Tampere kuntosali Gym Steel Body - Ajankohtaista - Nainen käsipainot

AJANKOHTAISTA JA SPESSUTEEMOJA

Seuraathan jo somekanaviamme

Päivitämme

kampanjoita, kulttuuri- ja hyvinvointiteemoja yms. 

  • Facebook
  • Instagram

Ota seurantaan ja

tägää meidät

@steel.body.tampere

#steelbodytampere

Ahaa!

Vähän pehmeämpi treenikaverikin ujuttautunut mukaan.

 AJANKOHTAISTA 

Steel Body: Suomen ainoa kulttuurikuntosali, kuukausittain vaihtuvat teemat, arvontoineen! Tästä osiosta löydät meneillään olevat, tulevat ja aikaisemmat kulttuuri- ja terveysteemamme sekä muut mukavat tempauksemme + tärkeät, akuutit asiat. Yhteistyössä kanssamme: www.toimistotarvike.fi!

 

Jengi ihan pähkinöis -kampanja/ kesäkuu 2022!

Pähkinäpatukkatarjous koko kesäkuun ajan: Pähkinäpatukka egellä sekä arvonta pähkinänystäville. Voita 10 vapaavalintaista pähkinäpatukkaa ja maistuva-rouskuva pähkinänystävän pähkinäsetti. Yhteistyössä: Leader. Teemakuusestamme voit bongata pähkinäisiä voittoja pitkin kesäkuuta.

Extrateema (viikko 24, ma-su): Kesän taika – juhannussauna-arvonta

Kerro Sinun kaikkien aikojen paras saunomisvinkkisi! Parhaiden vastausten kesken arvotaan ihana juhannussaunasetti + salikorttiin aktiiviaikaa tai etu, jonka voi käyttää haluamanaan ajankohtana. Aika/ etu määräytyy sen mukaan, minkä numeron asiakas valitsee saunakartasta palkintoa lunastaessaan! Voittosettiin kuuluu: ihanainen eukalyptusvihtahainen, mukava löylytuoksu ja salietu sekä pikkuinen yllätys!

Kesän taika - juhannussauna-arvonnan voitti Sakari S. Vinkkinsä oli hyvin kekseliäs: "Saunomisen jälkeen mikä tahansa punttitreeni ulkoilmassa, onnistuu talvisinkin." Onnittelut Sakarille.  Hyviä juhannuslöylyjä! Toivottaa Steelin väki

 

Extrateema: Viikko 26 (ma-pe): Pirunsuolaiset päivät!

Arvonnassa maailman suolaisinta salmiakkilakritsia, Svenskjävlar, joka nostaa tukan pystyyn. Niin on maukasta, että järki lähtee. Myös muuta salmiakkia tarjolla. Teemakuuseen kuljettuu myös salmiakkivoittoja pitkin kesäkuuta. Arvontaan osallistumisaika: Viikot 24-26, boxi tulee yläkerran punapöytään.

 

Extrateema: Viikko 26 (ma-pe): Jaffa-päivät!

Jaossa jaffaa; Janoisen sankarin Jaffa-arvonta ylläreineen. Arvontaan osallistumisaika: Viikot 24-26, boxi tulee yläkerran punapöytään.

Parkkiluvat!

Parkkipate valvoo nyt parkkipaikkoja. Steel Bodyn parkkilupa käy yhä normaalisti, mutta pidä huolta, että siinä olevassa voimassaolotarrassa on virtaa. Voimassaolo kirjataan aina vähän edemmäs kuin salikortissa, jotta siinä on virtaa, kun tulet uusimaan. Älä poista lupaa tuulilasista kun haet uutta tarraa, hae vain uusi tarra ja liimaa sitten siihen vanhan päälle. Ettei tule turhia sakkoja. Voimassaolotarroja ja parkkilupia voi hakea toimistosta.

Liikuntarahaa taas tupsahtanut käyttöön?

ONKO SINULLA LIIKUNTARAHAA, joka vain odottaa käyttöä? Vaihda nyt kesävaihteelle, kipin kapin hakemaan uutta ihanan aktiivista kesäkuntoa saliltamme! Kunnossa kesäkin maistuu mansikammalta! Meiltä saat täsmälleen haluamasi pituisen salikortin. Ei lisämaksuja eikä muitakaan kettuiluja, nyt eikä ikinä!

Ajan/kerrat voit käyttää haluamanasi ajankohtana! Aikaa voi ostaa, vaikka kortti ei olisikaan menossa vielä vanhaksi. Meiltä voit ostaa minkä tahansa ajan tai millä tahansa summalla aikaa. Huom. Etu on HENKILÖKOHTAINEN.

 

​​​​​Steel Body - Suomen Hygge-kuntosali nro 1:Kotisivuillamme löydät myös Hygge-osion eli rentoutumisen ja palautumisen vinkkikeitaan sekä Hyvän mielen tsemppikornerin hankinta-vinkkeineen, kantsii klikata! Hyggeosiosta löytyy mm. Nalle Puhin viisautta, juttua kirjeen kirjoittamisen ihanuudesta sekä herkutteluvinkistö. Hygge näkyy myös kuukausittaisissa kulttuuriteemoissamme sekä extrateemoissamme, puhumattakaan salimiljööstämme ja joustavuudestamme. Me teemme  työtä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta! Hygge on astumista mukavuusalueelle, lupaa nauttia - myös arkena!

 

 

Steel Body etsii tunnollista SIIVOOJAA

Steel Body etsii osa-aikaista siivoushenkistä siivoojaa 1-2 arkiehtoolle, työaika alkaa n. klo 21. Työ sopii mainiosti esimerkiksi opiskelijalle.  Etsimämme henkilö on luotettava, täsmällinen, töihintulevainen (ei peruuttele jatkuvasti tuloaan) ja hänen siivousjälkensä on sitä sorttia, että sen jälkeen hän kehtaisi pyytää vaikka siivoustarkan äitinsä käymään. Palkkaus TES:in mukaan. Luontoisetuna tietysti saa treenata meillä sekä käyttää solariumia ja infrapunasaunaa. Yhteydenotot: info@steelbody.fi.

 

 

 

 

​​ARNOLD SCHWARZENEGGER

Voihan ARNOLD ja I'LL BE BACK! Oletko old school -tyyppi ja nostalgisten kuntosalien ystävä? Ota osaa nostalgisen treenihengen ylläpitoon Tampereen nostalgisimmalla kuntosalilla! Etsimme lahjoituksina mitä tahansa body-lehtiä taikka kirjoja, joissa on mitä tahansa juttua ARNOLD SCHWARZENEGGERISTÄ - jos Sinulta suinkin löytyy jotakin sellaista, mistä raaskit luopua. Ota yhteyttä taikka poikkee paikan päällä!

p. 03-2238877/ ma-pe klo 14-21, info@steelbody.fi

Suurkiitos Tuomakselle Arnold-suurjulisteista!

Teemakuusi: Kuusenvaanijaiset

Uutuutena nyt kuukausittaiset kuusenvaanijaiset: Yläkerrassa ilonamme maaliskuusta eteenpäin teemakuusi, jossa killuu kuukauden teemoihin sopivia koristeita. Silloin tällöin, jokusen kerran kuussa, kuuseen ilmestyy salavihkaa koriste, jossa on palkinto sen löytäjälle. Palkinto voi olla esimerkiksi syötävää, juotavaa, saliaikaa, tuotepalkintoja, kuukauden teemaan sopivia palkintoja tai ihan vain jokin ihan mieletön yllätys! Löytämällä palkinnon lupaavan koristeen ja kiikuttamalla sen toimistoon voit lunastaa siinä mainitun palkinnon, tai voit jättää sen kuuseen seuraavaa löytäjää varten, jos et halua lunastaa siihen merkittyä palkintoa. Palkintokoristeet tosiaan löytävät tiensä kuuseen minä tahansa päivänä, mihin kellonaikaan tahansa. Kesäkuussa kuusesta löytyy mm. pähkinäisiä ja salmiakkisia ylläreitä!

KULTTUURITEEMAT JUURI NYT:

 

Huom. Alakerran kulttuurikornerin löydät, kun jatkat alaovesta suoraan perälle. Yläkerran punapöytä on yhteissalin puolella, ihan toimiston vieressä. Arvontamme ovat kaikille avoimia!

 

STEEL BODYN KIVA KULTTUURIKESÄKUU

 

Steel Body - Voima kanssasi! Jo 40 vuotta!

 

 

 

​​YLÄKERTA: Tikka kirjava metässä, immeise ikä kirjavamp. Suomalaiset sananlaskut ja sutkaukset.

Ota osaa Sananlaskut-kirjan arvontaan, boxi yläkerran punapöydässä! Se on kaikkien aikojen laajin sananlaskuteoksemme. Tutustu ja ihastu, upea teos on nähtävillä siinä pöydällä!

 

Arvonta: Kerro, mitä sananlaskua tai sutkausta viljelet arjessasi ja voita Suomen laajin sananlaskukirja Sananlaskut. Sananlaskut on laajin ja edustavin SKS:n koskaan julkaisema sananlaskuperinteen kokoelma ja käsikirja. Teoksesta löytyvät sananlaskut kattavat koko entisaikojen suomalaisten elämän ja tarjoavat vanhan kansan elämänviisaudet nykylukijan käyttöön. Osallistumisaika: Kesäkuu.

 

 

 

ALAKERTA: Kaikki on ihmettä! - Jaan Kaplinskin kauneimmat runot + johdatusta Jaan Kaplinskin ajatteluun.

Runot + johdatus kaplinskilaiseen ajatteluun alakerran kulttuurikornerissa. Esillä yläkerran minikirjahyllyssä Jaan Kaplinskin teoksia, kesä- ja heinäkuun ajan, myös uutuusteos Ilta tuo takaisin kaiken (2021), joka kokoaa Kaplinskin runoja kuudelta vuosikymmeneltä. Lisäksi esille, ennakkotiedosta poiketen,  HEINÄKUUSSA, (ainoa olemassa oleva filosofinen) tutkielma Jaan Kaplinskin filosofiasta: Jaan Kaplinskin Kaikki on ihmettä - henkinen filosofia-milosofia: Johdatus kaplinskilaiseen tietämiseen ja etiikkaan (2015, 625s., lyhennetty versio). Kaplinski on henkilökohtaisesti kommentoinut tutkielmaa, kommentit nähtävissä tutkielmassa. Arvonnassa Jaan Kaplinskin aina vain yhtä ajankohtainen teos Titanic, joka toimii myös oivana johdatuksena kaplinskilaiseen ajatteluun. Arvontaboxi alakerrassa, kulttuurikornerissa.

 

MUUTA:

 

 

 

 

​Huom. Yläkerran minikirjahyllystä löydät Katinkan tänä vuonna julkaistun, varsin kafkahenkisen kirjan Kootut happamaisuudet sekä Petri Törmäsen uunituoreen Luonnelinnut-kirjan, uusi editio.  Minikirjahyllyn vieressä olevasta peilistä löytyy upouudet luonnelintutulokkaat! Huom. Suuri Luonnelintuesittely tulossa loppuvuonna!​​​​​​ Uusi luonnelintutulokas RAUTARYSKY on nyttemmin Steel Bodyn virallinen nimikkoluonnelintu! Sitä voi ihailla yläkerran punapöydän luona! Niin kirja kuin Rautaryskykin ovat meillä nyttemmin aina nähtävillä. Heti toimiston vieressä.

ERITYISKIITOS JUHO SAARIKOLLE EXTRATEEMAPÄIVÄVINKEISTÄ! Varmasti tulevat käyttöön!

KIROSANAESITTELYMME OHESSA OLLUT ARVONTA, sarjassamme: VOIMASANAT,

lempikirosana tai tietämäsi erikoinen/ itse keksitty kirosana/ kirovastine, asiakkaiden antamien vastausten satoa. Voimasanaideoita ketutushetkiin, jolloin ei mikään muu auta kuin pieni pärräytys:

 

- Voihan persialainen tori!

- kusinäätä / lähinnä henkilöstä käytetty

- perseensuti

- perkele, (klassinen, voimakas, erittäin suomalainen); oma lisäys: perkeleste, johdettu kirosanasta jumaliste

- helvetin henkäisy ilahdutti, sopii sanontaani helvetin perse

- vittujen kevät

- mä tykkään niin paljon sanasta, et se toimii jo kirosanana: voihan ektoplasminen rekonstruktio

- kyllä saatanassa on sitä jotain!

​- perkele (ei tule kielimuuria missään päin maailmaa)

- Pirkana

- helvetti auttaa aina, myös Wittenbergin kirkko on tehokas

- voi v....u!

.- voi mörkö!

- vastikään olen toivottanut asioiden laittoa uuniin!

- bloody hell: herkkä kuvaus henkimaailman nestekierrosta toimii toimistossa, kotona ja puutarhassa

- hitsin pimpulat

- voi hilavitkutin!

 

- kehvatsu

 

- voe pahkeinen!

- ehmetti

- monesti sopiva on useampaan suuntaan tunnustusta jakava: Voi nyt ristus saatana!

- helvetin perse

- jumalauta!

- hittolaine

- hevonvitunkuustoista

- pakkasen raiskaama pulkannaru

- löysä kuin lapsen paska villasukassa

- vittumitähelvettiäsaatana?!

- vittusaatana (se vain toimii)

- voi vitun vitun Vittu

- Saatanan paska! (maksimipäivänä käyttämäni, T. Katinka)

Kyllä suomen kieli vaan on rikas, kirosanammekin yltää sellaiseen elämystarkkuuteen, että muissa kielissä voidaan samasta vain unelmoida! Tervetuloa meille käyttämään himskattia vahvempaa! Päästetään paha ulos, niin ei tee tuhojansa sisällä! Katarttisia treenejä! Toivottaa: Katinka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SPESSUTEEMOJAMME 

TULEVIA TEEMOJA

TEEMAT-LISTA 2022

STEEL BODY 40v.! Tarjolla kunnon extrateemat!

(Vuoden 2022 kielet: tanska, inarinsaame, vepsä, italia, sisilia, Suomen murteet, viro, Pohjois-Inkerin murre, sveitsinsaksa, hollanti)

TAMMIKUU: Asterix-näyttely voimajuoma-arvontoineen/ Tanskan ihanat, erikoiset sanat & idiomit/Steelin slogan-kilpailu

HELMIKUU: Kirjekyyhkyn kuukausi/ Nalle Puhin viisautta/ Steelin slogan-kilpailu/ Extrat: Saamelaisten kansallispäivän kunniaksi: Inarinsaamen hauskaset idiomit; Ystävänpäivä Special: Ystis-arvonta & tuplakaverikamppis

MAALISKUU: Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet/ Ihana kamala pessimismi; Extra: 8.3.2022: Naistenpäivän Special/ Extra: Onnellisuuden päivä 20.3.2022; Extra: 23. - 24.3.2022 Eukalyptus-päivät, olemme mukana Australiassa 23.3. juhlittavan kansallisen Eukalyptuspäivän hengessä, eukalyptustuote kaupan päälle salikortin ostajille!

HUHTIKUU: Vepsän kielen esittely: mm. vepsänkielisiä sananlaskuja (käännettynä suomeksi, totta kai!)/ Italian ihanat idiomit, sisilian sananlaskuja mausteeksi; yläkerran minikirjahyllyssä mm. sisilian kielen materiaaleja; Extra1: Pääsiäisarvonta, mukana 2 ihanaa suuurpääsiäispupunroikaletta (suklaata, korkeudeltaan 33 cm!) ja tietysti pääsiäismunazia!; Extra2: Kansainvälinen karkkipäivä 5.4.2022: Arvonta: Kerro meille kaikkien aikojen lempikarkkisi ja voita kk-kortti + herkkulahjakortti; Extra3: Global Love Day, Rakkauden tunnustuspäivä 1.5.2022: 1) Suuri rakkausarvonta; 2) Arvonta eläinrakkaille, voittona palkittu kirja + kk-kortti! Rakkausarvontoihin osallistumisaika 12.4. - 28.4. klo 14.

TOUKOKUU: Voihan vitsi: vitsien parhaimmistoa/ Franz Kafkan umpikujien maailma; Extra: Viikko 19: Syö mitä haluat -päivä 11.5.2022: Kerro meille mitä rakastat syödä ja voita mukava palkinto!; Extra: Perjantai 13. päivä: Mustan kissan päivä: Yllätysteemana Tukaaninbongaus Kansainvälisen lintupäivän, 14.5., kunniaksi! Extra: Norjan kansallispäivä 17.5.2022: Esillä norjankielisiä idiomeja!

KESÄKUU: Suomalaiset sananlaskut, extrana muutamainenkin metka sutkaus/ Jaan Kaplinskin kauneimmat runot; Extra: Viikko 26 (ma-pe): Jaffapäivät: Ihana yllätysarvonta!; Extra:  Viikko 26 (ma-pe): Pirunsuolaiset päivät, arvontaan maailman suolaisinta salmiakkilakritsia, Svenskjävlar, nin hyvvää, että lähtee järki, luulen että niissä on pirunsuolaa! T. Katinka; Extra: Koko kesäkuun ajan: Jengi ihan pähkinöis -kampanja: pähkinäpatukkatarjous + arvonta pähkinänystäville.

HEINÄKUU: Ihana raparperi!/ Baltasar Gracián: Maallinen viisaus; Extra: Riippumattopäivä 22.7.2022: Riippumattoarvonta!; Extra: Viikko 27: Choco & Kisses -viikko: World Chocolate Day 7.7.2022 + World Kiss Day 6.7.2022: Suklaa-arvonta!

ELOKUU: No voihan ryhveli! Ihanan mystinen sienten maailma/ Sano se murteella. Tutustumme suomen murteisiin. Kirjanäyttely! Esim. Lucky Luke savon murteella; Extra: Hoijakkaviikot 32-33:  Laiskottelupäivä 10.8. sekä Rentoutumispäivä 15.8.: Megalöhömöhösetti-arvonta, sis.  laiskanlinnan, saunasetin sekä NoStress-ravintolisän.  Laiskanlinna on jokaiselle lahjakkaalle laiskottelijalle sopiva unelmatuote, joka kulkee  kätevästi mukana paikassa kuin paikassa; Esillä kirjallisuutta laadukkaan laiskottelun oppimiseksi; Extra: Viikko 34: Suomen luonnon päivän kunniaksi elokuun viimeisellä viikolla: Mäyräpäivät!

SYYSKUU: Positiivisen ajattelun syyskuu Hyvän mielen arvontoineen, Positiivisen ajattelun päivän, 13.9., esiin nostamiseksi/ Euroopan kielten päivän kunniaksi yläkerrassa: Idiomikirjanäyttely/  Euroopan kielet; Alakerrassa: Euroopan harvinaiset kielet: Pohjois-Inkerin murre/ Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa; ohessa sveitsinsaksan opintomateriaaleja + muuta kivaa. Extra: Kansainvälinen suklaapäivä 13.9.2022

LOKAKUU: Luonnelintuesittely/ Ihanat hollannin idiomit, esillä myös hyviä oppimateriaaleja ja muuta mukavaista; Extra: Koala-päivät 4. - 5.10.2022 Maailman eläinpäivän, 4.10., juhlistamiseksi. Esillä mielenkiintoista koalainfoa  + koala-arvonta!; Extra: Korvapuustipäivä 4.10.2022. Extra: Yrmeyspäivä 15.10.2022. Arvonta!

MARRASKUU: Hygge Special, jouluisalla kuorrutuksella, sisältää teeman: Piparkakkupäivä Pfefferkuchen 21.11.2022 ; Extra: Miestenpäivä 19.11.2022, ylläreitä tulossa! Extra: Tongue Twister Day 13.11.2022 (Euroopan kielet)

JOULUKUU: Piet Heinin grukit/ Suuri rakkaus; Extra: Epäonnen päivä 31.12.2022: Arvonta!

Tulossa (ajankohta tarkentuu): KAKTUSVIIKKO!

VUOSI 2023, tulevia teemoja (ajankohdat tarkentuvat):

Aloha - tervetuloa havaijin kieli! Havaijin kielen esittely. Aloha merkitsee, muuten, elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä. Esille mm. ihana language map!

Lisätietoja kustakin saat tuosta alta, tiedot tarkentuvat pikkuhiljaa. Joka kuussa teemoihin sopivia arvontoja!

 

 

 

HEINÄKUU

YLÄKERTA: Ihana raparperi! Leipojan raparperitaivas! Esille ihanaisia reseptejä raparperinystäville.

ALAKERTA: Baltasar Graciánin maallinen viisaus. Elämäntaitoa meille jokaiselle. Herkullisia oivalluksia, purevaa satiiria. "Euroopassa ei ole koskaan kirjoitettu loistavampaa eikä monipuolisempaa teosta moraalin vivahteista." (Friedrich Nietzsche)

ELOKUU

YLÄKERTA: Suomen murteet. Hauskasia murreilmaisuja. Murrekirjanäyttely.

ALAKERTA: No voihan ryhveli! Ihanan mystinen sienten maailma. Sieniesittely. Tietoa sienten terveysvaikutuksista. Muhkeaan arvontaan Sieniopas ja muuta sieniaiheista.

Martat viettävät valtakunnallista sienipäivää vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Kyseessä on pitkä perinne, sillä ensimmäisen kerran valtakunnallista sienipäivää vietettiin vuonna 1994. Tämän jälkeen sienipäivä on järjestetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi. Vuonna 2022 valtakunnallinen sienipäivä on 27.8. ja valtakunnalliset sieniviikot ovat 28.8.–4.9.2022. Järjestämme Steelillä muhkean sieniteemakuukauden. Meiltä löytyy: Sieniesittely suosituimmista ruokasienistämme, infoa myrkkysienistä, sienivilosoviaa, asiaa sienten terveysvaikutuksista, tryffeli-infoa, ripaus kulttuuria Salaisen sienikirjan muodossa, sienioppaita. Yläkerran minikirjahyllyssä pari sieniopasta, Salainen sienikirja sekä Terveyttä sienistä -opus. I love you so mush -sieniarvonta, jossa voittona upea setti: Jarkko Korhosen uusin best seller sieniopas, Julia Savtchenkon Salainen sienikirja, sienikeittiöpyyhkeet (hiaanot!) ja ryhvelimajoneesia sekä ryhvelisualaa. I have so mushroom in my heart for you, love: Katinka

Kirjaesittely:

Julia Savtchenko: Salainen sienikirja

Professori Cornelius Funguksen kadonneiksi luulleet muistiinpanot näkevät viimeinkin päivänvalon! Tämä kuulu tutkija teki elämäntyönsä merkillisiä sieniä etsien ja onnistuikin todistettavasti löytämään 15 aiemmin tuntematonta luontokappaletta, jotka esitellään Salaisen sienikirjan sivuilla. Joukossa on mm. Lillipoliseitikki, joka paljastuu lähemmässä tarkastelussa pienoiskaupungiksi, Hienostelija, joka kasvaa vain juhlapaikoilla, Ahdinlamppu, jota esiintyy syvänmerenhaudoissa, joihin on uponnut laiva kaksoset kyydissään, ja Polkukynsikäs, joka ilmestyy näyttämään eksyneelle oikeaa tietä. Mitä kaikkea voikaan löytää, kun pitää silmänsä auki! Mielikuvitusta kutkuttava fiktiivinen tietokirja innostaa avarakatseiseen luontoretkeilyyn. Hauska teksti vie sienestyshenkisen lukijan salatun tiedon lähteille, ja upeat kuvitukset vilisevät ihastuttavia yksityiskohtia. Tervetuloa tutustumaan ihanaan kirjaan ja voittamaan se omaksesi!

SYYSKUU: Euroopan kielten kuukausi, Steelillä: Euroopan harvinaisemmat kielet

YLÄKERTA: Pohjois-Inkerin murre

Kelton murre

Rotinat olliit. Naine ko synnytti, etenkii minja ko synnytti ensimmäisen lapsen, koko suku tulliit rotinoil. Paistettii roppeen täytyvet piirakat, niitä pit olla neljä. Olliit suuret puhtaat louhkat korit, ne piirakat niihe ja sit käytii rotinoil. Ol sellanen kansan sanontatapa: ”Suu niin sorjast, ko rotinoil männes.” A sit ko mäntii talloo katsomaa pientä, vietii piirakat. Ja sit siihe talloo kanettii niitä piirakkoi, jot lieneetäks ne kaik kerinneet syyväkkää. Kaik sukulaiset tulliit piirakkakorin kans. Kaik vua tahtoit välleempää, ko synty laps, ni välleempää. Välist olliit monet yhtä aikaa, ei sitä huolint jot suntai tai mitä, milloin kuka jous. ”

(Mari Kajava, s. 1908, Orava, Keltto. Mullonen: Elettiinpä ennen Inkeris, 2004).

Kelton kylän murre, Wladimir Kokko kertoo
(Kokko on Inkerin liiton Pietarin osaston entinen puheenjohtaja ja on finsk.no -sivuston tärkeä tukihenkilö):

"Lapsuudessa Kelton vanhassa kylässä kaikkialla puhuttiin suomea. Kyllä tämä Kelton seudun paikallinen murre soi edelleen korvissa. Se oli aika hauska – siinä oli paljon lainasanoja venäjän kielestä ja siinä oli erikoisia pehmeitä konsonantteja. Minä yritän lukea vaikka pienen kappaleen, vaikka Inkerin murre ei suju minun suusta niin luontevasti kuin se olisi jonkin iäkkään henkilön suusta. "

ALAKERTA: Guete Morge, Hübschi! Sveitsinsaksan hauskaset sanat & idiomit + rakkaussanastoa!

No nyt on löytynyt kieli, jolla puhua rakkaudesta niin kuin se ansaitsee! P.s. Yläkerrassa minikirjahyllyssä esillä sveitsinsaksan oppimateriaaleja + muutama mukavainen yllätysopus! Tervetuloa ihmettymään!

AIKAISEMPIA TEEMOJA

Vieraskieliset Aku Ankat

Afrikaansinkieliset idiomit

Sananlaskut

Hauskaset sanaset

Iho-info

Kala-info

Punahilkan erikoisversiot

Puolangan Pessimistit -esittely

Jaan Kaplinski - suuri ajattelija

Mausteiden maailma

Suklaa (terveyshyödyt + reseptejä)

Hyväntahtoisuus kanssakäymisen perustana

Uni ja treenaaminen

Meänkielen hauskaset erikoiset sanat

Luonnelinnut -esittely 

Daniil Harms: Sattumia

Stanislaw Jerzy Lec

Voimaantumisen viikot

Kveenin kielen esittely; lisätietoja kveenin kielestä: https://www.kvenskinstitutt.no/kvener/kainulaiset-eli-kvaanit/

Francois de La Rochefoucauld

Ystävyyden elokuu

Suomen kielen helmiä

Euroopan 13 harvinaista kieltä

Kaikemmailman kirjat -näyttely, edustettuina 40 kieltä

Positiivisuuden syyskuu

Joutilaisuuden ylistys

Suuri kirosanaesittely, suomi + 100 maailman kieltä, venäjästä zuluun

Suuri rakkaus: Paulo Coelho & Kim Casali

Suuri luonnelintuesittely, uusine tulokkaineen

Michel de Montaignen lempeä filosofia

Tanskan kielen ihanat, erikoiset sanat & idiomit

Asterix-näyttely

Kirjekyyhkyn kuukausi

Nalle Puhin ihanaa viisautta

Matti Nykäsen legendaariset lentävät lauseet

Ihana kamala pessimismi

Italian ihanat idiomit ja sisilian pikantit sananlaskut

Vepsänkieliset sananlaskut ja ilmaisut

Voihan vitsi! Vitsejä kasikytälukulaisittain

Franz Kafkan umpikujien maailma