! Toisin kuin luullaan, hipot eivät osaa uida, ne ovat siihen aivan liian painavia! Hipon nimi tarkoittaa sanatarkasti jokihevosta! Hippo-arvonta: Voita ihana hippopehmo! Jyrkkä söpöysvaroitus!

EXTRA: Tell a Fairy Tale Day 26.2.2023. The unofficial holiday encourages celebrators to read, tell, and listen to fairy tales from around the world. Unleash your imagination on Tell A Fairy Tale Day. Fairy Tale Surprise -arvonta: Voittona harvinainen yllätyssatukirja! Esillä yläkerran hyllyssä Hans Christian Andersenin suurensuuri satukirja, vironkielinen suursatukirja sekä muutama vähän metkampi Punahilkka!

ARVONNOISSA OSALLISTUMISAIKA HELMIKUU, lukuun ottamatta Merry Everything -arvontaa, johon osallistuminen tapahtuu toimistossa pe 17.2.2023.  Arvontaboxit löytyvät yläkerran pöydästä.

Lisäksi yhä esillä alakerrassa 100 kohdan hyggevinkistö. INTERNATIONAL HYGGE DAY 28.2.2023. Tuu maistaan hyggepäivänä toimistoon ihanaa mansikkakarkkia! Tehhään arjesta hyggempää, heleposti!

 

​​

 

 ​KAPLINSKI-TEEMA, vakiona yläkerran minikirjahyllyssä:

 

Kaikki on ihmettä! - Jaan Kaplinskin kauneimmat runot (Teos Ilta tuo takaisin kaiken, 2021) + tutkielma Jaan Kaplinskin filosofiasta nähtävillä yläkerran minikirjahyllyssä.

Ainoa koskaan laadittu kokoava esitys Jaan Kaplinskin filosofiasta: Jaan Kaplinskin Kaikki on ihmettä - henkinen filosofia-milosofia: Johdatus kaplinskilaiseen tietämiseen ja etiikkaan (2015, 625s., lyhennetty versio). Kaplinski on henkilökohtaisesti kommentoinut tutkielmaa, kommentit nähtävissä tutkielmassa.

 

MUUTA:

 

 

 

 

​Huom. MINIKIRJAHYLLY:

Yläkerrasta löydät Katinkan vuonna 2022 julkaistun, varsin kafkahenkisen kirjan Kootut happamaisuudet (hapankaalikin jää kakkoseksi!). Katinkalta tulossa vuonna 2023 14-kielinen ihanan pessimismin käsikirja HAVUJA, PERKELE! Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistys, arviolta 700 sivua. (Edit 13.1.2023: hiomisvaiheessa, kello on suurin piirtein minuuttia vaille 12... Hollantilaisittain tilaani kuvaa oivallisesti sanontatapa

De laatste loodjes wegen het zwaarst = työn viimeinen osio vaatii eniten vaivannäköä; [lit. viimeiset pikku lyijyset painavat eniten].)

 

Yläkerrassa vakiona esillä Petri Törmäsen Suomen Luonnelinnut-kirja, uusi editio (2022).   ​​​​​​ Uusi luonnelintutulokas RAUTARYSKY on Steel Bodyn virallinen nimikkoluonnelintu! Sitä voi ihailla yläkerran punapöydän luona!

ERITYISKIITOS JUHO SAARIKOLLE EXTRATEEMAPÄIVÄVINKEISTÄ! Varmasti tulevat käyttöön!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SPESSUTEEMOJAMME 

TULEVIA TEEMOJA

​TULOSSA (suunnittelun alla, ajankohdat tarkentuvat): 

PÄHKÄHULLU AKTIIVIARVONTA: VOITA VUOSIKORTTI!: Me emme kysy mitään, mutta vastaa silti! Paras vastaus voittaa vuosikortin!

Monday Funday. Teemme siis jostakin maanantaista selvää!

Huzit? - Lekka! (Miten menee? - Erittäin hyvin, lit. herkullisesti). Awee NAM-Släng! Mahtava  namibiansaksa! Sarjassamme: Erikoisia kieliä.

VUOSI 2023, teemat (lista voi vielä täydentyä):

Vuoden 2023 kieliä: havaiji, kveeni, vepsä, fääri, swahili, namibiansaksa, ruotsi, islanti, italia, livvi, udmurtti. Suomi: stadin snadi slangi, Tampereen murre + kunnon MURREPLÄJÄYS pääteemaksi elokuussa!

MAALISKUU:

Ihana kveenin kieli! Kveenien ja muiden norjansuomalaisten kansallispäivää on vietetty vuodesta 2014 saakka 16. päivänä maaliskuuta. Juhlistamme! Katsotaan, mikä kaikkea mukavaa löydän esittelyyn. T. Katinka

Kielioppipäivä 4.3.2023. Holy Grammar! Kaiken maailman kieliopit and then some -näyttely. Mukana myös harvinaisia kieliä!

EXTRA: Asiakkaan toivomuksesta: Vesinokkaeläinpäivä, Platypus Day 4.3.2023. The Platypus - Proof that Mother Nature has a sense of humor! Vesinokkaeläin-infoa, mahdollinen arvonta (kartoitan, mitä löytyy, T. Katinka).

EXTRA: Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.2023. Olet kaunis! -arvonta. Muhkeat setit!

EXTRA: Potato Chip Day 14.3.2023. Rouskis-arvonta, dippejä unohtamatta!

EXTRA: Me Day 16.3.2023 Me, myself and I -arvonta. Sanotaan, että hyvä itsetuntemus on onnellisuuden perusta. Arvonnassa nyt palkinto, jonka avulla voit tutustua mielesi sopukoihin aivan uudella tavalla. Uskallatko ottaa haasteen vastaan?

EXTRA: World Sleep Day 17.3.2023. Uniasiaa + Sweet dreams -uniarvonta. Esille kirja unien tulkinnasta!

EXTRA: Kansainvälinen onnellisuuspäivä 20.3.2023. Arvonnassa: The Happy Box! Lagom-teema. Onnellisuutta ruotsalaisittain. Esille myös kirjallisuutta.

EXTRA: Maailman runouden päivä 21.3.2023. Jaan Kaplinski: Ilta tuo takaisin kaiken

EXTRA: Sääpäivä: Maailman ilmatieteen päivä 23.3.2023. Sääarvonta: Voittona sangen ajankohtainen sääopus Sää, joka muutti maailmaa + vuoden 2023 Sääkalenteri. Kirja nähtävillä yläkerran punapöydässä. Tiedetoimittaja Marcus Rosenlund kirjoittaa ensimmäisessä tietokirjassaan siitä, kuinka ilmasto ja sääolosuhteet ovat vaikuttaneet historian kulkuun. Viihdyttävästi ja eloisasti Rosenlund johdattaa lukijan niin esihistoriallisiin kuin myöhäisempiin tapahtumiin. Esille myös Piet Heinin vinkeitä sää-gruukkeja, tanska-suomi! P.s. Jos sataa sataa ropisee, laitamme ropinaedun salikortin ostajille!

EXTRA: Mesikämmenen päivä, International Bear Day 23.3.2023. Mesikämmen-arvonta!

EXTRA:  Merenneitopäivä, Mermaid Day 29.3.2023. It's for lovers of the fabled creature that's appeared in literature, mythology, music, films, and pop culture for a long time. It's the day to let one's imagination run wild and indulge one's fascination with this aquatic creature. Esille merenneitoasiaa sekä ihanainen Mermania-opus. Merenneitofaneille: Mermaid Wonder -arvonta!

HUHTIKUU:

LINTUEXTRA:

Kenkänokkapäivä, Shoebill Day 18.4.2023. Sen kunniaksi: esille kenkänokkainfoa; järjestämme Kenkänokka-arvonnan sekä Kenkänokan bongausta salietuextrapalkintoineen. Kenkänokkapäivä on pyhitetty harvinaisille linnuille.

​World Penguin Day 25.4.2023

International Flamingo Day 26.4.2023

ChirpChirp -lintuarvonta! Voittona mm. papukaijapehmolelu!

Vepsäiloa, Vepsän kielen päivän 20.4.2023 kunniaksi

LICORICE EXTRA: Licorice Day, Lakupäivä 12.4.2023.Namiarvonta! Voita ihan parasta lakua! Osallistumisaika 1. - 14.4.2023.

SUPERFOOD EXTRA: Garlic! Garlic Day 19.4.2023. I Love Garlic -arvonta!

EXTRA: Asiakkaiden hartaasta toiveesta: Valtakunnallinen koirapäivä 24.4.2023. Haukku-arvonta!

EXTRA: Scream Day 24.4.2023

EXTRA: Väiski Vemmelsäären päivä, Bugs Bunny Day 30.4.2023. Vemmelsääri-arvonta - voita roikaleen kokoinen Väiski Vemmelsääri -pehmolelu!

TOUKOKUU: VIOLETTI KUUKAUSI: PEACE AND HARMONY

Rakkauden päivä 1.5.2023. Rakkaudellinen arvonta.

Purple Color Day 16.5.2023, asiaa violetin ystäville! Vivid violet -arvonta: Voita varsin violetti setti!

Muistutamme myös erikoisesta päivästä: Wear Purple For Peace Day 16.5.2023

On National Wear Purple for Peace Day, people don't wear purple to stop nuclear war or a particular conflict, and they don't aim for world peace just for the sake of it—they have a reason behind it. The day was made to get aliens to visit earth! Whoever thought it up believed that humans are too violent towards each other and that if we ever are going to get aliens to visit us, we better clean up our act. They also believed that wearing the color purple would help us achieve world peace, and would signal to aliens that we are on our way to reaching our goal.

Norjan kansallispäivä 17.5.2023. Luvassa norjan kielen hilpeitä ilmaisuja!

EXTRA: World Cocktail Day 13.5.2023. Esille mielenkiintoinen opus James Bondin Cocktailit sekä cocktailreseptejä. Pe 12.5.2023 salikortin ostajille kaupan päälle cocktailreseptejä sisältävät pelikortit, niin  kauan kuin tavaraa riittää!

EXTRA: Dinosaur Day 17.5.2023. Luvassa erittäin mielenkiintoista dinoasiaa!

EXTRA: National Lost Sock Memorial Day 9.5.2023. Merkillinen sukka-arvonta!

EXTRA: Syö mitä haluat -päivä 11.5.2023. Nami nami -arvonta: Kerro meille, mitä haluat syödä kaikkein mieluiten ja voita maukas palkinto!

EXTRA: Peppi Pitkätossun päivä, Pippi Långstrump Dag 21.5.2023. Maailman vahvin tyttö -arvonta!

EXTRA: International Wild Koala Day 3.5.2023

STEELIN HEDELMÄKESÄ KESÄKUU + HEINÄKUU:

ELÄINYSTÄVÄN KESÄKUU:

YLÄKERTA: PÄÄTEEMA: Aku Ankka -päivä 9.6.2023, esillä kesäkuun ajan Aku Ankkoja vaikka millä kielillä, Suomen murteita myöten! Murre -Aku Ankka -arvonta.

EXTRA: Dinosaur Day 2, 1.6.2023. Jatkamme dinojen parissa vielä kesäkuun. Todellakin, virallisia dinopäiviä on kaksin kappalein!

EXTRA: Dare Day 1.6.2023. Truth or Dare -arvonta!

EXTRA: World Oceans Day 8.6.2023: Seahorses. Ihana merihevosaiheinen arvonta!

EXTRA: Herbs and Spices Day 10.6.2023. Spice Up Your Day -arvonta! Voita upea erikoismaustesetti!

EXTRA: International Lynx Day 11.6.2023

EXTRA: Fudge Day 16.6.2023

EXTRA: Healthy Eating week, viikko 24: Hedelmät ja kasvikset. Hedelmät ja terveys.

EXTRA: World Camel Day 22.6.2023

EXTRA: Cyndi Lauper Day 22.6.2023

EXTRA: International Day of The Tropics 29.6.2023: Tukaani-teema. Tukaani-arvonta. Tukaaniarpapäivä 29.6.2023!

EXTRA: Insect week, viikko 25. Infoa hyönteisistä. Ihana Butterfly- arvonta. Mahdollinen yllätyslisäarvonta.

KIELET, ALAKERRASSA:

Islanninkieliset sananlaskut. Islannin kansallispäivä 17.6.2023.

Ruotsalainen LAGOM sekä ihanat ruotsinkieliset idiomit. Ruotsin kansallispäivä 6.6.2023.

HEINÄKUU:

YLÄKERTA:

International Fruit Day 1.7.2023. Eksoottiset hedelmät. Amazingly Exotic -arvonta. Piña Colada Day 10.7.2023.

EXTRA: Porcupine Appreciation Day, Piikkisikapäivä 2.7.2023. Söpöysvaroitus!

EXTRA: World Meerkat Day 3.7.2023. Mangustiarvonta.

EXTRA: THE HAPPIEST DAY OF THE YEAR 14.7.2023. Bzzz Bee Happy -arvonta. Nyt se on ihan laskettu: Vuoden onnellisin päivä on kuin onkin 14.7.2023 - kuka nyt matemaattista todistusta voi uhmata! :)

EXTRA: Sylvester Stallone 6.7.2023, syntymäpäivänsä kunniaksi: Rautainen

It Ain’t About How Hard You Hit... -arvonta

EXTRA: Arnold Schwarzenegger 30.7.2023. Arnoldin synttärien kunniaksi I'll be back! -arvonta.

Voittona mm. Arnoldin elämäkerta.

ALAKERTA: KIELITEEMAT

1) Hujambo! Kurkistus swahilin kieleen. Esille mm. sananlaskuja sekä oppimateriaaleja. Toisista ihmisistä välittäminen ja kiireettömyys heijastuvat swahilin kieleen. Esimerkiksi yleinen tervehdys hujambo merkitsee suomeksi kirjaimellisesti “eihän sinulla ole mitään asioita, jotka vaivaavat sinua”. 7.7.2023  World Kiswahili Language Day.

2) Kurkistus kiintoisaan fäärin kieleen. Färsaarten kansallispäivä 29.7.2023.

ELOKUU:

Suomen murteita megavaihteella!

EXTRA: EI PÖLLÖMPI PÖLLÖPÄIVÄ, International Owl Awareness Day (IOAD) 4.8.2023. Ihan pöllö! - pöllöarvonta, heh!

EXTRA: International Cat Day 8.8.2023. Fancy Cat -arvonta!

EXTRA: The Moomin Day, Muumipäivä 9.8.2023. Tällöin on Tove Janssonin syntymäpäivä. Muumi-arvonta!

EXTRA: International Wolf Day 13.8.2023. The Big Bad Wolf -arvonta!

EXTRA: True Blue - Madonna Day 16.8.2023, Madonnan syntymäpäivän kunniaksi! True Blue -arvonta!

EXTRA: Marilyn Day 17.8.2023. Marilyn Monroe -aiheinen arvonta!

SYYSKUU:

Positiivisuuden syyskuu, Positiivisen ajattelun päivä 13.9.2023.

European Languages Special. Euroopan kielten päivä 26.9.2023. Unusual languages in Europe and beyond. + SuomiSpecial: Stadin Snadi Slangi!

Kaikki kielet ovat tärkeitä. Kun kieli kuolee, siinä menee mukana kielen kantamat ajatukset. Ajatus säilyy puhtaimmillaan vain alkuperäiskielessä. Esim. suomen 'sisu' on aidoimmillaan ja uloitteikkaimmillaan vain kääntämättömänä. Harvinaisia kieliä opiskellessani todella oon oppinut, kerta toisensa jälkeen, kuinka arvokkaita aivan kaikki kielet ovat. Kieli on aina myös eettinen keidas, osa eettistä työkalupakkiamme. Esim. havaijin 'aloha' on täysin korvaamaton sana, käsite, kokonainen maailma, jonka tarjoaman linssin kautta tarkasteltuna koko maailma näyttäytyy toisin, se on kuin aivan uusi eettinen raami, jonka jo tuo yksi sana tarjoaa. T. Katinka

EXTRA: World Coconut Day 2.9.2023.  Kookos Jookos -arvonta!

EXTRA: International Slow Loris Day 13.9.2023. Söpöysvaroitus!

EXTRA: International Rabbit Day 23.9.2023. Kaniini hatusta! Osta mikä tahansa salikortti ja nosta hatusta! Jos nostat hatusta kaniinin, saat saliedun! Järjestämme myös Kaniiniarvonnan!

LOKAKUU:

Tampereen päivä 1.10.2023. Nostalgiapläjäys: Esittelyssä Vanha Tampere.

Sukukansojen päivä 21.10.2023. Udmurtit ja  udmurtin kieli. Udmurtin aineisto esillä 2 kuukautta. Esille ainokaiset suomeksi käännetyt runoteokset: Joutsenet Jumalan kasvoilla: udmurttilaista kansanrunoutta ja Suuren Guslin kaiku: udmurttilaista taidelyriikkaa. Katsotaan, mitä kaikkea löytyy, t. Katinka.

 

Italialaisittain maustetut idiomit. Kansainvälisen italian kielen viikon kunniaksi.

Italian language week in the world. It is an international cultural event born in 2001 that takes place every year in October and aims to promote the Italian language in its various facets.

EXTRA: International Coffee Day 1.10.2023. Arvonnassa: Spessukahvisetti!

EXTRA: World Cocoa and Chocolate Day 1.10.2023. Arvonnassa: Spessukaakaosetti!

Lisäarvonnassa: Juomakirja!

EXTRA: Raccoon Appreciation Day 1.10.2023. Pesukarhhuarvonta. Voita todella sympaatillinen pesukarhhupehmo. Jyrkkä söpöysvaroitus!

EXTRA: Korvapuustipäivä 4.10.2023

EXTRA: Maailman eläinten päivä 4.10.2023. Osallistu spesiaaliin arvontaan. Kerro meille, mikä on lempieläimesi (lukuun ottamatta kissaa, koiraa tai hevosta). Esillä semmonen otuskirja, että oksat poies!

EXTRA: Perjantaina 13. lokakuuta: D'OH DAY.

”D’oh!” - aina, kun jokin menee odottamattomasti pieleen tai tajuat olleesi väärässä! Mikäpä hokema paremmin sopisi perjantai 13. päivään, jolloin yks jos toinenkin homma on kovasti vaarassa mennä sujuvasti pieleen, suorastaan jatkuvalla syötöllä!

Homer Simpsonin ääninäyttelijä Dan Castellaneta on kertonut, että ”D’oh!” perustuu näyttelijä Jimmy Finlaysonin samanlaiseen joskin hitaampaan valitukseen vanhoissa Ohukainen ja Paksukainen -elokuvissa. Siihen aikaan kirousta ”Damn!” pidettiin jumalanpilkkana ja se sensuroitiin. Alun perin huudahdus oli vain vaivainen ulvahdus, mutta Castellaneta muutti sitä vähitellen.

Homerin ohella huudahdusta ovat Simpsoneissa käyttäneet myös hänen biologiset sukulaisensa – poika Bart, tyttäret Lisa ja Maggies, äiti Mona, isä Abe sekä velipuoli Herb. Satunnaisesti myös muutamat muut sarjan hahmot ovat käyttäneet sitä, muun muassa Marge, Hassu-klovni ja johtaja Burns.

D’oh!-huudahdus lisättiin vuonna 2001 Oxford English Dictionary -sanakirjaan ja sitä selitetään seuraavasti:

”used to comment on a foolish or stupid action, especially one's own.”

"Expressing frustration at the realisation that things have turned out badly or not as planned, or that one has just said or done something foolish. Also (usu. mildly derogatory): implying that another person has said or done something foolish."

D'OH-arvonta: Ota osaa ja voita hauskanen D’oh-aiheinen palkinto!

EXTRA: Kiroilupäivä & Yrmeyspäivä 15.10.2023: Jurppiviikko viikolla 41, Jurppiarvontoineen, totta kai!

EXTRA: International Sloth Day, 3. Thursday on October. Relax-extra!

MARRASKUU:

Luonnelintuesittely, mukavine arvontoineen!

Karjalan kielen päivä 27.11.2023

Udmurtin kielen päivä 27.11.2023: Esittelyssä: Udmurtit, kieli ja kulttuuri

EXTRA: World Kindness Day, Maailman kiltteyspäivä 13.11.2023.

Kindness Day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997, and made a “Declaration of Kindness”. Likewise, on Kindness Day everyone is encouraged to make a similar declaration. Donating books, food, or clothes to your local community is a great way to celebrate.

However, pledging to commit just one act of kindness is no less worthwhile: hold the door open for a stranger, compliment your neighbor on their collection of garden gnomes, let your partner have control of the TV remote for the evening.

EXTRA: Guinness World Records Day 16.11.2023

EXTRA: Mikki Hiiri -päivä 18.11.2023

EXTRA: Extra Mile Day 1.11.2023

EXTRA: Odd Socks Day 14.11.2023

JOULUKUU:

Yläkerrassa:

 

Suomalainen SISU. Steelillä Suomalaisen Sisun päivä 6.12.2023. SISUPUSSI-arvonta! Esille Katja Pantzarin Everyday Sisu (2022). Sisuinfoa.

Suomalaisen musiikin päivä 8.12.2023. Eppu Normaali -arvonta!

EXTRA: National Chocolate Covered Anything Day 16.12.2023

EXTRA: National Whiner's Day, (suomeksi tuttavallisesti: Nillittäjien päivä, heh) 26.12.2023

 

EXTRA: Epäonnen päivä, Unlucky Day 31.12.2023

 

 

 

AIKAISEMPIA TEEMOJA

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely 

Daniil Harms: Sattumia

Stanislaw Jerzy Lec

Voimaantumisen viikot

Kveenin kielen esittely; lisätietoja kveenin kielestä: https://www.kvenskinstitutt.no/kvener/kainulaiset-eli-kvaanit/

Francois de La Rochefoucauld

Ystävyyden elokuu

Suomen kielen helmiä

Euroopan 13 harvinaista kieltä

Kaikemmailman kirjat -näyttely, edustettuina 40 kieltä

Positiivisuuden syyskuu

Joutilaisuuden ylistys

Suuri kirosanaesittely, suomi + 100 maailman kieltä, venäjästä zuluun

Suuri rakkaus: Paulo Coelho & Kim Casali

Suuri luonnelintuesittely, uusine tulokkaineen

Michel de Montaignen lempeä filosofia

Tanskan kielen ihanat, erikoiset sanat & idiomit

Asterix-näyttely

Kirjekyyhkyn kuukausi

Nalle Puhin ihanaa viisautta

Inarinsaamen hauskaset idiomit

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet

Ystävänpäivä Special

Ihana kamala pessimismi

Naistenpäivän Special

Onnellisuuden päivä 20.3.2022

Eukalyptus-päivä 23.3.2022

Italian ihanat idiomit ja sisilian pikantit sananlaskut

Kansainvälinen karkkipäivä 5.4.2022

Global Love Day, Rakkauden tunnustuspäivä 1.5.2022

Vepsänkieliset sananlaskut ja ilmaisut

Voihan vitsi! Vitsejä kasikytälukulaisittain

Franz Kafkan umpikujien maailma

Syö mitä haluat -päivä 11.5.2022

Perjantai 13. päivä: Mustan kissan päivä

Norjan kansallispäivä 17.5.2022: Esillä norjankielisiä idiomeja

Suomalaiset sananlaskut & sutkaukset

Jaan Kaplinskin kauneimmat runot

Jaffapäivät

Pirunsuolaiset päivät

Baltasar Graciánin maallinen viisaus

Jengi ihan pähkinöis -kampanja

Riippumattopäivä 22.7.2022

Choco & Kisses -viikko: World Chocolate Day 7.7.2022 + World Kiss Day 6.7.2022

Ihana raparperi!: Leipojan raparperitaivas

No voihan ryhveli! Sienten maailma

Suomen murteet. Sano se murteella. Kirjanäyttely

International Cat Day 8.8.2022

Hoijakkaviikot 32-33:  Laiskottelupäivä 10.8.2022 sekä Rentoutumispäivä 15.8.2022

Suomen luonnon päivä: Mäyräpäivät

Sveitsinsaksan idiomit

Pohjois-Inkerin murre: Erikoisia sanoja, sanontoja; sananlaskuja

Positiivisuuden syyskuu

Idiomisanakirjanäyttely/ Euroopan kielet

Euroopan harvinaiset kielet: 1) Hyvvii huomenii, kullankuppuraisein! Pohjois-Inkerin murre. 2) Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa.

Kansainvälinen suklaapäivä 13.9.2022

International Cactus Day 13.9.2022

Luonnelintuesittely

Ihanat hollannin idiomit

Espanjan kielen esittely. Espanjan hauskaset idiomit. Espanjan kansallispäivän 12.10.2022 kunniaksi

Koala-päivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän, 4.10.2022, juhlistamiseksi

​World Kangaroo Day 24.10.2022

​​Korvapuustipäivä 4.10.2022

Yrmeyspäivä + Cursing Day, Kiroilupäivä  15.10.2022

Hygge Special -kuukausi

Piparkakkupäivä 21.11.2022

International Hedgehog Day 10.11.2022

Yrttien maailma: Mahtavaa makua ja väkevää vihervoimaa! Yrttien käyttövinkit + terveysvaikutukset. TerveysBonus: Suomen luonnon lääkekasvit -esittely.

Snoopy-arvonta

SuperHygge-arvonta

International Women's Day + Chokladens Dag 11.11.2022

​Miestenpäivä 19.11.2022

​Kielivoimistelupäivä, Tongue Twister Day 13.11.2022. Euroopan kielet, ja vähän päälle

Syä särkee, se kasvattaa järkee -järkisärkiviikko

Piet Heinin grukit, grukien filosofia

Suuri rakkaus

Walt Disney Day 5.12.2022. Magica De Spell Day

Laamapäivä, Llama Day 9.12.2022

Cocoa Day 13.12.2022

Epäonnen päivä, Unlucky Day 31.12.2022. Kelju K. Kojootti

Lucky Friday 13.1.2023

Blue Monday 16.1.2023 Tunnemyönnön kulttuuri; Emil Cioran - masennuksen mestarifilosofi

Nothing Day 16.1.2023

International Hugging Day 21.1.2023

Oravapäivä, Squirrel Appreciation Day 21.1.2023

Hirvipäivä, Moose Day 25.1.2023

Curmudgeons Day, Äkämyspäivä 29.1.2023

Hell Is Freezing Over Day 31.1.2023, kansainvälinen talvesta valittamisen päivä

International Zebra Day 31.1.2023

Oatmeal Month (1/2023): Talkkuna

Ajankohtaista
bottom of page