Tampere kuntosali Gym Steel Body - Ajankohtaista - Nainen käsipainot

AJANKOHTAISTA JA SPESSUTEEMOJA

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

 AJANKOHTAISTA 

Steel Body etsii SIIVOOJAA

Steel Body etsii siivoushenkistä siivoojaa muutamalle arkiehtoolle. Etsimämme henkilö on luotettava, täsmällinen, töihintulevainen (ei peruuttele jatkuvasti tuloaan) ja hänen siivousjälkensä on sitä sorttia, että sen jälkeen hän kehtaisi pyytää vaikka siivoustarkan äitinsä käymään. Palkkaus TES:in mukaan. Luontoisetuna tietysti saa treenata meillä. Yhteydenotot: info@steelbody.fi.

SPESSUTEEMAT JUURI NYT:

 

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran punapöytä on yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia! VINKKI: Joulu tulla jolkottaa! - arvontojemme palkinnot ovat oivia myös joululahjoiksi!

 

LOKAKUU 2021

JOUTILAISUUDEN YLISTYS

Eroon olemisen huono-omatuntoisuudesta!

YLÄKERTA:

1. ARVONTA: Vastaa kysymykseen: Mikä on lempitapasi olla jouten? Upeat palkinnot: Riippumatto; hieronta (45 min.); Suvituulin lounasrentoutus; mielenrauha-cd:t, Hykertäjä-pack! Osallistumisboxi löytyy yläkerran punapöydästä!

2. Leppoistamisen tekniikat: Esittely, osa 1

3. Kirjaesittelyt: Karvisen Relaamisen taito, Homer Simpsonin suuri relauskirja, Sophie Minchillin The Sweetness of Doing Nothing, Satu Kasken & Vesa Nevalaisen Miksi kannattaa (välillä) olla tekemättä mitään? Laiskottelun jalo taito; hygge-kirjoja + lukuvinkkilista

4. Dolce far niente: suloisen toimettomuuden käsite (italia)

5. Joutilaisuuden mestarin, luonnelintu Hykertäjän (Armas Rauceus) esittely!

6. Laiskuus/ ahkeruus savolaesittaen

7. Suvituuli - meditaatio- & rentoutuspalvelut: esittely + yhteystiedot.

ALAKERTA:

1. Laiskuus/ ahkeruus: Mitä ne oikeastaan ovat?

 

2. Leppoistamisen tekniikat: Esittely, osa 2

 

3. Hygge, joutilaisuuden sisko

Teema toteutettu yhteistyössä

yhteistyökumppaneidemme Suvi Pyhäjoki, https://www.suvi-tuuli.fi/

Fix'n'Fit Toni Lehtinen SEKÄ luonnelinnut,

https://www.luonnelinnut.fi/ kanssa.

Sataa, sataa ropisee ja kaikkia ketuttaa!

VOEHAN KETUNROPINAT!

Steelillä vietetään mukavaista KETUTUSVIIKKOA viikolla 42!

Kaikkiin ostoksiin, pieniin ja suuriin, kaupan päälle kettuyllätys! Yllätyksiä on jaossa niin kauan kuin vain kettuja piisaa! Jokusessa mukana extrana myös saliaikaa. Tule asioimaan toimistoon, valitse numerokartasta numero, ja mukaasi vilahtaa numeron osoittama KETTU.

Tervetuloa viihtymään!

POSITIIVISUUDEN SYYSKUUN ARVONTA suoritettu. Paras myönteinen ajatelma voitti pääpalkinnon, lisäksi arvottiin 3 muuta palkintoa! Outin voittanut ajatelma: "Hyvät sanat voivat olla lyhyitä ja helposti puhuvia, mutta niiden kaiut ovat todella loputtomia" (Äiti Teresa). Muillekin voittajille, (Arttu, Saara, Julle)  on jo ilmoitettu. Lisäksi arvoimme Euroopan kielten kuukautemme kunniaksi sen 20-kielisen Punahilkkakirjan, jonka voitti Anna-Maija! Kiitos paljon aktiivisuudestanne!

LUONNELINNUT: NYT YLÄKERRASSA NÄHTÄVILLÄ MYÖS: Suomen Luonnelinnut -kirja, jota Steel Bodyn asiakkaat voivat tilata omaan sopuhintaan! Uusi luonnelintutulokas RAUTARYSKY on nyttemmin Steel Bodyn virallinen nimikkoluonnelintu! Sitä voi ihailla yläkerran punapöydän luona! Niin kirja kuin Rautaryskykin ovat meillä tästä lähin aina nähtävillä.

 

MUSTAN KISSAN VIIKON HYVÄN ONNEN ONNISTUJAN PÄIVYRIN voitti: Heidi A. ONNITTELUT!

Kalenteri jo itsessään on IHANA, mutta se sisältää myös 4 lisävoittoa, jotka voi lunastaa vuoden mittaan, kalenteriin merkatun kulloisenkin onnenpäivän koittaessa. Kyseiset onnenpäivät on merkitty kukkasin; myös epäonnenpäivät eli Tycho Brahes dagenit on merkitty, mustin kissoin. Tycho Brahes dagenina ei kannata tehdä isoja hankintoja, muuttaa tai mennä naimisiin. Kalenterin ohessa myös lyhyt esittely Tycho Brahesta. Isot onnet Heidille, nähdään kohta! Kiitokset kaikille osallistujille, teitiä oli huima määrä! Järjestämme lisää kivoja arvontoja pitkin syksyä!

 

 SPESSUTEEMOJAMME 

TULEVIA TEEMOJA

 

LOKAKUUN EXTRA: KETUTUSVIIKKO, kettupalkintoineen sekä kettumaisine kettupalkintoineen (loogista!)! Muutamassa mukana yllärinä kiva saliaikaetu. Ketutusviikkoa vietämme siinä viheliäisten syyssateiden kohdalla eli viikolla 42, kon kaikkia on ryhtynyt ketuttaan se iänikuinen syysropina, heh. Kettujen hamstraus käynnissä, melkein kaikki repolaiset jo koossa! Lisätietoja tuossa vasemmalla palstalla!

 

STEEL BODYN MAINIO MARRASKUU: Steel Body Suomi Tampere Perkele!

 

YLÄKERTA:  KIROSANAT MEILLÄ JA MUUALLA! SUURI KIROSANA-ESITTELY! Yhteistyössä Pikku-Idiksen ja Luonnelintujen kanssa!

https://www.pikku-idis.fi/

https://www.luonnelinnut.fi/

Tässä Sinulle jotain, mitä harvemmin oppii kielitunneilla koulussa tai tavallisten sanakirjojen avulla, vaikka siitä voisikin olla arvaamatonta hyötyä - kuinka kiroillaan ympäri maailman! Kunnon suomi-osio, jonka keskiössä erityisesti hauskaset ja erikoiset ilmaisumme! Lähteenä kiroguru Jari Tammen Suuri kirosanakirja, joka on myös arvonnassamme mukana. (Psst! Oiva joululahjaidea!)

 

Kuten tunnettua, penkistä harvemmin nousee se viimeinen kireä toisto himskatilla! Kyllä siinä tarttetaan yks kunnollinen suomiperkele. Niin, perkeleellä on paikkansa, elämässä ja kovin monessa suomifilmissä!

Tämä kattava esittely sisältää erilaisia kirosanoja vaikka millä maailman kielellä, kaikkea venäjästä zuluun. Mukana yhteensä 100 KIELTÄ! Plussana: kunkin vieraskielisen sanan kohdalla on esitetty viiden tähden luokitus, kuinka loukkaavia fraasit ovat. Opettavaista ja hauskaa samaan aikaan! On tärkeää tuntea myös vieraskielisiä kirosanoja, jotta ei joudu matkoillaan noloihin tilanteisiin! Yläkerran pikkukirjahyllyssä esillä: Kiroguru Jari Tammen Suuri kirosanakirja, Suuri ällösanakirja sekä Suuri haistattelu-sanakirja! Ei vain treeniä, vaan myös chilliä. Yhdistä huvi ja hyöty - Vain Steel Bodylla!

Arvonnassa 1) kuukausikortti + Suuri kirosanakirja sekä 2) Kiroileva siili –palkintoja ylläreineen; 3) Hittu-kissa -palkinto (Hittu on Suomen Grumpy Cat! Ihana setti!) Osallistumisohje: Vastaa kysymykseen: Mikä on lempikirosanasi? Halutessasi voit lisäksi kirjoittaa tietämiäsi erikoisia kirosanoja tai KEKSIÄ UPOUUDEN OMAN KIROSANAN! Erityisen kekseliäs vastaus palkintaan EXTRAYLLÄTYKSELLÄ!

ALAKERTA: SUURI RAKKAUS. PAULO COELHO & KIM CASALI.

Paulo Coelhon ihania mietelmiä rakkaudesta, Kim Casalin Rakkautta on...-teeman säestämänä!

Huom. Yläkerran söpöisessä pikkukirjahyllyssä esillä kirjat: Kim Casali: Rakkautta on..yhteinen sävel (2006) sekä Gummeruksen Rakkauden sanakirja (2006).

Arvonnassa: Paulo Coelhon teos: Rakkaus. Ajattomia mietelauseita. Kirjan mukana pikkuinen lisäyllätys! Ihana joululahjaidea läheiselle!

HUOM. Voit osallistua mihin tahansa arvontaamme lisäksi jonkun läheisesi puolesta. Joulu tulla jolkottaa! :)

JOULUKUU:

YLÄKERTA: LUONNELINTU -ESITTELY, uusine tulokkaineen; nähtävillä jo nyt atleettinen Rautarysky (Atleticus Hicipinnas). Yhteistyössä Luonnelintujen kanssa https://www.luonnelinnut.fi/.

Arvontaan tulee mm. Suomen Luonnelinnut -kirja. Huom. Kirja on meillä nyttemmin vakiona nähtävillä, sillä Luonnelinnut on meidän vakioyhteistyökumppani, tuu tutustuun! (Se löytyy yläkerran söpöisestä pikkuhyllystä, punapöydän vierestä.)

ALAKERTA: Michel de Montaignen lempeä filosofia

Michel de Montaigne painotti kirjoitustensa epätaiteellista, henkilökohtaista ja välitöntä luonnetta.  Hän otti tavoitteekseen tutkia itseään, pyrkien punnitsemaan omaa luonnettaan, tapojaan, mielipiteitään. Montaignen filosofiaa on kuvattu lempeäksi ja hymyileväksi. Se vastustaa hänen elinaikansa kiihkomielistä uskonvarmuutta.

Hänen mukaansa inhimilliseen tietämykseen voi suhtautua vain skeptisesti, koska inhimillinen tietämys on epäluotettavaa ja sitä sävyttävät niin monet tekijät. Kokemus ja järki ovat riittämättömiä varman tiedon saavuttamiseksi.Yleensäkin Montaigne kehottaa lukijoitaan olemaan skeptikkoja. Hän kirjoittaa, että on oppinut elämässään asioiden olevan suhteellisia, se mikä on toisen mielestä totuus, on toiselle erehdys. Muistiin hän ei kehota luottamaan ratkaistessa tärkeitä asioita. Hän pyrkii lähemmäksi totuutta ja hyvyyttä, mutta ei koskaan väitä löytäneensä kumpaakaan. Lähteenä Michel de Montaignen Esseitä-opukset.

STEELIN EXTRAILO JOULUKUULLE:

HYVÄN MIELEN JOULUARVONTA

 

Arvomme ihania hyvän mielen tuotepalkintoja, jotka sopivat oivasti joko itselle tai joululahjaksi vaikkapa läheiselle, josta kovasti välität. Osassa mukana extrana saliaikaa! Arvonta suoritetaan hyvissä ajoin ennen joulua, 20.12.2021! Tarkemmat osallistumisohjeet tulevat esille marraskuun loppupuolella. Voittajille soitetaan henkilökohtaisesti heti, kun arvonta on suoritettu, voitto ehtii sitten oivasti vaikka joululahjaksi.

Ihanaa joulunodotusta!

TAMMIKUU 2022:

YLÄKERTA: Asterix-näyttely; Kautta Teutateksen! -arvonta, jossa voi voittaa saliaikaa, Obelix-aiheisen mukin + (tietystikin!) taikajuomaa, jolla pääsee Kuuhun!

ALAKERTA: Hauskanen tanskan kieli: Erikoisia sanoja & idiomeja

Tanskan kieli on ihan ehdoton lempikieleni, ja otan haasteeksi rakastuttaa teidät siihen. Tanskan kieli on todellinen satukieli, joka sopii varsinkin chillaamiseen ja kaikenlaiseen mielenmustuuden ja liiallisen, uppiniskaisen melankolian hoitoon.

Lähteenä toimii itse keräämäni erikoissanastot, joiden lähteet laitan esittelyn oheen. Kaikki on totta kai käännetty suomeksi. Extra: Liitän esittelyn oheen listan hyvistä tanskan kielen opiskelumateriaaleista. T. Katinka

HELMIKUU:

YLÄKERTA: Kirjekyyhkyn kuukausi. Milloin kirjoitit viimeksi käsinkirjoitetun kirjeen?  Kirjeitä on ihana kirjoittaa ja saada! Kuinka kirjoittaa kirje, muistammeko edes enää, tänä kiireistettynä kännykkäaikana?

"Istua tietokoneettoman kirjoituspöydän ääreen, ottaa esiin käsinpainettu, omalla nimellä varustettu kirjepaperi, kirjoittaa ensimmäiset sanat ”Rakas ystävä” ja sitten pysähtyä hetkeksi ennen kuin muste alkaa virrata paperille ryhtyessäsi kertomaan kuulumisiasi ja murheitasi, taitella paperi, sujauttaa se kuoreen, kirjoittaa osoite, liimata postimerkki, tipauttaa kirje postilaatikkoon ja sitten kuvitella iloa, jonka kirje saajalleen tuottaa, sen avaamisen fyysistä mielihyvää ja lukemisen iloa – ah, eikö tämä ole onnea?" (Hodgkinson & Kieran/ Joutilaita iloja)

 

Vinkkejä kirjeen kirjoittamiseen! KIRJEHAASTE: Kirjoita kirje Sinulle tärkeälle ihmiselle! Arvontaan mm. ihania kirjepaperisettejä! P.s. Eikö olisikin ihana yllättää rakas ihminen kirjeellä, ystävänpäivänä 14.2.?

TULOSSA ALKUVUOTEEN, heti kun vuosi vaihtuu: SLOGAN-KILPAILU!  Steel Body täyttää 40 vuotta vuonna 2022. Nyt mietintämyssyt päähän ja ideoimaan: Keksi meille naseva slogan! Palkitsemme voittajan ruhtinaallisesti! Kilpailun ajankohta tarkentuu.

TULOSSA ALKUVUOTEEN, ajankohta tarkentuu:

IHANA KAMALA PESSIMISMI

Pessimismin ei tarvitse olla mitään totista hampaittenkiristelyä, niin kuin usein otaksutaan. Sen ei tarvitse olla nyreää eikä hapanta. Pessimismi voi olla jopa pakko-optimismista vapauttava voima, joka itse asiassa tuleekin lisänneeksi hyvinvointia, kuin ihmeen kautta! Pessimismiä on montaa lajia, ja usein se on ehkä yksi väärinymmärretyimmistä -ismeistä. Pessimismiin voidaan kuljettaa, erikoista kyllä, salatietä myös optimismia. Kuinka tämä silmänkääntötemppu onnistuu? Kerromme siitä lisää esittelyssä, jossa uppoudutaan pessimismin moniin ulottuvuuksiin, unohtamatta pilkettä silmäkulmassa! Lähteinä mm. Kasken & Nevalaisen teos Pessimisti ei pety; esillä mm. Emil Cioranin ja Arthur Schopenhauerin filosofia.

Yhteistyössä Puolangan pessimistien kanssa https://www.puolanganpessimistit.fi/ sekä Luonnelintujen kanssa https://www.luonnelinnut.fi/

Mukana myös  Grumpy Cat: Kunnon kattiarvonta! Luonnelinnuista mukana tietysti iki-ihana Naris (Negativus Valivali), joka löytää kaikkialta epäkohtia, joista se alati marmattaa, mottonaan: "Jokaiseen ratkaisuun löytyy kyllä oma ongelmansa." Myös: Naris-arvonta, totta kai! Arvontaan myös mukavainen yllätystuotepalkinto Puolangan Pessimisteiltä!

Pessimismin ilosanoman levittämiseksi arvomme myös Kasken & Nevalaisen teoksen Pessimisti ei pety (2011), ohessa kirjan esittely:

"Maailma tarvitsee pessimistejä, ja optimistisimmankin meistä on syytä tuntea ainakin yksi pessimisti. -- Puolityhjä on puolityhjä, työnteolla ei rikastu ja onni ei vain potkaise jokaista. Siksi onkin tärkeää nauttia hyvistä hetkistä. "

Luvassa siis KUNNON PESSIMISMIPLÄJÄYS!

FRANZ KAFKA -ESITTELY, myöhemmin keväällä

KURKISTUS VEPSÄN KIELEEN

Vepsä on erittäin uhanalainen kieli, joka kuuluu uralilaisen kielikunnan itämerensuomalaiseen haaraan. Sitä puhuvat vepsäläiset Äänisen etelä- ja länsipuolella. 1960-luvulla kaikki alueen perheet puhuivat vepsää, mutta 1980-luvulla sitä oppivat enää lapset, joita vepsää puhuvat isovanhemmat hoitivat.  Vielä vuonna 2009 vepsän puhujia arvioitiin olevan 5000, mutta vuonna 2015 enää alle 3000.  Se on siis äärimmäisen uhanalainen kieli. Vepsän kielen kursseja on tarjonnut Suomessa ainakin Helsingin yliopisto. Vepsä on säilyttänyt hyvin paljon muinaiselle itämerensuomalaiselle kantakielelle ominaisia piirteitä. Siksi sitä kutsutaankin toisinaan itämerensuomalaisten kielten sanskritiksi. Vepsässä on 24 sijamuotoa, joista uusimmat ovat syntyneet postpositioiden sulautuessa edeltävään sanaan.

 

Kielinäyte: Isä meidän -rukous vepsäksi:

Meiden Tat

Meiden taivhaline Tatoi!

Olgha pühä sinun nimi.

Tulgha sinun valdkund.

Tehkaha kaik sinun tahton mödhe,

täl mal kut i taivhas.

Anda meile tämbei jogapäiväine leib.

I pästa meiden velgad,

kut mö-ki pästam meiden velgnikoiden velgad.

Ala ve meid kodvusehe,

no päzuta meid pahaspäi.

Sinun om vald

i vägi i hüvüz’ kaikeks igaks.

Amin'!

(Matvei 6: 9-13)

Esittelemme joitakin vepsän kieliopin piirteitä (ah, ne ihanat 24 sijamuotoa!) sekä sanastoa.

Esillä havainnollistamassa:

Saressalo, Lassi (toim.) Vepsä — maa, kansa, kulttuuri (2005);

Kettunen Lauri - Siro Paavo (toim.): Lukukappaleita vepsän kielen opiskelijoille (1936); Grünthal, Riho:
Vepsän kielioppi (2015);

Kipinä-lehti, vepsänkielinen;

mahdollisesti esillä myös muuta materiaalia, tarkentuu. Esittelyn ajankohta on mahdollisesti huhtikuu, sillä Vepsän kielen päivä on 20.4., olisi siten loogista pyhittää vepsälle juuri huhtikuu.

AIKAISEMPIA TEEMOJA

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely  (Psst. keväällä 2022 tulossa Suomen Luonnelinnut -kirjasta uusi painos, jonka totta maar otamme mukaan johonkin arvontaamme, heti kun se ilmestyy!)

Daniil Harms: Sattumia

Stanislaw Jerzy Lec

Voimaantumisen viikot

Kveenin kielen esittely; lisätietoja kveenin kielestä: https://www.kvenskinstitutt.no/kvener/kainulaiset-eli-kvaanit/

Francois de La Rochefoucauld

Ystävyyden elokuu

Suomen kielen helmiä

Euroopan 13 harvinaista kieltä

Kaikemmailman kirjat -näyttely, edustettuina 40 kieltä

Positiivisuuden syyskuu

 

Korona / COVID-19 ohjeistus

 

Meillä on helppo pitää etäisyyttä kanssatreenaajaan!

 

Meillä on väljää, löytyy paljon henkilökohtaista treenitilaa! Olemme kolmessa kerroksessa, naisille myös oma puoli, useita laitteita on useita erilaisia, löytyy useita kyykky- ja maastavetopaikkoja, erillinen venyttelytila.

 

Laaja aukiolo: Avaimella sisään klo 4.00-22.00 (sisään klo 22 mennessä, sen jälkeen voit rauhassa tehdä treenisi). Laaja aukiolo mahdollistaa oivasti sen, että voit tulla, kun meillä on erityisen väljää.

 

Salikortin voit tauottaa omalla ilmoituksella milloin tahansa veloituksetta korona-aikana. Tulet takaisin, kun sinulle sopii, jolloin saat kompensaation saliaikaasi. Jos saleja päätetään AVI:n toimesta sulkea, menetetyn ajan saa automaattisesti hyvityksenä salikorttiin. Meillä on erityisen tiukka koronaohjeistus, meidän kaikkien terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi! Ohessa koronaohjeistuksemme, lue huolellisesti:

 

1. Kukaan ei tule kuntosalille sairaana, olipa kyseessä mikä tahansa sairaus. Muun kuin koronan kohdalla salille saa tulla vasta 3 oireettoman päivän kuluttua. Koronatapauksessa oireetonta aikaa on oltava vähintään 2 viikkoa, tai jos lääkäri määrää, enemmän, tai on oltava esittää negatiivinen tulos.

 

2. Ulkomailta palaavat: Salille saa tulla vasta 2 viikon kuluttua matkan päättymisestä, jos oireita ei ole ilmennyt. Jos oireita ilmenee, ota yhteys lääkäriin ja toimi tarkasti saamiesi ohjeiden mukaan. Koronatapauksessa toimi lääkärin ohjeiden mukaan.

 

3. Pese kädet ennen ja jälkee treenin, tarvittaessa myös kesken treenin. Vesipisteitä löytyy niin ala- kuin yläkerrastakin. Pidä muihin ihmisiin vähintään 2 metrin etäisyys. Pyri treenaamaan tiloissamme, kun meillä on väljintä, eli klo 9-15 tai klo 20 jälkeen.

 

4. Salikortin voit hyllyttää milloin tahansa, mistä tahansa syystä. Nyt korona-aikana sen voi tehdä sähköpostilla. Sairaana ei saa tulla asioimaan. Voit puolestasi aina lähettää jonkun muunkin hoitamaan asioitasi, ellet itse voi soittaa tai meilata meille.

 

5. Älä ollenkaan koskettele silmiä, nenää, suuta. Vältä väkijoukkoja ja ylipäänsä paikkoja, joissa on haastavaa ylläpitää turvavälejä. Älä ollenkaan matkusta korona-alueille, jotka ovat leviämisvaiheessa, äläkä ulkomaille. Jos kuitenkin joudut matkustamaan leviämisalueelle tai ulkomaille, noudata kahden viikon karanteenia takaisin tullessa. Jos oireita ilmenee, ota yhteyttä lääkäriin.

 

6. Suojaa muita. Pysy kotona, jos sinulla on mitä tahansa koronaan viittaavia oireita. Suojaa suu ja nenä, kun yskit tai aivastat. Jos epäilet koronatartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen, Tampereella 03-31165 333 (24/7).

 

JOS EPÄILET KORONATARTUNTAA, KESKEYTÄ SALILLAKÄYNTI VÄLITTÖMÄSTI.

HYLLYTÄ KORTTI 24/7: info@steelbody.fi

 

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi.

 

Kiitos, että luit tämän.